Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jest napisane ze połowa ZE 150 rodzin :) więc chyba jakieś 75 rodzin?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co ty za bzdury gadasz?! Etap 1 fotoplastykonu ma około 153 mieszkania ze wszystkich 3 bloków razem!!!!!!!! gdzie tu jest połowa rodzin??!
Policz sobie nawet na ich stronie a nie wprowadzasz w błąd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A skąd takie informacje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma i nie będzie do ostatniej chwili, bo teraz są sprawy już niezależne od chęci dewelopera tylko stosownych urzędów !
A tu nigdy nie wiadomo do końca. Polnord oddał już niejeden blok i mają doświadczonych ludzi, ale każda inwestycja to osobna historia.
Proponuję czekać spokojnie - wiem, że Firma wynajęła Podwykonawcę, który zaangażuje trzy ekipy do realizacji odbiorów i planują oddać po 8-10 mieszkań dziennie, wiemy też nieoficjalnie, że około połowa naszych sąsiadów (ze 150 rodzin) nie jest zainteresowana odbiorem w pierwszym możliwym dniu...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

U mnie też ekipa czeka na wejście :)) I tak samo mam nadzieję że od marca będziemy już mieszkać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mamy już informacje ze odbiory się odbędą?? :))

My również zakładamy początek marca :)
Oby odbiory poszły sprawnie i tak jak się deklarowali - koniec stycznia :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez tak planujemy zrobic :) z poczatkiem marca chcemy byc juz na swoim :)

W zależności ile deweloper sobie da czasu na ewentualne poprawki. Choć mam nadzieję że obędzie się bez nich. A ekipa wykończeniowa czeka na telefon kiedy mogą wejść na mieszkanie. Chciałbym żeby udał się wszystko zrobić w miarę sprawnie i szybko. Mam nadzieję że uda się nam wprowadzić z początkiem Marca już na gotowe mieszkanie.
Z tego co mówią moi robotnicy to trzy tygodnie potrzebują na wykończenie mieszkania i potem stolarz 3 dni na montaż zabudowy kuchennej. Może powiecie że nie ma szans z moim planem ale nadzieję zawsze trzeba mieć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanie, czy można wykańczać jeśli poprawki są jeszcze nie zrobione?

Ostatni moment przed odbiorami, proszę podgrzać atmosferę :))

Tak się zastanawiam, od razu ruszacie z wykończeniem czy zostawiacie chwilę na poprawki dewelopera po odbiorze?

Szczęśliwego Nowego Roku!!! Oby odbiory przeszły sprawnie, mieszkania były idealne a remonty sprawnie i szybko sie skończyły! I aby mieszkało nam sie dobrze! Happy New Year!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zainteresowala mnie ta konkretna w temacie nieruchomosci wypowiedz.
Podpisalam umowe rezerwacyjna na 2etap budowy Fotoplastykonu w czerwcu.
W grudniu zostal podany mi termin na podpisanie umowy deweloperskiej ktory nie doszedl do skotku z powodu utworzenia rachunku powierniczego.Przelozone wszystko zostalo na styczen.
Dwa dni temu dostalam wiadomosc ze Polnord podnosi ceny 300zlm2 i moja umowa rezerwacyjna juz nie obowiazuje.
Zaproponowali podwyzke ceny nieruchomosci lub zwrot kaucji.

Jak mam sie do tego ustosunkowac?Po wszystkich przeczytanych uwagach na forum jestem pelna obaw.
Prosze o rade na
edytb@o2.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

B2
2018-12-24 16:33:16
Wesołych świąt przyszli sąsiedzi :))
Merry Xmas
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wesołych świąt przyszli sąsiedzi :))
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Mieszkaniec 74, jest Pan przyszłym mieszkańcem osiedla Fotoplastykon? Bo udziela się Pan na forum innego osiedla w bardzo podobnym, irytującym tonie i zastanawiam się czy to Pana cel żeby swoje mądrości gościć gdzie popadnie czy faktycznie działa Pan w swoim interesie

witam,
Otrzymałem e-mail i Pani A.S napisała:

Dzień dobry,

Uprzejmie informuje, iż odbiory lokali mieszkalnych na inwestycji Fotoplastykon planowane są od czwartego tygodnia stycznia 2019r.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiadomość może być już nie aktualna ponieważ gdy napisałem zapytanie do Tej Pani co Powyżej przekierowała mnie do głównego BOK które jak zwykle nie odpisało na email.

wyżej wiadomość od BOK

Witam,
czy ktoś może z Państwa interesował się i kontaktował z BOK Polnordu w sprawie odbiorów mieszkań w 01/2019?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....