Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

ponieważ podpisałeś protokół że nie bedziesz mieszkał dopóki polnrod nie da tobie znać tzn. nie bedzie posiadał pozwolenia , jak zamieszkasz przyjdzie nadzór budowlany i dostaniesz karę. zresztą ochroniarz skrupulatnie pilnuje. Ja nie odebrałam mieszkania, beda mi mówić kiedy moge zamieszkać , ja pieniądze zapłaciłam, teraz podnajmuję , złoże pozew do sądu jak mi pieniędzy nie zwrócą. Ale inna rzecz, mam doplatę, jednak zmierzylam metry, wydaje mi się ze policzyli kominy wentylacyjne wewnątrz lokalu, a liczy seę tylko powierzchnie pokoi wzdłuż i w szerz , chyba chca mnie oszukać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nadzór budowlany tobie udowodni ze mieszkasz, znam przykład była kara parę tysięcy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ponieważ podpsiałes protokół że nie bedziesz mieszkał dopóki Polnord nie dostanie pozwolenia, czyli jak się wprowadzisz przyjdzie nadzór budowlany i dostaniesz karę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wynajmuje od lutego mieszkania , jesli mi nie zwrócą kasy złożę pozew do sądu.

Ja mam o metr mniej niż oni wymierzyli a wprowadzać się można. W maju mniej więcej będziemy podpisywać akty własności tak Panu z bok powiedziała a i jeśli chodzi o kontener t o ja mam też płacić jakie zaczęłam remontu a i tak uważam że to za dużo Jk na kontener mniejsze metrazu powinny mieć mniej

ochroniarz pilnuje, oni nie maja pewnie pozwolenia. ja mam dopłatę , jednak zmierzyłam metry nie zgadza się z ich pomiarem

No właśnie. Ja jestem codziennie na miejscu i wykańczamy mieszkanie. Nie rozumiem czemu nie mógłbym w nim mieszkać.

Nie mam zamiaru stosować się do tych zapisów,skoro oni nie raczyli dotrzymać terminów...Nikt mi za wynajem nie odda..A nie są to małe pieniądze..

Serio wy tak do tego wszystkiego podchodzicie?? Ludzie kto ci udowodni ze ty tam mieszkasz? Jak czytam te wpisy z d*py to trace wiarę w ludzi.Coraz głupsze pytania i odpowiedzi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy pisaliście już Państwo do dewelopera o rekompensatę za nieterminowe odbiory?

Dobrze przeczytałeś protokół jeden wzór jest dla wszystkich , jesli podpisałeś to zobowiązałeś sie ze nie bedziesz mieszkał . Czyli zamknąłeś sobie mysle drogę ze gdy nie beda mieli zgody na pozwolenie na zamieszkanie to nawet nie dostaniesz rekompensaty za niedotrzymanie warunków umowy podpisałeś wiec akceptujesz

Tez tak uwazam , moze mieszkańcy powinni zrobic zebranie bo polbord jakies jaja sobie robi , ja nie odebrałam mieszkania przez usterki i zmuszenie mnie do podpisania protokołu ze nie bede mieszkać

Nie prawda bo w protokole masz napisane ze nie bedziez mieszkał , ja juz od lutego podnajmuję pójdę do sadu jak nie beda chcieli mi kasy zwrócić

Re: Osiedle Fotoplastykon

Ja pislam ze od lutego podnajmuję lokal z powodu nie dotrzymania terminu przekazania . Nie odebrałam mieszkania 8 lutego ponieważ usterki , nie działająca winda a przedewszystkim kazali mi podpisać protokół w ktrotej jest zapis ze zobowiązuje sie nie mieszkać , szczyt bezszczelnosci , jej ktos z państwa podpisał taki protokół to gratuluje .

Re: Po odbiorze :)

A podpisałeś protokół ze nie bedziesz mieszkał ?

Chyba już dawno powinniście zauważyć, że nie ma znaczenia kto co mówi.

W dokumentach z odbioru jest napisane bezpośrednio, że nie ma możliwości zamieszkania do momentu przekazania własności przez dewelopera.

Zgłaszasz że skończyłes remont i juz mieszkasz tym samym przestajesz płacić za kontener z gruzem tylko za normalny wywóz śmieci..... Wszystko było przekazywane i mówione przy odbiorze mieszkania...chyba że tylko ja dostałam taka informacje

Ale komu i co zgłaszać? To ja mam prosić o zgodę na zamieszkanie w swoim mieszkaniu? No paranoja jakaś...

a niby czemu nie można się już wprowadzać? trzeba to im tylko zgloscic

Można można

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....