Orfeusz w piekle

Temat dostępny też na forum: Orfeusz w piekle
Opinie do spektaklu: Orfeusz w piekle.
Orfeusz w piekle
Jakub Offenbach

Operetka w dwóch aktach. Akcja rozgrywa się w starożytności, w Grecji i w...piekle.

Akt I Dyrektor konserwatorium Orfeusz i jego żona Eurydyka mieszkają w Tebach. Ich miłość dawno już wygasła. Eurydyka kocha pszczelarza Arysteusza, Orfeusz - pasterkę Pomponię. Małżonkowie żyją jednak razem, ponieważ Los przeznaczył im taką rolę. Aby go oszukać, Arysteusz ma ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda pana kunca. Opera gra!!!!!

Nieroby artyści wywalili go bo musza gracc. Wybieram się na spektakl.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 27

Wysokie ceny!!!

A do tego nieznana obsada śpiewaków.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kierownictwo muzyczne

Ktoś jeszcze tego Pana tam słucha?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kunc niczego nie zbudował.Zostawia Operę w totalnym chaosie i długach (po zaledwie 1 sezonie!!!)

Traktował ludzi jak bydło i taką samą dobrał sobie kadrę (oprócz p.Warszawskiego).Górski tak samo wyśmiewa się z zespołu jak i z Kunca.Po Operze krążą dowcipy tego Pana o dyrektorze.Jeden wart drugiego.Pani Jolanta co najwyżej umie zaparzyć herbatę i włączyć światło za 8 tys. miesięcznie trochę mało.Za to tak samo jak i Górski opowiada dobre dowcipy o Kuncu .Jeden wart drugiego
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 8

ale balet

to jednak został odbudowany. To jest jakieś osiągnięcie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

w ciągu 2 lat 2 spektakle dla dzieci ot i wszystko

to bardzo bardzo mało ! gdzie obiecana klasyka gdzie cokolwiek oprócz Pinokia i Dziadka do orzechów?Nie widzę tu żadnego osiągnięcia wegetacja baletu to klęska.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chór po ostatniej premierze

chyba ma recenzje lepsze niż balet? wychwalany po premierach tego sezonu jako zespół świetnie prowadzony. Gratuluję wszystkim zespołom - pracownikom Opery sukcesu tej pięknej premiery oraz gratuluję zaproszonym solistom. Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu z nowymi tytułami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie rób tu reklamy temu psych...wi ,chodzi wśród nas na Orfeuszu i zastanawia się kto go nienawidzi

oprócz 3-4 którym dał posadkę wszyscy .Kunc nam nie pozwala pracować na drugim etacie ale przymyka oko jak ten osobnik zdziera tysiące z OB i jak nie szpieguje i obraża to siedzi w AM .Dodatkowe etatki są ale... dla wielbicieli Kunca.Chór jest świetnie nagłośniony i to Pan akustyk powinien dostać dolę W.G.Na scenie już jest gorzej tochę nas mało wygląda to śmiesznie i można śpiewać tylko jakieś kabareciki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

walnie o brzozę i skrzydełko odpadnie

tylko poczekajmy, fru fru i po sprawie auto reklamujący się psycholu. Czasy wody brzozowej mi się przypominają, byle lać i artystę udawać,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kierownictwo muzyczne

Krężlewski jest prawdziwym kierownikiem muzycznym.
To On odwala całą robotę. Orkiestra czeka na Kunca.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pytanie sonda :

Czy Waldemar Górski odejdzie z OB składając rezygnację? (łapka w górę)
Czy Waldemar Górski odejdzie dopiero po tym jak Zespół odmówi z nim współpracy(łapka w dół)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

Bedzie czas ze zatesknicie za p.Waldemarem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

tak samo jak za wrzodem na tyłku

tyle samo z nich pożytku
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

W każdym razie,

jeśli nie spodoba się Wam następny dyrektor, to będzie oznaczać, że nikt Wam nie dogodzi, więc stracicie wszelką wiarygodność w oczach opinii społecznej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

co zrobić

sytuacja w naszym teatrze przypomina tę kiedy pod zaborami do Królestwa z Moskwy przysyłano najgorsze gnidy terroryzujące obywateli,opluwające ich godność ale mamy nadzieję ,że marszałek nie postawi od razu na konflikt którego nikt tu nie chce tylko w roku wyborczym zagada ludzkim głosem i przydzieli kogoś kochającego teatr
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na kierownika muzycznego

powinien być mianowany jakiś lokalny przedstawiciel sceny yassowo-eksperymentalnej, najlepiej samouk, który nigdy nie chodził do żadnej szkoły muzycznej. Najlepiej po studiach humanistycznych. Byłoby to konsekwentne, biorąc pod uwagę, że opiekę nad baletem przejmie Pan Bzdyl.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

To jest informacja zaczerpnięta ze strony Gazety Świętojańskiej

Nie sądzę, że GŚ rozpowszechnia nieprawdziwe informacje. Poza tym nie jesteśmy na ty, więc prosiłabym o odrobinę kultury. Praca w tak szacownej instytucji do czegoś zobowiązuje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

jeśli to prawda to jest to potwierdzenie

tylko tego,że marszałek niczego nie chce naprawić i idzie na konflikt
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

hahahahahahaha

świętojańska jako źródło informacji - dooooobre
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czekam z niecierpliwością.

