Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Osiedle Fotoplastykon

Na to, że nie pomalowano pod balkonami!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak ja dzwonilam wczoraj to mowili mi ze mam odbior w ndz. to cos sie zmienilo ? mam nadz ze dzis do mnie zadzwonia

Nie jest istotne czy już jesteś klientem energi, montaż bezpłatny jest dla wszystkich i przy nim oczywiście nie trzeba być. Byłem już podpisać ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Osiedle Fotoplastykon

Odbiory rozpoczęte. Po dzisiejszym telefonie do Polnordu (Bo nie wierzę żeby sami się odezwali szybciej niż dzień przed odbiorem)termin odbioru to 21.02.2019 umowę podpisywaliśmy w Marcu 2018 roku. Aktualnie panie wyliczają metraże mieszkań czy dostaniemy zwrot czy będzie dopłata. Więc termin może ulec przyspieszeniu o dzień lub dwa bądź opuznieniu dzień lub dwa. Będą dzwonić aby potwierdzić termin w przyszłym tygodniu na 100% Tak ma się aktualnie sytuacja. Teraz jadę podpisać umowę z Energa. Jestem jej klientem na innym mieszkaniu więc montaż będę miał darmowy i wg. informacji z biura nie potrzeba być przy instalacji bo instalatorzy mają już swobodny dostęp do budynków od kierowników budowy.

Teraz życzę wszystkim bezusterkowego odbioru :-)

I czekamy na informacje od tych co odbiorą wcześniej o wrażenia i ewentualnie na co zwrócić uwagę podczas odbioru.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja dostałam poki co informacje ze około 20.02 odbior ale ze będą jeszcze dzwonic :) bo może będzie szybciej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi tez by pasowało.. :)

Może poprostu tej jednej osobie pasowało ogarnąć się z dnia na dzień?

Jak pisałem że nie mają jeszcze pozwolenia z budowy na użytkowanie to mnie zhejtowaliscie...i proszę. Miałem rację.

To tylko 1 osoba ma jutro odbior mieszkania? :D do nikogo więcej nie dzwonili? :) coś dziwnie to robia

Może poprostu trzeba się umówić,a nie "bo chcę,to proszę mnie wpuścić" i powiedzieli na odczepnego? Wcześniej ktoś pisał że bok potwierdził że mają wszystkie pozwolenia..

Bylam dzisiaj na budowie, rozmawialam z pracownikiem odpowiedzialnym za nadzor na robotami. chcialam wejsc do swojego mieszkania ale zabronili z uwagi na brak pozwolenia na użytkowanie. czyli pozwolenia nie ma. Na FB ktos pisze ze ma odbior juz jutro. ciekawe czy to prawda?

Całodobową,sory ale nie będę czekać do 22 żeby włączyć pralkę czy zmywarkę bo taniej..A sąsiedzi mnie zjedzą że pralka wiruje po 22.. ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jaką taryfę prądu wybraliście która najlepsza ?

Klatka nie ma znaczenia bo numeracja mieszkań jest ciągiem w danym bloku np w klatce A 1-20 a w klatce B od 21 -40

I to jest numeracja już jako nasz adres? Czyli np flisykowskiego 1/20? Bez podziału na klatki?

Np B2.2. xx gdzie x to nr mieszkania

Wiem,że ponawiam pytanie ale jak mam znaleźć które to numer mieszkania ?

Anonim
2019-02-06 17:38:36
Uczulam aby wszyscy mieszkańcy zwrócili uwagę przy odbiorze na wykończenie części wspólnych bo nie wygląda to ciekawie już są pozapadane chodniki a co będzie później. Mówmy o tym głośno, bo zanim odbierzemy możemy coś Jeszce zdziałać a później może być tak, że będziemy szukać wiatru w polu.
Ale formalnie można to reklamować przy odbiorze tak samo jak wady w mieszkaniu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uczulam aby wszyscy mieszkańcy zwrócili uwagę przy odbiorze na wykończenie części wspólnych bo nie wygląda to ciekawie już są pozapadane chodniki a co będzie później. Mówmy o tym głośno, bo zanim odbierzemy możemy coś Jeszce zdziałać a później może być tak, że będziemy szukać wiatru w polu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

na gidwrskiego w biurze tylko umieja pow zeby dzwonic do bok

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....