Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ulica jest, parkingi w trakcie, chodniki do klatek są... barierki na balkonach montują...
Dzisiaj pisałam do Polnordu i pani zapewniła że odbiory na przełomie 4/5 tydzień stycznia.

Więc może nie panikujmy na zapas... :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ręce opadają na to wszystko..Najgorsza w tym wszystkim jest postawa dewelopera,mydli oczy ludzią zapewniając ze odbiory odbędą się na koniec stycznia. Zamiast szczerze poinformować o etapie na budowie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie, o zadośćuczynienie można walczyć chyba dopiero jeśli nie wydadzą mieszkania (czyli tak samo nie oddadzą własności) do czasu gdzie już powinno być przepisane na własność nie pamiętam miesiąca zawartego w umowie ale chyba kwiecień-czerwiec. Ja to tak rozumiem :) ale nie jestem pewna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też. Chodzi tu o zapis,że oni muszą oddać mieszkania 2-3miesiące po otrzymaniu pozwolenia na użytkowanie a na razie go nie mamy. Znajomi byli z tym u prawnika i dostali taką odpowiedz więc wydaje mi się to bardzo realne. Poszukam tego wieczorem w akcie podeślę gdzie można to znaleźć.

Ja mam w umowie 30 wrzesien
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie że nie koniecznie do końca stycznia.W umowie która podpisywaliśmy jest zapis, że mieszkania maja być wydane w okresie (tu nie jestem pewny bo nie mam umowy przed sobą) 2-3miesięcy od otrzymania pozwolenia na użytkowanie którego nasze osiedle jeszcze nie ma. Dopiero po tym okresie możemy starać się o jakieś rekompensaty.

Czyli jak nie oddadzą nam do końca stycznia to się posypią kary za opóźnienia? Nie bardzo znam się na takich rzeczach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

2019-01-07 09:07:57
Potwierdzam bardzo slabo a jak. Sie nie wyrobia to beda nam placic za opoznienia
Moze dlatego za pytaja nam 300zl wiecej na m2...aby placic wasza opoznienie ;-) Bardzo realistyczny :-D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam bardzo slabo a jak. Sie nie wyrobia to beda nam placic za opoznienia

Myślisz że się wyrobią z tym burdelem dokoła bloków?? Osobiście chciałbym wierzyć że tak,ale słabo to wygląda..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Koniec stycznia za dużo maja pracy do okola budynków na dzień dzisiejszy

A czy ktos we czy odbiory sa w tym miesiacu czy jakies dalsze opoznienia

Współczuje wam naprawdę ja kupiłem mieszkanie w pierwszym etapie w B2.I naszym jednym zmartwieniem jest opóźnienie w odbiorach.Lepiej tak niż dopłacać 15 tys. które można mieć na wykończenie walczcie o swoje.Roznica za metr między pierwszym etapem a drugi i trzecim jest kolosalna
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

2019-01-06 00:03:50
Sytuacje po 3-4 miesiącach rezerwacji oraz obecna są od siebie różne w podstawowej kwestii...
Wtedy Polnord kłamał, teraz ujawnił prawdę. Gdyby wówczas nie kłamał i poinformował chociażby o możliwości podwyższenia ceny oraz że są duże problemy z wykonawcą i prawdopodobnie potrwa to ładnych parę miesięcy zamiast "już praktycznie wszystko mamy gotowe, to kwestia kilku tygodni", to zmiana dewelopera jeszcze byłaby do mocnego rozważenia.

Poza tym widać po wpisach dot. różnych sytuacji m. in. odbiorów pierwszego etapu, że zarząd Polnordu kpi sobie ze wszystkich związanych z inwestycją, a pracownicy biura zmuszani są, do wciskania klientom kitu (wszystko jest ok, wszystko w terminie, przerwa w wykańczaniu elewacji trwająca pół roku jest celowym zabiegiem i była zaplanowana, itd.).

A przecież czeka nas jeszcze czytanie opinii po odbiorach. Przewiduję cytowanie odpowiedzi pracowników biura typu "Nieszczelności w instalacji wodno-kanalizacyjnej, powodujące zalewanie Państwa lokalu jak i wszystkich innych sąsiadów, były przewidziane w projekcie wykonawczym." xD
Tak! Dokladnie Pan czy Pani. Dlatego, jezeli bedzie jaki cud, moge nawet placic 400-500zl wiecej ale miec mieszkania w okolice od deweloper na ktory dac moja zaufania i wrocic zaufania.
Pan/Pani mowil/mowila doskonale moj myslenia...ja jestem bardziej "agresywne", pan dyplomatyk :-D

Sytuacje po 3-4 miesiącach rezerwacji oraz obecna są od siebie różne w podstawowej kwestii...
Wtedy Polnord kłamał, teraz ujawnił prawdę. Gdyby wówczas nie kłamał i poinformował chociażby o możliwości podwyższenia ceny oraz że są duże problemy z wykonawcą i prawdopodobnie potrwa to ładnych parę miesięcy zamiast "już praktycznie wszystko mamy gotowe, to kwestia kilku tygodni", to zmiana dewelopera jeszcze byłaby do mocnego rozważenia.

