Osiedle Familijne

Witam przyszłych sąsiadów ;)
Czy są tu tacy, co zakupili dom/mieszkanie na nowym osiedlu Siódmego Nieba?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 32

Re: Osiedle Familijne

Juz zgłaszałem problemy na innym forum
1. Kostka brukowa - U mnie już paru krotnie poprawiana, to jest jakieś niedorzeczne by tak nieumiejętnie kłaść kostke brukową.
2. Piec grzewczy - na kominie niezrobiono, takiego daszka by deszcz nie padał, dopóki tego nie było to deszczyk mi gościł w domu w postaci wody na pralce( pralke mam pod piecem ) takiej niedużej kałuży.
1.Wentylacja - powietrze jest wciągane do mieszkania a nie wyciągane
3. Drzwi - są nieszczelne, przedostaje się przez nie woda, a i nawet piach u moich sąsiadów
4. Okna - są źle uszczelnione, często gęsto nie ma sylikonu miedzy oknem a parapetem, po za tym nie są wyregulowane
5. Kominek - brak dolotu powietrza z zewnątrz tylko dla kominka, zgodnie z prawem budowlanym powinen być wykonany przy budowie budynku jeżeli jest w projekcie kominek, a u nas jest w projekcie. Trzeba się upomnieć i raczej robią bezproblemu, ale trzeba wiedzieć to, bo jak ktoś nie wiem to kominek zacznie np. zaciągać powietrze z mieszkania, a wtedy będzie bardzo suche powietrze w domu. No albo będzie sie ledwo co palić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moje Usterki przy Odbiorze
1/. Brak zaślepek w oknie tarasowym
2/. Brak kątów oraz krzywizny na zabudowach GK poddasza
3/. Brak kątów na tynkach prawie we wszystkich pomieszczeniach
4/. Brak podłączonego prądu oraz gazu
5/. Brak kratek na kanałach wentylacyjnych
6/. Zapadnięta kostka brukowa przy opasce budynku oraz częściowo na tarasie
7/. Różne wysokości stopni schodowych
9/. Nierówna posadzka w pokoju na piętrze oraz brak spadków w garażu
10/. Mokre ściany w garażu i pomieszczeniu technicznym (prawdopodobnie nieszczelności instalacji wodnej lub CO )
11/. Przecieki z okna w salonie
12/. Odpadający tynk przy balkonie ( fatalne wykończenie)
13/. Zabrudzona blacha balkonu betonem
14/. Podrapane i brudne od tynku rynny
15/. Brak rewizji pionu kanalizacyjnego
16/. Nieprawidłowe wykończenie przy parapetach
17/. Nie prawidłowe wykończenie pod grzejnikami
18/. Nierówności na ścianach , na tynkach
19/. Mostek termiczny pod drzwiami balkonowymi, brak izolacji
20/. Brak tynku na ścianach na poddaszu
21/. Miejscowe braki izolacji cieplnej ( wełny ) na poddaszu
22/. Nieszczelności przy bramie garażowej
23/. Porysowane ramy okienne i szyby w pokojach na piętrze
24/. Nieszczelności przy oknach
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam nadzieje że moja rozpiska na forum ( 7 niebo) trochę pomoże państwu w odbiorze domu lecz do odbioru polecałabym firmę ze strony http://www.odbiorybudowlane.com.pl .Okazuje się że prace budowlane zostały wykonywane tak jakby nikt ich nie nadzorował ze strony dewelopera, tragedia. Szczerze mówiąc to jesteśmy z mężem załamani, bo miała być jakość roku, deweloper godny zaufania itp. A tu wyszła wielka ściema, ręce opadają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poprawki u mnie to
BRAK PRZYŁĄCZA ENERGETYCZNEGO ORAZ GAZOWEGO ( BRAK PRĄDU ORAZ GAZU )
1/. Nierówne i krzywe tynki ( brak kątów)
2/. Nierówne posadzki na pietrze
3/. Nierówne stopnie schodowe
4/. Zapchane i nie drozne wentylacje
5/. Zapadająca się kostka brukowa na tarasie
6/. wychodząca wilgoć pod oknem balkonowym
7/. Inne mniej istotne

Moje usterki są na innym forum ale wklejam usterki sąsiada Marcina

Przy pierwszym podejsciu do odbioru my natrafilismy na następujące usterki (oczywiście nie odbieralismy sami bo wiekszosc to sami bysmy nie zobaczyli):

1. Podmokłe ściany w garażu i pomieszczeniu technicznym

2. Przeciekające okna w salonie mielismy to szczęście, że odbiór mieliśmy po ulewie.

3. Brak drenażu w ogródku

4. Brak zaślepek na oknach,

5. Pęknięty kamień w bramie,

6. Na odbiór byli tak przygotowani, że nie było podjazdu z kostki, nie bylo schodów do domu, nie było bramy wjazdowej.

7. Brak końcówek rynien

8. Balkon wykończony na odwal odpadał z niego tynk

9. Brak ogrodzenia w ogrodzie,

10. Rewizja w pomieszczeniu technicznmy nie miała odpowiednich rozmiarów -okazalo się, ze to była pomyłka i tej rewizji tam nie powinno nigdy być,

11. Pod drzwiami wejściowymi odpadała izolacja

12. Brak parapetu w kuchni,

13. Rewizja w łazience na dole była zrobiona pod prysznicem

14. Sciany przy parapetach były wykończone na odwal krzywo i poszaprapne zero gładkosci

15. Stopnie schodów miały różne wysokości. powinny mieć 18 cm, a u nas były wachania od 17 cm do 19,5 cm

16. Gniazda RTV i Internetu bez wykonczenia sie okazalo, ze tylko robią gniazdo a reszte trzeba sobie samemu kupic zero informacji o tym przy wyborze dodatkowych wejsc przy zakupie domu wiec myslalem, ze jak gniazdo to jest to kompletne gnizado z wykonczeniem.

