Os. Miodowe - pytania.

Temat dostępny też na forum: Banino
Witam,

7N bedzie teraz stawialo 3 nowe szeregowce na przeciwko placu zabaw (skrzyzowanie Pszennej z Ptysia i Balbiny). Czy ten teren jest polozony wyzej? Czy w jakims dolku? Mysle nad kupnem ale boje sie zalania...
A po drugie czy mozliwe jest aby deweloper zamiast zwyklej wentylacji grawitacyjnej zrobil mechaniczna?

Pozdrawiam mieszkancow i przyszlych nabywcow.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Os. Miodowe - pytania.

Znów szeregi ,kurcze słyszałem że w Baninie nie dają juz pozwoleń na szeregi a tu nowe.Szkoda nie mam nic przeciw ludzią ale niech to beda choc bliźniaki bo i zageszczenie mniejsze i samochodów mniej ....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

brak pozwoleń na szeregi był związany z brakiem kanalizy (brak możliwości wybudowania szamb w maleńkich ogródkach), a teraz jak wiadomo, że w całym Baninie zostanie wkrótce rozprowadzona instalacja kanalizacyjna, to ten argument odpadł...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale chodziło raczej o kanalizację deszczową, a nie sanitarną. A tej pierwszej w Baninie niemal nie ma i pewnie szybko się jej nie doczekamy
inaczej - zwiększona gęstość zabudowy powoduje drastyczne zwiększenie problemu z wodami opadowymi.
tego nikt nie rozwiązuje. Gleby w Baninie mamy gliniaste, woda nie wsiąka. Albo musi być rozsączana za pomocą prawdziwych (głębokich) studni chłonnych albo odprowadzana do kanalizacji deszczowej której nie ma. Moim zdaniem to jedno z głównych utrapień tej wsi które powoduje mnóstwo problemów z wilgocią w naszych domach i ogrodach, a których Gmina nie rozwiązuje.
I nie, nie można spuszczać wody opadowej do kanalizacji sanitarnej :/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

z tego co mi powiedziano, to chodziło o kanalizację sanitarną, ten problem zniknął, więc pozwolenia wciąż są wydawane
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli ma być kanaliza sanit. a czy o deszczowej coś wiadomo?
Jej brak jest przerażający. Gdzie ta woda ma schodzić? Do biednych ludzi mieszkających w zagłębieniach?:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?