Osiedle Familijne

Witam przyszłych sąsiadów ;)
Czy są tu tacy, co zakupili dom/mieszkanie na nowym osiedlu Siódmego Nieba?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 32

Re: Osiedle Familijne

Miro i Baninianin to ten sam głupol. Wypił o jedną wisienkę za dużo, zapomniał o upychaniu słomy w gumofilcach i zaczął rozrzucać gnój po różnych wątkach... Sądząc po tym, co napisał, nawet nie będzie mu głupio, jak już wytrzeźwieje :-(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miro i Baninianin gdyby głupota mogła latać odkrywali byście nowe galaktyki......
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chamska banda korporacyjnych ludzi z zyciem na krexyt ktorzy na wszystko krzywo patrza i z drog robia sobie odcinki specjalne. Mam nadzieje ze wprowadzi sie jak najmniej takich .. bo nie da sie nawet zapalic papierosa na ulicy bo zaraz krzywo patrza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Asia podaj maila to przesle Ci liste błedów , które wyszły u nas i namiary na inspektora budowlanego i termowizje. pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też odbierałem w szeregu razem z p. Tomaszem Romanowskim - http://odbiorymieszkan.com.pl/.

Klika usterek było - nierówny sufit w salonie, zarysowana szyba, gniazdko na stryszku w kominie a nie na kominie, nie zamulona kostka brukowa itp.
Generalnie nic co dyskwalifikowałoby mieszkanie do odbioru. Samo sprawdzenie wszystkiego trwało ponad godzinę więc warto wcześniej poinformować o tym dewelopera żeby potem nie było tłumaczeń, że im się śpieszy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

porostu poczytaj ten watek od poczatku to będziesz miała odpowiedzi na wszystkie pytania :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zadawaj takich pytań bo się zalamiesz jak frustraci zaczną wypisywać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, zakupiliśmy z mężem mieszkanie w szeregowcu, odbiór mamy na koniec września, chciałam się dowiedzieć jaki jest koszt prześwietlenia mieszkania termowizją i jeśli ktoś ma to proszę o namiary na firmę. Proszę również o wasze opinie, osób ktore już mieszkają, jak to było z usterkami przy odbiorze? Czy w trakcie budowy wynajmowaliście kogoś do sprawdzania?? Jeśli macie kogoś zaufanego również proszę o namiary.

Pozdrawiam Asia

Re: Dom Junior

Chcesz powiedzieć , że można wydać 250-300 tys z założeniem , że dom będzie słabo wykonany? Nie ma znaczenia czy 300 tys czy 1 milion! Praca powinna być wykonana prawidłowo i z nalezytą starannością. Problemem 7 Nieba jest to , ze podwykonawcy są bez kontroli lub kontrolujacy nie bardzo znają się na rzeczy. Niemozliwością jest fakt, że przy odbiorze jest 40 poprawek - gdzie były odbiory przez Developra poszczególnych etapów budowy !!!??? Przez rok budowy te wsyztskie błedy powinny być wyłapane i poprawiane na bieżąco, a nie każdy liczy, że odbierający machnie ręką. Oczywiście w 90% przyoadków odbierajacy machają ręką i dlatego dają przyzwolenie na słabe wykonanie budynków
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za 400k to kupujesz w mieście i płacisz za miejsce, a nie za jakość, bo tu i tam jest taka sama - licha. Rynek jest taki bo ludzie się godzą na taki stan rzeczy i na wszystko machają ręką, więc nie broń deweloperów.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie bezczelność tylko prawda. Też mieszkam w mieszkaniu 7 nieba i wiedziałem z czym to się może wiązać. Jest różnica kupując mieszkanie 70m za 250tys. a ten sam metraż za ponad 400 tys. Takie są realia jak kupimy taniej musimy liczyć się z tym że tracimy na jakości i wieszanie psów na deweloperze czy wykonawcy nic Nam nie da. Tak wygląda rynek niestety
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Co za bezczelność ! NA pewno jesteś pracownikiem 7 nieba ! Jak kupuje skodę to mam gwarancje na 3 lata tak samo jakbym zakupił mercedesa ! Dlaczego więc deweloper nie wywiązuje się jak gwarant i nie usuwa usterek ? Czy 250-350 tysięcy złotych to małe pieniądze ??!!! Biorę kredyt na całe życie i wymagam jakości i gwarancji !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie podoba się to po cholerę kupujecie ? Jeśli ze względu na cenę no to nie marudźcie czego się spodziewacie za takie pieniące?? Pałaców??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak dokładnie fmb to druga społka 7 nieba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale naiwni FMB to druga firma spólka 7 nieba
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

~buka za produkt odpowiada tak sprzedawca jak i wykonawca. 7 niebo również robi odbiory budynków i przede wszystkim zleca co i jak ma być wykonane i z jakich np. materiałów także są tak samo winni deweloperzy, a może nawet bardziej

Czepiacie się dewelopera o usterki, a tak naprawdę powinniście się dobrać do tyłków wykonawcy czyli FMB. Deweloper tylko sprzedaje, kto inny buduje a na prawdę myślicie, że te dziumdzie z biura 7 nieba znają się na budowlance ?? Za wszystkie usterki nie jest odpowiedzialny deweloper tylko te niedorajdy z FMB !!!!! Sama miałam do czynienia z ich pracownicą niby Pani inspektor a wiedzy budowlanej miała tyle co kot napłakał. To FMB zwleka z usunięciem usterek, a nie deweloper.
Niestety wykonawcę 7 niebo wybrało idiotycznie!!!! FMB to porażka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ścianki działowe to kwestia indywidualna. My w dolej łazience zrobiliśmy wnękę na szafę kosztem przestrzeni w garażu oraz przejście z kuchni do sieni. Co do gniazdek to warto wcześniej rozplanować kuchnie. Proponuję od razu zlecić deweloperowi pociągnięcie dodatkowej linii od licznika dla zmywarki oraz piekarnika ( jeśli macie w planach osobno płytę grzewczą oraz piekarnik). Dwie linie zasilające + tzw. siła na kuchnie to zdecydowanie za mało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dom Junior

Witam, zdecydowałem się na dom junior. Chciałem zapytać osoby, które dokonały tego samego wyboru o wskazówki, ingerencje w ścianki działowe, rozmieszczenie gniazdek itp. Tak samo jeśli chodzi o dodatkowe rzeczy, za co warto dopłacić. Pozdrawiam

Re: MOSTKI TERMICZNE POD DRZWIAMI

Szereg 33 czy mieszkanie? Z tego co wiem to teraz się budują szeregi 54 i 55...

Inne tematy z forum

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (11 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...

Imperium-Auto Salon (9 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....