Osiedle Familijne

Witam przyszłych sąsiadów ;)
Czy są tu tacy, co zakupili dom/mieszkanie na nowym osiedlu Siódmego Nieba?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 32

Re: Osiedle Familijne

Witam.

Co do pierwszego pytania to powinny być dwa punkty TV. Ja mam jeden w salonie na dole a drugi w sypialni na górze.

Co do drugiego pytania to na Osiedlu Familijnym nadane były dwie nazwy ulic. Pierwsza to Korzenna a druga to Kardamonowa i przy tej ulicy jest budynek 54.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

chyba jednak Korzenna, no chyba, że mowa o innym końcu Osiedla :/

sądziłam, że budynek 54 będzie przy kardamonowej, tak 7niebo mówiło, a wychodzi, że przy korzennej.

Witam,
mam pytanie do osób mieszkających lub będących mieszkać w Juniorach na Familijnym. W miejscu gdzie jest wyprowadzone gniazdo pod tv jest też jeszcze jeden punkt, gdzie w środku jest jakiś kabel. Czy wiecie do czego to jest?

A tak zadam pytanie z innej beczki mając nadzieję, że odpowiedzą już osoby, które mieszkają na osiedlu.
Jaka była wejściowa moc przyłączeniowa prądu po odbiorze, czy udało wam się ją bezproblemowo zwiększyć oraz ile to trwało i jaki był koszt?

Witam.

Dom odebrany teraz tylko notariusz. Parę rzeczy wyszło do poprawki. Radę mam taką by się nie spieszyć i krok po kroku wszystko sprawdzać. Jak ktoś się nie zna na budowlance to kogoś sprawdzonego do odbiorów wynająć.

Pozdrawiam.

I jak tam drodzy sąsiedzi z budynku 54, udały się odbiory? Mam nadzieję, że wszystko poszło tak jak trzeba i nie było nigdzie większych problemów. Podzielcie się proszę opiniami oraz uwagami, żebyśmy wiedzieli czemu sie przyjrzeć przy naszych odbiorach, do których również już niezbyt daleko :)

pozdrawiam

Witam.

Dopiero 09-07-2015 będę miał odbiór domu. już nie mogę się doczekać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmmm, ciekawa nazwa, której się nie spodziewałam :) a jak poszedł odbiór?

Witam wszystkich.

jak kogoś interesuje nazwa ulicy na końcu Osiedla Familijnego to nadano jej nazwę Kardamonowa. Oczywiści piszę gdyby ktoś z zainteresowanych jeszcze nie wiedział.

Przy okazji pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie kazdego stac zeby za gotowke kupic mieszkanie wiec troszke oglady...

Kto z Państwa w mijającym tygodniu odebrał w budynku 33 ?

Ja chyba spróbowała bym z tymi ludźmi porozmawiać, w końcu każdemu powinno się tu dobrze mieszkać i nie powinno być tak , że jedni mają większe prawa niż inni. Gdyby uznali mnie za dziwna to ich sprawa ale może by coś do nich dotarło.
U Nas dookoła też są dzieciaki i to w różnym wieku i nie mogę narzekać by był z nimi jakiś problem, do tego sami mamy psa i staram się by nie przeszkadzał sąsiadom jak hałasuje to zamykam go w domu bo nie każdy musi słuchać jego szczekania nawet w ciągu dnia.
Powinniśmy się szanować nawzajem i smutne jest to, że są tu ludzie którzy się tej zasady nie trzymają.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

powiedz im to wprost poza tym w dzień również ktoś może Ci zakłócać ciszę np. sąsiad na którego w ramach rewanżu również możesz nasłać policję jak są faktycznie tacy fajni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli chodzi o tych sąsiadów co maja bernardyna to musze przyznać rację . Nie liczą się z nikim ani z niczym . Sama mam dwójkę dzieci , ale to jak te dzieci zachowują się głośno przez pół niedzieli w ogródku .... masakra . Mieszkam ulicę dalej a głowa pęka. Dzieci nie obwiniam tylko rodziców , że nie uciszą chociaż trochę dzieci. Uwagi zwrócić nie zwrócę bo powiedzą , że jestem dziwna bo to dzieci , ale jak puszcze muzę głośniej wieczorem to policja bo dzieci śpią :) taki mały paradoks. :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mieszkam na Imbirowej ale nie mam problemu z sąsiadami wręcz odwrotnie naprawdę fajnych ludzi mamy w szeregu. Sąsiedzi z którymi sąsiadujemy ogródkami są bardzo sympatyczni nawet zapoznaliśmy się z ludzi z Goździkowej :) Mieszkałam w Gdańsku 27 lat i będę szczera nie zmieniła bym mojego mieszkania z małym ogródkiem z powrotem na miasto ale znam takich co uważają , że upadłam na głowę przeprowadzając się do Banina ale o gustach się nie dyskutuje :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkałam w mieście a mieszkam w baninie bo mi się tu podoba i też lubię swój boks choć ci na przeciwko mają większe ogródki, czego im trochę zazdroszczę...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkają w skrajnym szeregu i mają dużego psa bernardyna.

Kogo masz na myśli nie szanującego spokoju innych??

Serio? kupując dom nie wiedziałaś/eś, że trzeba się liczyć z czymś takim jak ogrzewanie i naprawy? Że wykończyć trzeba?
Swoją drogą wykończenie kosztuje tyle samo, kwotę końcową jednak stanowi metraż do wykończenia - w Baninie często dwukrotnie taki co mieszkanie w Gdańsku. Co do wielkości ogródka - powiadasz, że gorszy boks dla konia od trawnika przed blokiem? Co kto lubi, ja tam wolę jednak pojeść mój owies we własnym boksie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo takie rzeczy wychodzą w praniu.....niestety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (11 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

Hocki klocki (111 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

Nowy proboszcz (11 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...