Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Też uważam, że jak najszybciej należy się spotkać i coś postanowić. Oczywiście "usterka"zostanie zgloszona do polnordu, codziennie czucie kanalizacji jest na tyle nieprzyjemne, więc mam nadzieję że szybko to załatwią. Nie wiem czy nie mają z tym coś wspólnego deszcze.. Zróbmy spotkanie może w piatek lub sobotę tak żeby zebrało się jak najwięcej osób. Jak ustali się termin napiszemy ogłoszenie na klatce.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy było już jakieś spotkanie wspólnoty czy coś takiego? Jakaś rada osiedla? Trzebaby takie coś zorganizować i podpisywać wszystkie problemy, wyznaczyć kapitana drużyny i ta osoba musiałaby iść do zarządcy i do dewelopera i zgłosić wszystko co jest źle zrobione. Tu można pisać ale to nie ma sensu. Nie chodzi tez o pozwy i awantury. Więcej się zdziała zgłaszając te usterki. Na wszystko jest gwarancja ale dopóki się tego nie zbierze do kupy i nie zgłosi grzecznie to nic się nie wydarzy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam budynek B1 klatka C mieszkania 43
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Takze borykamy się z tym problemem. Także budynek B2 3 piętro. Czy możemy się jakoś spotkać? Mieszkanie 43.

Z veidika trzeba jak najszybciej zrezygnować na rzecz nie stronniczego zarządcy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy komuś w budynku b2 również śmierdzi kanalizacja w łazience?

chudybercik
2019-05-25 14:07:53
Zaraz po ulewach w czwartek bodajże spotkałem w garażu osobę z Polnordu. Robił cała dokumentację ze zdjęciami garażu. Miał ze sobą dużo zgłoszeń od właścicieli miejsc, którzy zgłaszali usterki. Ale nie powiedział kiedy zostaną usunięte usterki. Najpierw miała się zebrać jakaś komisja z projektantem i wykonawca. Mieli uzgodnić procedury naprawy. Tyle się od niego dowiedziałam.
dobro dzień,
mam pytanie jaki będzie kolor okien biały czy brązowy?

kiedy i jak organizuje sie takie spotkania? nie ukrywam że mi czynsz naliczony przez veidik też jest nie w smak
tak samo jakoś miesiąc temu zgłaszaliśmy problem z windą w b2 strasznie coś stuka między piętrami idzie sie przestraszyć jak czasem "w coś walnie" i do tej pory 0 odzewu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba jak najszybciej doprowadzić do spotkania wspólnoty

Poruszyć ten temat i wiele innych na osiedlu , nie jest to moje pierwsze mieszkanie i z doświadczenia wiem że tam jest dużo niedociągnięć , a Polnord jest raczej znany z tego, że ma krótką pamięć
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Głupia pytania... W czasie że budują bloki i po, nie ma inżynier który sprawdzi jeżeli wszystko budowlane jest jak Bóg chce?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Drodzy mieszkańcy

Zaraz po ulewach w czwartek bodajże spotkałem w garażu osobę z Polnordu. Robił cała dokumentację ze zdjęciami garażu. Miał ze sobą dużo zgłoszeń od właścicieli miejsc, którzy zgłaszali usterki. Ale nie powiedział kiedy zostaną usunięte usterki. Najpierw miała się zebrać jakaś komisja z projektantem i wykonawca. Mieli uzgodnić procedury naprawy. Tyle się od niego dowiedziałam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Drodzy mieszkańcy

Jestem za
Czy właściciele miejsc garażowych pod 15 zauważyli ze w czasie ulewy i po wybija wodę z podłogi i ścian, ten garaż był po prostu zalany pierwszy raz coś takiego widziałem.
Jest to poważna wada ktora zaraz będzie miała wpływ na cały blok.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy możliwe, jeśli to co mówisz jest prawdą, zapewniac że Polnord prawidłowo dostosuje wady i ewentualnie powództwo cywilne przed sędzią (w przypadku nieudany prac)?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To że nie ma regulaminu nie zwalania Cię od pewnych działań, które nabiera się podczas dorastania i życia z innymi ludźmi, mówię tutaj o kulturze i wychowaniu i umiejętności mieszkania z ludźmi. Z drugiej strony wcześniej czy później trafi i ciebie uciążliwy sąsiad a wtedy pomyśl o tym grillu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Drodzy mieszkańcy

Kupiłem mieszkanie na etapie I, tutaj mogę podzielić się pewnymi spostrzeżeniami o które musimy razem powalczyć. Jakoś wykonania prac na osiedlu Fotoplastikon jest tragiczna, sprawdźcie jak położona jest tapeta w klatce na parterze, pęcherze za jakiś czas ta tapeta odpadnie, dodatkowo wykończenia balkonów brak dylatacji i źle osadzone okna po jakimś czasie dadzą Wam znać, np: podłoga w salonie się wypacz, inną kwestią jest brak drenażu na osiedlu, kilka dni temu popadało i sami widzicie co się dzieje , kolejnym elementem jest obsuwająca się ziemia tam gdzie buduje się sklep żabka, Wad jest wiele i my za to wszystko zapłaciliśmy :). Wady wychodzą z dnia na dzień i są widoczne. Każdy z Nas zapłacił za mieszkanie i infrastrukturę zgodą z projektem i wymagane jest jego prawidłowe wykonanie, dobrze jak byśmy wszyscy razem zebrali się i wymagali poprawek od developera.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

odradzam kupna mieszkania w polnordzie

Traktowanie klienta to masakra. Możecie zgłaszać usterki nikt nie raczy po kilku miesiącach nawet zając się tą sprawą
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokladnie ktoś pali w domu a nie na balkonie i widocznie pali dość dużo.. W tym czasie wychodzę na balkon bo oddychać w mieszkaniu się nie da i na balkonie nikogo nie widac.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo planuje niedługo grilla więc od razu informuje że nie ma zakazu grillowania proszę przeczytać regulamin jeszcze raz jest zakaz używania grilli tradycyjnych węglowych. Gazowe są dozwolone
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

A smród z wysypiska ci nie przeszkadza? Też mają zamknąć wysypisko bo ci śmierdzące powietrze wchodzi do mieszkania. Po to ludzie mają balkony i ogródki żeby sobie na nich palić jak mają ochotę. Nie popadajmy w paranoję.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

zgadzam się w 100% - należy chronić własny majątek, a to nie jest wielki koszt.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....