Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

a to samemu sie mierzy czy oni mowia bo ja nicnie wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zmiana powierzchni lokalu tj że jeśli powierzchnia jest większa niż zaplanowano to trzeba dopłacić jeśli mniejsza to oni wyrównają nadpłatę. w moim przypadku powierzchnia jest 0,09 m2 mniejsza wiec pewnie mi z 400 zł oddadzą :P ale jak ktoś ma większą to będzie musiał dopłacić zgodnie z umową deweloperską
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie tak :)

mam rozumiec ze numer lokalu jest taki jak na umowie np B3.1.XX

Już niech się nic nie przesuwa i zaczną w końcu oddawać..Bo nam fachowcy pójdą do innego klienta...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkanka
2019-02-05 17:24:23
jak z podłaczeniem licznika ? musimy być przy podłączeniu ? czy ktoś z budowy się tym zajmuje ?
Ale co byś chciała robić przy podłączaniu licznika? Patrzeć? :)

Nawet nie informują o zakończeniu i wykonaniu podłączenia. Nie martwcie się tym, na dniach będzie i tyle. Jedyne co się może przesunąć to odbiór mieszkania :)

Z tego co powiedziała kobieta w enerdze to nie trzeba być przy podłączeniu,a jak funkcjonuje to na budowie to już nie wiem.Skoro wysłali dokumenty to pewnie nie robią problemu montażyście i normalnie wpuszczają..

jak z podłaczeniem licznika ? musimy być przy podłączeniu ? czy ktoś z budowy się tym zajmuje ?

Jak dzwoniłam to mi powiedziano że dopiero to będą wyliczać..Czyli sprawnie to idzie...

Zmiana powierzchni lokalu tzn

Podobno wodę przeszli i od jutra mają zacząć dzwonić. jak tam zadzwoniłam to dowiedziałam się też, czy mam zwrot czy nadpłatę z powodu zmiany powierzchni lokalu- u mnie wyszła o 0,09 m2 mniejsza więc będzie zwrot.

Nie wiem ja o to nie pytałam,ale wydaje mi się że tylko imię nazwisko i nr bloku i mieszkania ;)

! Dzięki a żeby zapytać o to ktora w kolejce lub to muszę mieć jakieś kldokumenty czy tylko dane

Ma ktoś już z was może podłączony licznik z Energi?

58 628 89 50 tam babeczka przełączy do kobiety od Fotoplastykonu.

2019-02-05 13:46:05
Informacja z BOK,woda wyszła ok..Zaczną oddawać w tym tygodniu ale nie wiadomo czy czwartek czy piątek..
Możesz podać nr na który dzwoniłeś do bok

Informacja z BOK,woda wyszła ok..Zaczną oddawać w tym tygodniu ale nie wiadomo czy czwartek czy piątek..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzwonie tam od godziny i ciągle mnie ktoś skutecznie rozłącza. Robią to specjalnie.

Kontaktował się ktoś z kimś z budowy w celu uzyskania informacji?

Energa

Lepiej wydrukuj;) Chociaż z pendrivem pewnie Pani z Energi sobie też poradzi. Nic się nie płaci, bo to nowe mieszkanie i pierwszy licznik. Nie jestem jak jest jeżeli już masz umowę z Energą.

Niżej była informacja, gdzie dokładnie jest ten punkt na morenie

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....