Orlęta. Grodno ‘39

Temat dostępny też na forum: Orlęta. Grodno ‘39
Opinie do filmu: Orlęta. Grodno ‘39.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Orlęta Grodno

Nie mogę się doczekać kiedy ten film zobaczę w kinie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

No i po co było kręcić kolejny film o wojnie?

Jest ich już i tak całe mnóstwo i wszystkie są bardzo ciężkie i dołujące. Poza tym wojnę oglądamy i tak w mediach praktycznie non stop. Mam wrażenie, że cały przekaz jaki stamtąd idzie ma na celu obudzić w nas maksymalną nienawiść do Rosji i Rosjan - a ten film ma to jeszcze dodatkowo wzmocnić. Chyba już wystarczy z tym sianiem nienawiści, bo godzi to także w zupełnie niewinnych ludzi - tych wszystkich, których jedyną "winą" jest to, że mieli to nieszczęście urodzić się Rosjanami.
Wiem już, kto ten film sponsoruje. Czy faktycznie, jako społeczeństwo jesteśmy szczuci do wojny z Rosją? Mamy Rosjan
znienawidzić i chcieć się z nimi bić?
Wstyd mi też za moje miasto Gdańsk. Wszędzie widać hasła: "Jestem tolerancyjny/a, ale... Każdy jest równy/a, ale...Tu nie ma miejsca na żadne ale!" No właśnie... Tolerancja ma dotyczyć niby wszystkich - oczywiście za wyjątkiem Rosjan. To same miasto Gdańsk wymówiło Rosjanom ich Dom Kultury, który prowadzili od kiedy tylko pamiętam, w którym za darmo puszczali filmy i uczyli ludzi języka. Tak, wiem: jest wojna i mamy teraz "ukro-amok" i "ruso-histerię". Dlaczego jednak nie mamy "palestyno-amoku" lub choćby "palestyno-filii" i "izraelo-histerii"? Dlaczego media milczą o tym, co robią Izraelici, czyli Żydzi Palestyńczykom? Przecież sytuacja jest analogiczna. Zamiast tego organizujemy "Dni Kultury Żydowskiej". Hipokryzja pełną gębą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 21

90 procent jest winnych i wiedzą co się dzieje, tylko udają głupich albo bezczelniej popierają swojego psychopatę i bardzo dobrze że są takie firmy. Precz z ruskami z miasta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cóż, obawiam sie, że dałeś sobie wyprać mózg propagandzie...

sączącej się zewsząd. Nie hejtuj, tak poza tym. Jakbyś słyszał o projekcie "Niebiańska Jerozolima", jakbyś interesował się historią najnowszą i tym, co naprawdę działo się od 2014 r. na Ukrainie - to byś takich głupot nie wypisywał. Uważam, że nie wolno hejtować nikogo, zwłaszcza w mieście które głosi hasła, że wszyscy ludzie są równi - niestety, w praktyce okazuje się, że są wyjątki i jest dziwne przyzwolenie na hejt wobec Rosjan. Za to Amerykanie, którzy wszczęli już tyle wojen, czy też Żydzi - traktowani są jak "święte krowy" w Indiach. Dlaczego robi się dla nich wyjątek?
I wreszcie w jakim stopniu sam czujesz się odpowiedzialny za działania naszego rządu? W jakim stopniu sam chciałbyś odpowiadać za decyzje jakie podejmie np. Kaczyński, Morawiecki czy Duda?

Popieram bo rzadko można przeczytać wpis kogoś , kto myśli, widzi dalej i lepiej, Wszędzie tylko ulepieni ze śniegu przez "nasze" obce lub podległe obcym media.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

orlęta to broniły Lwowa przed wiadomo kim

ale teraz to chyba nie wolno o tym pomyśleć, a co dopiero napisać
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak w tv

TVP sponsorowała i wyszedl jak film z TV
Ale "wyzwolicieli" pokazano jak należy! I miło zobaczyć Wojtusia z M jak Miłość jak wykorzystuje to czego się nauczyl. Nie rozumiem tylko szkolnej-teatralnej dynamiki tej postaci: bohater, który ciągle biegnie.... Trochę mi się skojarzył z Gavroszem z Nędznicy...

Słabizna

Mimo iż nie jestem krytykiem,staram się w filmie znalezć dobre strony.
Niestety ten wypada dużo poniżej oczekiwań.
Historia bardzo naciągana,postacie mocno zaszufladkowane...
Lepiej wypada "Czterej pancerni i pies".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Terapia dla par (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Terapia dla par . Przeczytaj o filmie.

Substancja (20 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Substancja . Przeczytaj o filmie.

Idź pod prąd (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Idź pod prąd . Przeczytaj o filmie.