Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Muszą zmienić reklamę osiedle fotoplastykon z widokiem na kokoszki..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybudują 9 bloków. 4 piętrowe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

2019-01-09 11:14:02
Kilka literek na dachu też mi coś...Wybudowali ten budynek to niech sobie zamontują logo i tyle..Dla mnie to żaden problem..
wolontariuszem?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zaglądam na to forum, bo wahałam się bardzo między mieszkaniem z Polnordu i od Domesty (Leszczynowy Staw). Terminy oddania były prawie takie same, cena Polnordu ciut lepsza, gorsza lokalizacja. Zdecydowałam się na Leszczynowy Staw, mamy odebrane klucze do mieszkania - w terminie, bez dopłata. Ciekawi mnie, jak się potoczy los Fotoplastykonu, który instynktownie mi podpadał, dlatego czytam te komentarze. Pisze Pan niżej, że gotów jest gdzie indziej zapłacić więcej. Polecam zerknąć: http://www.domesta.com.pl/leszczynowy-staw/cennik, zostały resztki mieszkań, ale może coś się panu spodoba i będziemy sąsiadami ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kilka literek na dachu też mi coś...Wybudowali ten budynek to niech sobie zamontują logo i tyle..Dla mnie to żaden problem..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Warto to sprawdzić.

Zadzwonię do nich. Może lepiej tam kupić mieszkanie? Dowiem się co będą oferować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przy pierwszym etapie może przez rok będziemy się cieszyć widokiem a później będziemy zaglądać sobie w okna mam nadzieje ze kokoszki nie wybudują bloków 4 piętrowych tylko małe kameralne domki.

Wie Pan kiedy Kokoszki zaczną tam budowę swojego osiedla?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem od kierownika budowy ktory co jakis czas tam jest ;)

Ha ha ha ...Nie długo..;) Nie długo to mieli oddać cały 1 etap a nie tylko jeden blok ..Jeśli nie są to informacje potwierdzone to lepiej nie pisać,bo denerwuje to tylko resztę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rob
2019-01-09 01:34:00
Drodzy sądziedzi i nabywcy, proszę o zwrócenie waszej uwagi na coś, co często ma miejsce w umowie i Polnord (jak zauważyłem już na innych budynkach też praktykuje). Chodzi mi o "Zgodę nabywców na reklamę dewelopera na budynku"
Często jest to pisane na umowie, jak widziałem, że chcą mieć możliwości, aby dla 10-15-20 lat reklamować coś, a w zamian nie oferują nic. Jest to zwyczajne wg. mnie nadużyciena co mało kto zwraca uwagę, że budynek ma być wykorzystywany jako platforma reklamowa. A my za to mamy płacić? Proszę abyście mieli na uwadze.
what mean?

Witam. Skąd taka informacja o rozpoczęciu oddawania mieszkań? i czy wiadomo jaki blok?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bedzie oczywiście, oprócz niestety tych bloków które maja postawić tuż przed osiedlem..Widziałem plan zagospodarowania terenu i zaraz po prawo od wjazdu firmy Erbud na kolejny etap osiedla jest działka przedsiębiorstwa budowlanego kokoszki i niestety powstanie tam kilka bloków które będą przebiegały wzdłuż naszego osiedla aż przed etapy które obecnie powstają zasłaniając widok na zbiornik. Szerze nie mogłem w to uwierzyć ponieważ ta działka gdy przechodzimy obok wygląda na dość mała niestety na planach jest inaczej. Nie piszę tego żeby kogo kogokolwiek zniechęcić tylko dla informacji. Je też jestem posiadaczem mieszkania na fotoplstykonie i trochę jestem niezadowolony z tego że miałem mieć widok na zbiornik a będę miał widok w okna innego osiedla.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drodzy sądziedzi i nabywcy, proszę o zwrócenie waszej uwagi na coś, co często ma miejsce w umowie i Polnord (jak zauważyłem już na innych budynkach też praktykuje). Chodzi mi o "Zgodę nabywców na reklamę dewelopera na budynku"
Często jest to pisane na umowie, jak widziałem, że chcą mieć możliwości, aby dla 10-15-20 lat reklamować coś, a w zamian nie oferują nic. Jest to zwyczajne wg. mnie nadużyciena co mało kto zwraca uwagę, że budynek ma być wykorzystywany jako platforma reklamowa. A my za to mamy płacić? Proszę abyście mieli na uwadze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zeczywiscie ta ul teudna trz bym wilala guderskigo chyba ze moze nowa jalas ulica.
A i wiem ze niedlugo pierwszycblok bd do oddania a pozostale pozn ejszy. Termin sory za literowki ale tel sie zacina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wie ktoś czy nasze budynki będą przypisane do ul. Guderskiego? Jakoś ul. Alfonsa Flisykowskiego do mnie nie przemawia, zarówno sama nazwa jak i trudność w wymowie;p
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

B4
2019-01-08 18:59:29
Gdy dostałem info o podwyżce ceny o 300zł/m2 od razu zacząłem się rozglądać za innym mieszkaniem, z tym że problem jest tego typu, że po tej podwyżce ceny mieszkań w okolicy oscylują na tym samym poziomie. Już brałem pod uwagę Zielony Widok na Robygu (cena ta sama, czyli 5750zł na metr), ale problem jest taki że niby oddanie też na koniec 2020r ale nawet nie mają jeszcze pozwolenia na budowe a juz podpisuja umowy rezerwacyjne. To mnie troche odstraszyło. No i te "kameralne" osiedle robyg - kameralne 5-cio pietrowe a dookoła 60 bloków. Liczę na to, że fotoplastykon faktycznie bedzie kameralnym osiedlem.
Ceny straszne ale z dwojga złego fotoplastykon zapowiada się dużo lepiej.
Pamiętam jak sam się zastanawiałem nad "lawendowym wzgórzem" robyga i wystarczyło, że raz tam pojechałem żeby nie brać już go pod uwagę.

B4
2019-01-08 18:59:29
Gdy dostałem info o podwyżce ceny o 300zł/m2 od razu zacząłem się rozglądać za innym mieszkaniem, z tym że problem jest tego typu, że po tej podwyżce ceny mieszkań w okolicy oscylują na tym samym poziomie. Już brałem pod uwagę Zielony Widok na Robygu (cena ta sama, czyli 5750zł na metr), ale problem jest taki że niby oddanie też na koniec 2020r ale nawet nie mają jeszcze pozwolenia na budowe a juz podpisuja umowy rezerwacyjne. To mnie troche odstraszyło. No i te "kameralne" osiedle robyg - kameralne 5-cio pietrowe a dookoła 60 bloków. Liczę na to, że fotoplastykon faktycznie bedzie kameralnym osiedlem.
tez B4?

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....