Opinia studenta III roku
Jestem bardzo zadowolony, że wybrałem tą uczelnię. Gdyby cofnąć czas, bez chwili namysłu (mając za sobą prawie 3 lata w ESW) zdecydowałbym tak samo. Plusy: zdecydowanie największym i najważniejszym są wykładowcy. Ci ludzie to przede wszystkim PRAKTYCY, mający za sobą lata pracy w swoich dziedzinach. Wiedza, którą zdobywam na zajęciach jest bezcenna - często dyskutujemy podczas wykładów, można wymienić się opiniami na dany temat. To są właśnie studia! A nie przeczytanie 4 książek, egzamin, a potem i tak wszystko w zapomnienie. Kolejny plus to położenie. Miejsce wręcz wymarzone. Praktycznie nad morzem, chwila do SKM-ki, niedaleko LIDL, Biedronka (w razie, jakby człowiek zgłodniał :P), uczelnia ma swój parking. Minusy: - jest to chyba jedna z droższych trójmiejskich uczelni,- promocja szkoły, - ilość kierunków. Podsumowując: cieszę się, że wybrałem ESW, polecę i polecam ją każdemu, kto ma jakieś wątpliwości. Mogę bez problemów pracować w tygodniu i studiować weekendami. Wykładowcy to super ludzie, posiadający ogromną wiedzę, przede wszystkim praktyczną. Mam w grupie świetnych ludzi, dużo żartujemy, idzie pogadać na każdy temat, zgraliśmy się przez ten czas. Więcej tekstu na forum ->