Opinie o wózku MAXI COSI MURA?

Dziewczyy czy któraś z Was jezdzi tym wózeczkiem , potrzebuje jakichś opini od uzytkowniczek :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Opinie o wózku MAXI COSI MURA?

napisałam, ze MI się tak wydaje i JA mam takie odczucia...
a każdy robi tak jak uważa...i nikogo nie namawiam do zmiany nastawienia
dziewczyna pyta o opinie i odpowiadam :)

takiego malucha własnie szkoda mi przypinać pasami bo musi być to niewygodne po prostu...tak samo szkoda mi było zapinać pasami w foteliku

zresztą po coś tą gondolę wymyślono :)

Dlaczego wozenie dziecka w spacerowce jest malo bezpieczne? Przeciez niezaleznie od wieku dziecko zawsze musi byc przypiete. Ja oczuwiscie nie mowie o tym oryginalnym spiworku bo w tym to faktycznie sobie nie wyobrazam noworodka ale o takim grubszym, bardziej sztywnym. Ktory w polaczeniu ze spacerwka naprawde zle nie funkcjonuje. Ale wiadomo. Ja mam swoje przekonania bo tak uzytkowalam wozek. Ktos kto bedzie uzytkowal gondole tez bedzie bronil swoich racji. Dlatego tez kazdy ma prawo do swojego wyboru :)

jak dla mnie same plusy...

kosz może być mały bo ja i tak zakupów nie robię, dwie osie jazdy mi nie przeszkadzają...ciężki...fakt, ale ja mam windę więc mi to rybka ;)

co do samej spacerówki i fotelika...moje dziecko urodziło się duże, ponad 4 kg i nie wyobrażam sobie wożenia Miśki od urodzenia w spacerówce rozłożonej na płasko a co dopiero jkby to był mniejszy bobas...wydaje mi się to mało bezpieczne...
faktem jest, ze spacerówka rozkłada się parktycznie na płasko...ale to nie jest to samo co gondola...a takie małe dzieciątko spedza dosyć dużo czasu na spacerach i nie tylko w wózeczku...
jak się kupuje taki wózek to te 500 zł na gondolę można też wydać...na pewno jest to zdrowsze dla dziecka i bezpieczniejsze...a wożenie malucha w foteliku zamiast w gondoli to juz zostawię bez komentarze...widuje takie "mamusie" na spacerach...

Jestem bardzo zadowolona z wózeczka.
Po 8 msc użytkowania widzę minusy i plusy.

PLUSY
- duża gondola
- ładny klasyczny wygląd
- skrętne koła (rewelacja!!!)
- możliwość blokady - ułatwia jazdę w śniegu
- małe wymiary po złożeniu
- wysoka jakość wykonania
- brak konieczności kupowania przejściówek do fotelika (to rzadkość!)
- gondola posiadająca możliwość złożenia prawie na płasko

MINUSY
-drogie oryginalne dodatki
-mały kosz
-dwie osie jazdy kółek
-bezsensowna dziura w daszku
-ciężki

Tyle mi przyszło do głowy. Może ktoś jeszcze się wypowie z posiadaczek :D

Hej. Ja mam wlasnie taki wlasnie zestaw. Pisalam kilka postow wyzej. Spacerowka+fotelik.Bez gondoli. Jak dla mnie jest zbedna. Mam mure 4. Spacerowka rozklada sie na plasko. Do tego cieply spiworek i bez problemu mozna tak jezdzic. Jowka jak chcesz podaj maila i wysle ci zdjecia jak wyglada taka spacerowka rozlozona na plasko z miesiecznym dzieciem w srodku :)

dziękuje za odpowiedz, ogólnie Pani poleca ten wózek?

Ja mam 4 i jest ok. Z 3 nie mam doświadczeń, chociaż wydaje mi się, że ciężko by się go po śniegu pchało.

Uważam, że gondola jest konieczna. W foteliku dziecko powinno teoretycznie przebywać maksa 1-1,5 nie więcej. Spacerówka nie jest odpowiednia dla noworodka, ponieważ nie rozkłada się w do końca i nie chroni dobrze przed chłodem.

Moje maleństwo urodziło się w czerwcu i było dużych rozmiarów 60 cm i 4230, a nadal jeździ w gondoli. :)

witam, mam pytanie, mam zamiar kupić wóżwk zastanawiam sie który lepiej maxi cosi mura 3 czy mura 4? mam termin porodu na 16 czerwca, czy w wersji spacerowej można wozić przy rozłożeniu od chwili urodzenia dzidziunia bo zastanawoalam sie nad wersja wózek spacerowy + fotelik cabrio fix bez gondoli? czy to mało bezpieczne?

bardzo ale to bardzo prosze o opinie

Ja mam akurat quinny ale rownie dobrze pasuje kazdy inny. W spiworkach sa dziruki na pasy wiec sie je przeklada i tyle.:)

jakies przyklady pasujacych ?

uniwersalny... za bodajże 50 zł

trochę przesada z tą ceną za oryginalny

dziewczyny jakie macie spiworki do maxi cosi ???
Czy ma ktoś może oryginalny ?
http://www.allegro.pl/item890183389_spiworek_adriatic_blue_do_wozka_mura_3_4_od_g_7.html

sorki, przylatuje 9 lutego we wtorek :)

Heja. Dziewczyny nie wystawilam na aukcji gdyz nie posiadam konta na allegro poniewaz mieszkam w irlandii i tu mam ogloszenia....mam kolor green slice. Moj zestaw to spacerowka,fotelik maxi cosi cabrio fix,spiworek quinny do spacerowki i drugi spiworek do fotelika maxi cosi,torba maxi cosi,folia p/deszcz. 5 lutego przylatuje do pl na 2 tygodnie wiec gdyby ktoras byla naprawde zdecydowana to moglabym przywiezc. Mieszkam 40 min od Gdanska:) Moze po prostu podam mojego maila beaktaa@wp.pl

jezeli ktos chce sprzedac za rozsadna cene to prosze o info na maila
janetvip@vp.pl

kochana ja tez jestem zainteresowana a jaki masz kolorek

beatka a podrzuc link do aukcji

Dzien dobry. Pozwole sobie dodac kilka slow na temat mury, gdyz jestem jego uzytkowniczka od 1,5 roku.:) Pytal ktos o mozliwosc skladania go razem z siedziskiem. Wiec powiem wam ze jak tak skladam i razem z zamontowana budka, ale wlasnie jak siedzisko jest przodem go kierunku jazdy. Trzeba tylko je pochylic maksymalnie do przodu. Tak jest wygodniej chociazby na podroz samolotem. Wszystko w jednej calosci :). A jesli chodzi o spiworek to ja mam akurat quinny ale rownie dobrze bedzie tam pasowal kazdy inny spiworek. Spiworki maja miejsca na pasy wiec w miejsce gdzie jest dzurka na pas pomiedzy nozkami ja wkladam palak i jest ok. Niewiem czy dobrze to wytlumaczylam, ale gdyby ktos byl chetny to sluze zdjeciami, choc niewiem jak dlugo bo wlasnie wystawiam moj zestaw na sprzedaz :) pozdrawiam

a tak gwoli informacji...dziś widziałam Murę z dopiętą osłonką na nóżki od Silvercrossa... idealnie pasowała

Dziękuję wiper za odpowiedzi :)
Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...