Niezważająca na personalne potyczki wybieram się na spektakl. Ciekawa jestem zestawienie mych dziecięcych wspomnieć z opery lat'80. Mam nadzieję, że śpiewacy dadzą radę i będzie ich słychać nie tylko w pierwszych, ale i ostatnich rzędach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

widzę że kunca humor nie opuszcza

dwa dni do premiery a obsady nie znane
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda...

...że bilety w takiej cenie. Niestety, nie zachęca to młodych koneserów sztuki. Cóż, mam nadzieję, że sytuacja finansowa Opery się polepszy i oferta stanie się bardziej przystępna.
Życzę udanego spektaklu i czekam na recenzję.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W niedzielę jest premiera studencka, cena dla studentów - 35 złotych :) a dla szkol artystycznych 25 zl :)

Ściąga z opery

wydarzenie zniknęło szybko ze strony ale nie mając gdzie wyrazić opinii robię to tutaj.
Nie można wszystkiego tłumaczyć oszczędnościami.Nie krytykuję samego pomysłu który jest dobry ale...pusta scena to bardzo zły pomysł.Jako opiekunka grupy młodzieży napiszę Wam o czym mówiono po wyjściu z gmachu po przedstawieniu.Młodzież głównie mówiła o braku scenografii .Jeszcze raz podkreślę ,nie krytykuję samego pomysłu który wydaje się dobry lecz dajcie tej młodzieży coś w zamian za jej bilety nie tylko pustą scenę.To nie buduje dobrych wspomnień.Mowa o spektaklu 19.04.18.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

za 70 kilka dni skończy się ujadanie najgorszej ekipy dyrektorskiej

w historii OB .Mam nadzieję koniec tego semi badziewia
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Byłam,widziałam,dobrze sie bawiłam :-)

Operetke widziałam w sobote-21.04.br,więc moge się odnieść do obsady z tego dnia-Orfeusz smetna porazka.Euredyka nieco zbyt histeryczna,ale pieknie spiewajaca.Bardzo fajne kreacje bogów i bogiń-w zasadzie wszystkich bez wyjatków-szczególnie mieli pole do popisu Jowisz i Pluton-obaj super. Boginie wszystkie fajne, ale jedna z rogami na głowie wyrózniała sie rewelacyjnym ruchem scenicznym. John Styks przezabawny . Balet na niesamowitym poziomie. Piekne kostiumy ,oszczędna,ale ciekawa scenografia,śmiała interpretacja tej jakby nie było XIX wiecznej operetki (dużo golizny z nutka perwersji ;-)),muzyka śliczna i wpadajaca w ucho- także dzięki młodemu dyrygentowi,który pieknie wyciagał wszystkie interpretacyjne niuanse. Cieszę się,że mogłam zobaczyc ten spektakl i dziekuje i gratuluję jego realizatorom i wykonowawcom.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Muzyka

A wy wciąż swoje...
mielicie te konflikty i grillujecie kolejnego dyrektora, mając w głębokim poważaniu melomanów i wszystkich tych, którzy bilety kupują. Może któryś ze związkowców zasiądzie teraz w fotelu Kunca? To by dopiero były jaja :) :) :).
A ja wam mówię, że jak chcecie posłuchać dobrej muzyki to jeździjcie ze mną do Bydgoszczy, z dworca Gdańsk Główny: 15:58 albo 16:39 i na spektakl do opery albo koncert w filharmonii na 19 zdążycie. Elegancko, czysto, przyjaźnie, wysoki poziom artystyczny i dobra słyszalność. Tam melomanów artyści SZANUJĄ, a melomani artystów KOCHAJĄ!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

a Ty wciąż swoje...

przestań nas zanudzać już tą swoją Bydgoszczą ja chcę spektakli w Gdańsku tylko nie semi tandety a z niczym innym niestety ta kadencja mi się nie kojarzy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale się wczoraj posypało !

Młodzież zapomniała tekstu-brak doświadczenia.Przez cały spektakl wpadki z pamięcią.

Inne tematy z forum

Rigoletto (52 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Rigoletto . Rigoletto Libretto: Francesco Maria Piave wg dramatu...

Zmiana (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zmiana . ZMIANA Porzucić biedę, małe miasteczko i zaściankowe myślenie....

Imię (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Imię . Imię Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patteliere Przekład:...