Osobny wątek vel GRILL

Aj się nie dał podpuścić, to ja zakładam "osobny wątek" wedle życzenia Vilette.

Co myślicie o Gr..(tfu!) Ruszcie w dn. 06/10?

Gr..(tfu!) Ruszt ma tą właściwość, że umozliwia popisy kulinarne (w przeciwieństwie do ogniska.
Prognoza jest niezła:

I od wejsćia kwestie logistyczne:
1. Czy ktoś ma lub może mieć na jeden dzień DUŻEGO grilla?
2. Czy kto ma pomysł na miejsce (Park Reagana już sprawdzony - ale może coś innego?)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Osobny wątek vel GRILL

> Czy nie można by jakoś oznaczyć wjazdu, no nie wiem, balonik albo co? bo parasol to raczej ukradną :)

W aucie mam dyżurną świecę dymną.
Jak już kogoś dopadnie wyjątkowe zaćmienie lokalizacyjne, to ją odpalę.
Ale wtedy nas na pewno stamtąd pogonią :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Będę punktualnie na 18, a może nawet wcześniej, zależy o której godzinie będzie skm z Wejherowa, jeszcze nie sprawdziłam:)

Kaju - jeśli namówisz Vilette na wspólną noc, to możesz być w glanach :)

@vilette: pisałem - jak będziesz dojeżdzać, to zadzwoń do mnie. Przyjadę po Ciebie na SKM. Dopóki nie przyjedziesz, będę dzielnie trwał w abstynencji :)

Będę szła od strony kolejki, poproszę o jakieś wyraźne znaki, bo z orientancją w terenie słabo u mnie :)

U mnie straszliwe wieje oraz pada, zobaczymy jutro rano :)

I tak się wymigała :)

Nooo.... czy ja mogę jednak bez tych dżaponek?... nie wiem jak u Was ale u mnie....jak na Uralu.. :( znaczy Halny.. :(( (Znaczy ZIMNO JAK WSZYSCY DIABLI!!! :(((

No widzisz Vilette: nawet jeśli niemiła Ci wizja nocnego kocykowania pod gweiździstym niebem - to i tak się nie wymigasz ! :)

Weź tylko szczoteczkę do zębów - bo nie wiem, czy Kaja ma zestaw dyżurny dla niespodziewanego gościa (ja mam - łącznie z podpaskami i płynem do demakijażu :)

Już jestem :)
Wyskoczyłem "na chwilę" na zakupy ok. 16:00 i trochę mi zeszło :)
Dużo by opowiadać... dość, że przy okazji załapałem się na niezłą kolację w moim ulubionym LM :)
I o mało co nie kupiłem zaj...tego grilla... no ale niestety tylko o mało co :(

Ale do rzeczy:
Sisiolku:
W przeciwieństwie do Vilette nie czytasz uważnie - bo nocne ognisko mini-mini sam proponowałem powyżej.
Mini-mini z uwagi na fakt, że zgody na ognisko nie mamy i nie dostaniemy.
Czyli - robimy grilla przy zniczach.
Jak już wszyscy się objedzą i opiją, będzie nam bardziej ganz egal i stwierdzimy, że można zaryzykować - to rozpalamy mini-mini.

Zatem zmiany w logistyce:
Proponuję po jednym worku drewna na auto. Osoba kupująca drewno nie kupuje oczywiście brykietu. Powinno wystarczyć.
Jeśli stwierdzimy, że ryzyko jest za duże i nie rozpalimy ogniska - drewno można wykorzystać na własne potrzeby albo oddać do sklepu (każdy market budowlany przyjmie bez ceregieli z powrotem - byle był paragon).

Czy ktoś ma jakieś zastrzeżenia/uwagi?

Tak wyskoczyłam z pomysłem tego ogniska, a teraz zastanawiam się czy tam MOŻNA. Oto jest pytanie.

Jako że Sadyl chce być w miarę szybko ,to miejsce można oznaczyć . Ja mam na podorędziu czapeczki kolorowe to wezmę z pracy.
Co do termosów i ogniska ,chyba dobry pomysł .
Ale i tak warto wziąć grilka ? Bieganie wokół ognicha wskazane.

To rozganiajmy chmurki od samego rana.

Nie musisz wracać do Wejherowa. Możesz wrócić ze mną do Gdyni :) A rano pojechać do domu. Mój dom jest gościnny :)

Witajcie, fakt, w tej chwili leje jak z cebra... ale jest szansa, że do rana się wypada i będzie tylko pochmurnie (to nawet lepiej, bo cieplej), trochę martwi ta pogoda :( Chociaż bardziej mnie martwi jutrzejszy maraton w pracy, bo cały tydzień też miałam koszmarny i ledwo dycham ;) ale co nas nie zabije to...
W każdym razie do zobaczyska jutro :D:D:D

Ps.
Czy nie można by jakoś oznaczyć wjazdu, no nie wiem, balonik albo co? bo parasol to raczej ukradną :)

Będę jechała od strony Gdańska
o ile nie padnę z wyczerpania ;)

Myślę, Sissel, że Ty i Kaja godnie mnie zastąpicie :))

Jedno pełnomocnictwo już mam, tylko mocodawca od dawna się nie ozdywa. Może żonę znalazł :)

Nie wymiguję się, nawet kupiłam wiktuały na sałatkę :)) A wpadnę tylko na chwilkę, gdyż nie chcę wracać sama skm późnym wieczorem.A Sadyla kocykiem może ktoś inny okrywać, jak mnie już nie będzie ;) Mogę dać nawet upoważnienie ;)

A Ty znów się wymigujesz... oj oj oj... I kto Sadyla będzie kocykiem okrywał ?

Ja wpadnę tylko na chwilkę, jeśli trafię, oczywiście ;) Termosu się jeszcze nie dorobiłam, ale wytrzymam bez herbatki, ale to dobry pomysł.Jeśli jednak taka pogoda się utrzyma to nic nie pomoże...

A może pomyślmy o kawie i herbacie w termosach.

Inne tematy z forum

Grupa wsparcia dla rozwiedzionych (27 odpowiedzi)

Witam. Czy obecnie w trojmiescie działa jakas grupa wsparcia dla osob borykajacych sie z...

Jak poprawnie zmierzyć długość wacka? (5 odpowiedzi)

Czytałem jak niektórzy się żalą ze maja za małe wacki bo raptem z 11cm. Może źle mierzą? Różne...

Czy kobiety lubią minetke, czemu nie zapraszają facetów do domu? (66 odpowiedzi)

Uwielbiam robić minetke, niektore kobiety ponoć też hihi ale albo się ukrywają, albo wstydzą lub...