Poza tym widać po wpisach dot. różnych sytuacji m. in. odbiorów pierwszego etapu, że zarząd Polnordu kpi sobie ze wszystkich związanych z inwestycją, a pracownicy biura zmuszani są, do wciskania klientom kitu (wszystko jest ok, wszystko w terminie, przerwa w wykańczaniu elewacji trwająca pół roku jest celowym zabiegiem i była zaplanowana, itd.).

A przecież czeka nas jeszcze czytanie opinii po odbiorach. Przewiduję cytowanie odpowiedzi pracowników biura typu "Nieszczelności w instalacji wodno-kanalizacyjnej, powodujące zalewanie Państwa lokalu jak i wszystkich innych sąsiadów, były przewidziane w projekcie wykonawczym." xD
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystko doskonale... Ale nie toleruje (i wiem ze kto tego obchodzi) takich zachowanie. Lepiej od razu poinformować ze Polnord malo utrzyma slowy (nie juz ważne slowa w 2019r) i ze cene moga zmienić a nie mowic ze ceny sa zachowane. Tylko tego. Zachowanie. Nie kupimy Iphona ale mieszkania. W moim życiu 14.000zl więcej czy mniej jest "nic" ale od wczoraj nie straciłem pieniądze ale zaufania. To dla mnie bardziej ważne niz kilka tys. złoty.... Najmniej manager Polnord dzięki nasze ok. 6ml złoty więcej, beda mieli bonus 2018 :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

2019-01-05 17:25:33
Jak szukasz mieszkania powiedzmy miesiąc lub ich parę i się decydujesz to nie po to, żeby znowu latać gdzie indziej.
Ale pewnie głównie dlatego, że przy rosnących cenach, pójście do innego dewelopera powiedzmy po trzech/czterech miesiącach od rezerwacji (czyli przy drugim jej przedłużaniu) jest nieopłacalne, o ile deweloper potwierdza, że cena nie ulegnie zmianom, jak to było w tym przypadku.
Przykro mi ale takie są realia, podpiszesz umowę deweloperską to masz gwarancję ceny, a umowę rezerwacyjną obydwie strony mogą zerwać i deweloper korzysta z warunków zapisanych w umowie rezerwacyjnej.

Nie popieram i nie bronię dewelopera, to bardzo niestosowne zachowanie! Ale niestety w życiu tak bywa i na gębę to nie ma co wierzyć, podpisujesz papier albo niczego nie masz i tak już jest.
Mówisz, że po trzech/czterech miesiącach pójście do innego dewelopera było już nieopłacalne ale minął rok (czy ileś miesięcy) i jesteś w tej samej sytuacji.

Nagłaśniajcie i walczcie, ale na przyszłość nie ma co się nabierać na takie obiecanki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

i poinformowałem nawet T.G. :-) .... (czy teraz lepiej?:-P)

2019-01-05 16:45:52
U nas to samo. 300 zł na metrze w górę. W przypadku rezygnacji oddają pieniądze za rezerwację. Umowę rezerwacyjną podpisaliśmy w lipcu 2018 i pani gwarantowała ceny, ktore były na umowie. Niestety już wiemy, że będzie drożej i zastanawiamy się co zrobić. Szukać dalej czy podpisać umowę deweloperską?
Pisałem do TVN Uwaga!
Zostałem odp.
"Dziękujemy za wiadomość. Jeśli będziemy zainteresowani tematem, odezwiemy się do Państwa. Zachęcamy też do telefonicznego kontaktu z redakcją: +48 22 453 63 81 12 6528473, 32 2532712 lub mailowego: uwaga@tvn.pl. http://www.uwaga.tvn.pl/
Redakcja Uwagi!"

...jak ktos u was chce tam pisac lub zazdwonic......
ja niestety nie jestem polakiem i nie tak mi latwo pisac i mowic doskonale po polsku. Ale oni juz wiedza nasza sytuacji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Przykro mi. Niestety Polnord jest z tego znany. W Szczecinie wybudowali bloki na ulicy Kazimierskiej z bardzo słabej jakości materiałów budowlanych, mieszkańcy w końcu zostali zmuszeni by podać dewelopera do sądu. Przy okazji wyszły inne afery.".
...od forum "Sprawy Wymagające Nagłośnienia te poważne i te zabawne" w facebooka.

PS: moze tu czyta jaki powazne i honorowane Deweloper ktory chce nas wszyszy "pomagac" (i deweloper zarabiac) z jaki dobre inwestycja. Ja moge nawet 500zl wiecej niz co musze do Polnord...jezeli dobre lokalizacja i takich sam warunki!!

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....