Osiedle Fotoplastykon

Osiedle powstanie w rozwijającej się południowej dzielnicy Gdańska – Rębowie, w spokojnej i zielonej okolicy w otoczeniu wzgórz. Osoby aktywne znajdą tu dla siebie wystarczająco dużo terenów rekreacyjno-sportowych. Lokalizacja sprawia także, że miłośnicy wypoczynku nad wodą lub w lesie mają stąd blisko na Kaszuby.

Usytuowanie osiedla zapewnia też dostęp do punktów usługowych i ...
więcej
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kamery można bardzo szybko zamontowac bez większej ingerencji w klatkę schodową...
Przydały by się po jednej na piętrze, na hali garażowej parkingu i przy komórkach lokatorskich

Każdy z lokatorów mógłby mieć podgląd w komórce i dostęp do nagrań tak aby przy np. Zniszczonej klatce windzie czy aucie szybko odtworzyć nagranie i znaleźć sprawcę... a patrząc na ściany na klatce w B2 to żałuję że ich nie ma
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nad tez jest okap podłączony ładnie, z wentylacja nic dziwnego nie robiliśmy. Nawiewniki są otwarte bo nienawidzę braku powietrza w domu, wiec cyrkulacja powietrza jest. Otwieranie okna pomaga wiec chodzi o palenie w domu a nie na balkonie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nic z wentylacją nie było robione jest normalnie okap podłączony i wszystko wraca okapem. ten drugi ciągle działa na 1 biegu i nie jest zabudowany. Nawiewniki w oknach również są otwarte a smierdzi "ziołem" tak jakbyśmy palili u siebie....... I tak co weekend wieczór a nawet i w tygodniu :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teren prywatny straż może jedynie w d.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. A czy państwo robili coś z wentylacja w mieszkaniu? Bo jeżeli tak jak inni np. Wyłączyli pierwszy stały bieg wentylacji to będzie normalne że się cofa powietrze do Państwa do mieszkania z dołu.

Jak komuś nie odpowiada regulamin to niech się wyprowadzi z budynku wielorodzinnego do domku jednorodzinnego, gdzie będzie mógł sobie robić grille, palić, gdzie chce, słuchać głośnej muzyki, wiercić w ścianach po nocach i mieć gdzieś jakieś regulaminy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Na innych osiedlach nie. A tego probl3mu ani x paleniem ani grilem na Borowie nikomu to nie przeszkadza a grill nie Tobiasz codziennie. Raz w miesiącu może nawet rzadziej tam to normalni są ludzie boku to nawet niektórzy na dzień dobry nie odpowiadają jak się im powie
A jak komuś os przeszkadza to nie h dom se wybuduje
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na szczęście na naszym osiedlu jest zakaz grillowania na balkonach i w ogródkach. W końcu to budynek wielorodzinny. jak ktoś ma ochotę na grilla to niech sobie idzie nad zbiornik. A palaczom pozostaje śmierć - sami się wykończą na raka. Szkoda tylko, że inni są zmuszani do wdychania ich papierosowych smrodów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

To widocznie tylko tu coś nie tak. Na innych osiedlach normalnie wszyscy pala nawet robią grilla i nie ma tego problemu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Przestańcie palić papierosy. Proste. Smród z papierosów przedostaje się nie przez kanał wentylacyjny z innych mieszkań, ale przez nawiewniki w oknach z zewnątrz (wentylatory zainstalowane w mieszkaniach tak działają, że wciągają powietrze, które wchodzi przez nawiewniki). Dlatego jak ktoś pali, to niech zasmradza lepiej własne mieszkanie i wędzi się w swoich smrodach a nie wychodzi na balkon lub ogródek żeby śmierdzące powietrze wchodziło innym sąsiadom do mieszkania!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

No niestety ale w B3 też jest ten problem..Zastanawia mnie tylko fakt że mając balkon/ogródek ludzie sobie zasmradzają nowiutkie mieszkanie...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja pala to powinni wychodzić na ogródek Albo balkon. W b3 mam nadzieję że nie M tego problemu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

U nas tez jak już wcześniej pisałam strasznie śmierdzi papierosami. Żadne z nas nie pali i mnie to bardzo irytuje jak mam jeść obiad w smrodzie papierosów :-( Klatka środkowa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teraz znów się zaczyna a czasami nawet 3x w tygodniu...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie pierwszy raz, u mnie też czasami od nich śmierdzi..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś oprócz tych co palili prawdopodobnie zioło wczoraj między 21-00 h w b2 klatka c w jakimś mieszkaniu u siebie tez to wyczuł czy tylko do nas to przechodzi wentylacją? Co z tym zrobić? Polnord i veidik dziś poinformowani. Czy tylko do nas cofa sie ten gryzący smród sąsiadów czy do kogoś też? Niestety mamy salon jako sypialnie i aż boli głowa i nie da sie spać we własnym mieszkaniu. A palić komus we własnym mieszkaniu raczej też nie moge zabronić.. Kartkę wywiesze bo dokładnie nie wiem które mieszkanie. Macie jakiś pomysł co z tym fantem zrobic?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakopał się? hahaha

A w b3 jak sprawa ogródków też mocno zalane
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wystarczy zadzwonić po straż miejska i szybko się wszyscy nauczą parkować gdzie trzeba!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzę w b2 ogródki nieźle zalane..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2174 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....