17. Wykonczenie otworow od rozprowadzenia ciepła w pokojach zostawiała wiele do zyczenia czyli robione na odwal wygaldalo jakby poprostu ktos mlotem walnal aby zrobic dziure a jak jest wokolo tej dziury to juz nie wazne,

18. Nierowności na ścianach typu gołym okiem widoczne wzgóki.

19. Brak prądu, brak gazu i nie wiadomo kiedy ma byc,

20. Wpis do ksiegi mial byc najpozniej do 30 sierpnia ale jak wiadomo to się nie udało i nie wiadomo kiedy będzie. Termin na aneksie dla banku dali do konca pazdziernika.

21. Brak napędu od bramy garażowej

22. Jako smaczek wizerunkowy dodalem, ze przy odbiorze panowie szpachlowali sciany przy nas. W pokojach staly butelki po piwie, a w rewizjach były butelki po wódce (nic dziwnego, ze potem kątów nie trzymały śćiany)

Przy drugim podejsciu do odbioru było zdecydowanie lepiej. Wiekszość usterek została wyeliminowana. Doszły następujące:

1. Brak kątów prostych na śćianach prawie w kazdym pomiesczeniu,

2. Brak poziomu na posadzce na piętrze,

3. Gdzieniegdzie ściany krzywe, tak jak wcześniej juz pisalem o nierównościach, ale te nierówności już nie były widoczne gołym okiem ale z użyciem poziomicy.

4. Wiadomo, dalej brak pradu i gazu.

5. Drenazu też nie było, ale w końcu w zeszły piątek zaczeli go robic.

To tyle co z pamięci udalo mi się napisac, może coś pominąłem ale te główne raczej są.

Przedwczoraj po desczach zobaczyłem, ze jednak w pom technicznym znowu są mokre ściany, u znajomych spod 20C jest tak samo. Trzeba to przyobserwowac i zglosic.

Może komuś te infomracje jeszcze sie przydadzą przy odbiorze
Przyłączenie łącza gazowego i energatycznego jak narazie coraz bardziej się przedłuża . Ostatnia wersja, którą nas karmionio to była na 15- 20 września. W zeszłym tygodniu znajomi odbierali i p.Magda powiedziała, że się to przedłuży od 1,5 miesiąca do dwóch.

ja również bardzo bym prosiła o kontakt do Pana lub o wiadomość na adres e-mail: kasiaqkasiaq@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ja też mogę poprosić o wskazuwki dotyczęce na co trzeba zwrócić uwagę odbierając segment? agnieszka.lewandowska22@wp.pl

wieśniak z obory się odezwal. noo,widac ze ktoś ci zasadzil zeby w d*pie ,ciekawe czy przez przypadek czy na twoja prosbe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

dziękuję

Witam! Witam przyszłych sąsiadów!Ja zakupiłam w 51F,odbior w grudniu,już nie moge się doczekać.Do Marcin,możesz podać namiary do siebie żeby dowiedzieć sie coś o odbiorze,podaje @, bozenka-skalij@wp.pl Pozdrawiam!

Witam ponownie,
Dzis miałem odbior domu i powiem, ze byliśmy pozytywnie zaskoczeni. Dzisiejszy stan w porównaniu ze stanem przy pierwszym odbiorze był o niebo lepszy, także dom odebrałem teraz pomimo drobnych juz usterek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyslane.

witam
odbieram pod koniec września w budynku 30. jesli można to poproszę o parę konkretów lukaska7@wp.pl

Witam, my odbieramy w lutym 2014 segment. Proszę o informację na co trzeba zwrócić uwagę. Mój email: stabik1@interia.pl

Witam ja też kupiłem mieszkanie jeszcze się buduje. Ale jak bym dostal informacje byłbym wdzięczny. kaminski18@wp.pl dzięki z gory

Wyslalem

Witam,
Niedługo będę także odbierać mieszkanie na tym osiedlu. Bardzo prosze o informację, jakie usterki są u Pana w mieszkaniu. Mój adres illares@wp.pl
Pozdrawiam serdecznie

Cześć Marcin, ja mam mieć odbiór w następnym tygodniu. Mógł byś mi wysłać na maila: sendmailtokamil@gmail.com swój numer telefonu w celu dalszego kontaktu?

Ja mialem odbior w zeszlym tygodniu domu na osiedlu familijnym, i tym co tam maja to radze wziac ze soba fachowca. Bo ja domu nie odebralem bo nie dosc, ze nie gotowy, to do tego pelno usterek - wyglada na to, jakby tam nikt nie kontrolowal wykonanej przez budowlancow pracy.

Jakby ktos z przyszlych mieszkancow chcial sie dowiedziec wiedzej to moge dostarczyc konkretow.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

zamaluj szyby na czarno
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Nowy proboszcz (11 odpowiedzi)

"Ksiądz Jan Kucharski: To nie było palenie jakichś tam książek, ale palenie przedmiotów...

Hocki klocki (111 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...