Osiedle na ulicy Malczewskiego Gdańsk

Witam,
prosiłbym o opinie na temat okolicy i dewelopera. Osiedle nazywa się Polanica, ma byc wybudowane na Ikwartał 2013, czy u tego dewelopera były jakieś opóźnienia w poprzedniej inwestycji??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Osiedle na ulicy Malczewskiego Gdańsk

Okolicy nie znam, ale widziałam wizualizacje tego osiedla, genialny pomysł z tymi obrazami. Mam nadzieje, że faktycznie tak to będzie wyglądało.

Orientowaliśmy się z mężem, opóźnień jakiś znacznych nie było przy poprzedniej inwestycji w Gdańsku, głosy były różne, niektórzy polecają, niektórzy nie. Jak to zwykle bywa. Ale my zarezerwowaliśmy sobie mieszkanie.

My też sobie zarezerwowaliśmy mieszkanko.Fajne miejsce i doskonale skomunikowane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak cenowo wygląda sprawa osiedla? takie 60-70m2
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cena w granicach 6350 - 7000 PLN. Lokalizacja rzeczywiście fajna - bliziutko centrum. Wiecej informacji na temat osiedla Polonica: http://mieszkania-gdansk.pl/inwestycje/osiedle/polonica-gdansk-siedlce-gant,137
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ok. dzięki. Na mapie wygląda to bardzo dobrze, na zdjęciach jeszcze lepiej. Ja się zastanawiam kto wpadł na taki pomysł z tymi obrazami.. osiedle na pewno będzie się pozytywnie wyróżniać.

Znalazłem sobie mieszkanie ale jeszcze nie wiem czy dostanę kredyt, jak jest z rezerwacjami trzeba za nie płacić? Nie chce żeby ktoś mi je sprzątnął z przed nosa.

Jestem właścicielem mieszkania od nich więc, o ile nic nie zmienili od tamtego czasu, to masz dwie opcje. Możesz sobie zarezerwować na 2-3 dni, bez płatnie, możesz zrezygnować w każdej chwili. I takie już na dłużej, tydzień albo miesiąc, ale są płatne. Ja za miesięczna płaciłem 5tys. ale oczywiście jak już podpiszesz umowę przedwstępną to kasa przechodzi na poczet kasy za mieszkanie.

A no to chociaż tyle dobrego, że nie przepada to świetnie oby tylko wyszło z kredytem bo w tych czasach to ciężko:(

Wiesz, nie koniecznie będzie problem. Wszystko zależy od tego czy masz jakiś wkład i od tego ile zarabiasz. Formalności w dobrym banku długo nie trwają.

Teraz to warto kupić bo jest tam kilka mieszkań z 11% rabatem więc to całkiem dużo. Zresztą jak na takie osiedle cena nie jest wcale taka wysoka.

Właśnie ja liczę, że na jakiś rabat dla pierwszych kupujących się załapie. Ale najpierw jednak chciałbym się jak najwięcej o deweloperze dowiedzieć.

To od razu mogę ci powiedzieć, że dowiesz się różnych rzeczy bo ludzie piszą bardzo dużo pozytywnych opinii ale i tych na nie. Więc najlepiej posłuchać się instynktu zresztą z każdym deweloperem tak jest.

niedługo bedzie jeszcze taniej

a skąd takie info?? z racji widma kryzysu w kraju czy kolejne wyprzedaże??

Zarezerwowałem mieszkanie, dostałem sporą zniżkę, a raczej wywalczyłem ;) Na stronie dewelopera można zobaczyć aktualne zdjęcia z budowy - http://www.gant.pl/CMS/nowe-mieszkania-gdansk-siedlce-malczewskiego/stan_realizacji_inwestycji.html

Osiedle ma już forum
http://gdansk-polonica.mojeosiedle.pl
Sama nie wiem czy to jest czas dla mnie na kupno mieszkania, jakiegokolwiek, ale tak powoli się rozglądam.. a to osiedle zapowiada się ciekawie, więc na pewno będę śledzić co i jak.

Ciekawe, co zrobią z ulicą Malczewskiego - czy jest szansa na poszerzenie i zmianę nawierzchni. Po pierwsze, długi wąski odcinek przekształcono niedawno w ulicę jednokierunkową, więc jeśli dojdzie kilkadziesiąt aut, to rano będą jeszcze większe korki niż teraz. Dochodzi do tego tragiczna nawierzchnia. Nigdy nie była rewelacyjna, ale dobiły ją samochody jeżdżące na teren budowy GANT. Co więcej, ulicą w deszczowe dni spływa błoto - co jakiś czas widzę pracowników sprzątających to co spłynęło, ale przejechanie tamtędy i tak nie jest bezpieczne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie orientuje się jak z drogą, ale podpytam. Choć wydaje mi się, że w tej sprawie to trzeba do Naszych urzędników. Będzie więcej mieszkańców ale może przez to siła nacisku na urząd się zwiększy więc może z droga coś zrobią.

Znalazłam to osiedle na ostatnich targach, bardzo mnie urzekło. Podobno budowa idzie sprawnie, czy ktoś już jest po zakupie?

Ja kupiłem. Na forum osiedla jest już kilka osób które kupiło mieszkania. Na razie spokój, buduje szybko, planowo się więc nie ma na co narzekać.

Ja się przymierzam do kupna, ale sam pomysł z obrazami Malczewskiego mistrz, obniżyli trochę cenę, ale i tak mam zamiar ponegocjować!

Negocjacje teraz to konieczność. Ten pomysł z grafikami bardzo innowacyjny, mnie też to urzekło. Ciekawe jakie będzie zagospodarowanie terenu na osiedlu i jak z jakością w środku.

Czy wiadomo ile deweloper może zejść z ceny? Czy wiadomo o jakiś opóźnieniach??

Ja kupiłem ze zniżką 5% a teraz na stronie są wybrane mieszkania z większą - ok 8%, także różnica w cenie znaczna.. Opóźnień nie ma.

A te 8% to pewnie duże metraże, nie?

Właśnie nie, teraz są metraże 30, 40 , 50 więc też jestem zaskoczona na plus!

Wszystko można sprawdzić na stronie, ale fakt, te które widać na stronie są z takimi najbardziej popularnymi metrażami. Ciekawe jak reszta ale to już by trzeba było podać maila.

No własnie to dziwne, bo przeważnie przeceniają te mniej popularne metraże a tutaj prosze, no na plus, ciekawe dlaczego nie ujawniają wszystkich mieszkań, aaa no i szkoda że to tylko jeszcze tydzień.

Inne tematy z forum

Domesta - opinie (5 odpowiedzi)

WItam, czy ktoś miał do czynienia z tym deweloperem? Zastanawiamy się z mężem nad zakupem...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (17 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...