Osobny wątek vel GRILL

Aj się nie dał podpuścić, to ja zakładam "osobny wątek" wedle życzenia Vilette.

Co myślicie o Gr..(tfu!) Ruszcie w dn. 06/10?

Gr..(tfu!) Ruszt ma tą właściwość, że umozliwia popisy kulinarne (w przeciwieństwie do ogniska.
Prognoza jest niezła:

I od wejsćia kwestie logistyczne:
1. Czy ktoś ma lub może mieć na jeden dzień DUŻEGO grilla?
2. Czy kto ma pomysł na miejsce (Park Reagana już sprawdzony - ale może coś innego?)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Osobny wątek vel GRILL

> Twoja sugestia Sadyl jest dla mnie rozkazem.

Gdybyż tak było...

> Już milczę :)

Na to się absolutnie nie zgadzam.
Jeśli Cię nie widać - to niechaj Cie chociaż będzie słychać !

PS: (już Ty dobrze wiesz, co...)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ucieszyłam się, że Cross jest tak szczęśliwym człowiekiem, że miesiąc z życia mu umknął...

Fakt, że w przypadku tego Pana to może być jedynie literówka.
Jednak wielokrotnie chyba mieliśmy się okazję przekonać, że osoby sporadycznie bywające na forum czytają zazwyczaj ostatnie wpisy, nie zważając na początek wątku :)

Twoja sugestia Sadyl jest dla mnie rozkazem. Już milczę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

psylocybina mniam :)

Po odpowiednich grzybkach będziemy w stanie otworzyć drzwi portalu do każdego wymiaru i w każde miejsce ;)

A tak poważnie, to jutro zrobię sobie wycieczkę po Gdyni i oblookam miejsca. Pamiętam, że kiedyś swoją siostrzenicę skądś odbierałem i cwaniaki mieli tam całkiem dobrze zorganizowane ognisko i były również miejsca zadaszone. Z tego co się orientuję, to powtarzali to cyklicznie. Spróbuję się czegoś od niej dowiedzieć.

Nerwowo?
Skądże znowu :)

Powiedz tylko jakie rozmiary ma Twój grill.
Wygodniej przytaszczyć 2-3 większe, niż każdy po jednym miniaturowym.
Worek węgla (brykietu) na głowę to trochę za dużo - aczkolwiek to zależy, ile czasu poświęcimy na grillowanie.
Ale to jeszcze ustalimy, jak będziemy wiedzieć, ile mamy grillii.

Co do alternatywy - w świetle moich ustaleń "prawnych" alternatywą może być każde zadaszone, w miarę odludne miejsce. Jeszcze jakby miało stolik i ławki - to rewelka.
Jest masa takich parkingów leśnych.. ale chyba nie o to nam chodzi :)
Raczej coś w Gdyni.
Zatem polecam otwarcie oczu i rozglądanie się - tak jak Cross to zrobił :)

Chyba, że... wariant C - czyli grzyby a potem grill na parkingu leśnym?

@sadyl nie tak nerwowo to ma być miłe spotkanie a nie strzał jednego w drugiego.
ULL doskonale mnie zrozumiał
A może trzeba pomyśleć nad alternatywą w końcu może padać.

Wolałbym tę deklarację usłyszeć od m_tuchy z informacja, jaki grill.

Myślę, że m_tucha chciała powiedzieć, że przytacha ze sobą grilla jeśli stwierdzisz, że jest ich za mało.

Jak to sobie wyobrażasz?
Zbierzemy się na Polance i stwierdzimy: potrzebny grill i trzeba go przytaszczyć?
Własnie po to się pytam Uczestników, żeby wiedziec na ile i jakiego grille możemy liczyć NA PEWNO lub prawie na pewno.

Ja tam jestem za polanka jeśli będzie potrzebny grill to się przytaszczy :) byle info było

Są takie małe grille okrągłe do kilkukrotnego użycia. Kupię taki i ze sobą wezmę.
W związku z miejscem, to niestety nic mi do głowy nie przychodzi..

Wracam do logistyki:
Kto, z wybierających się na pewno lub prawie na pewno, ma grila i jest w stanie go ze sobą zabrać? Jaka wielkosć?
O grilu Oopty już wiemy.

Sisiolku - nie wprowadzaj dodatkowego chaosu, bo zaraz ktoś zacznie marudzić, że data nieustalona.
Crossowi mogła się przydarzyć literówka. Każdemu mogła.

GRILL jest w najbliższą sobotę, 06/10 godz 18:00
Jeśli się coś zmieni - będzie info.

Aaaaa widzisz! I tu mnie masz. Składam samokrytykę i obiecuję poprawę. Oczywiście 6.10.

Cross... jesteś pewien, że chodzi o najbliższy weekend czy 6.11 ?

:))

Aha, to za mało czasu.

Widzę Hal że nie jesteś na bieżąco. Z tego co pamiętam cały czas mowa jest o najbliższym weekendzie tj. 6.11.

A kiedy chcesz zrobić tego grilla?

Uzupełnienie:

Zadzwoniłem do Straży Miejskiej w Gdyni i rozmawiałem z ich prawnikiem.
Wygląda to tak, że przepisów jednoznacznych dotyczących grilli nie ma.
Straż miejska, jak się uprze, może wezwać Straż Pożarną, jako "jednostkę właściwą do oceny zagrożenia p-poż".
Jesli strażacy uznają, że takie zagrożenie stwarzamy - wówczas SM wlepi nam mandaty i/lub rozgoni.
Jak się zapewne domyślacie, następny mój tel był do Straży Pożarnej.
Potwierdzili oni, że jednoznacznych przepisów nie ma i w razie interwencji na miejscu oceniają, czy zagrożenie występuje, czy nie.
Ale, jak się wyrazili "podchodzą do tematu rozsądnie" jesli i my zachowujemy się rozsądnie.
Zatem mamy furtkę: możemy rozpalić grilla, byle zachować rozsądek. Proponuję równiez wziąć ze sobą na wszelki wypadek ze 2-3 gaśnice z samochodu, żeby w razie interwencji strażaków, rozsądek ten udokumentować :)

Ale powyższe stwarza nam zupełnie inne możliwości.
Możemy zrobić grilla w zasadzie w dowolnym miejscu (byle mało ryzykownym, że ktoś się przyczepi i zadzwoni po SM - bo nawet jeśli nas nie ukarają, to jednak będzie to jakiś zgrzyt).
Miejscu lepiej skomunikowanym niż Polanka Redłowska - której niezaprzeczalnych walorów estetycznych i tak po ciemku nie będzie widać.

Jakieś propozycje?

***** Jest decyzja z UM w Gdyni *****

Niestety - odmowna.
Pani nie przekazała mi jej w formie pisemnej (podobno nie mogła wysłać maila :) - zatem przekazała mi ją telefonicznie.
Uzasadnienie: zgodę na imprezę zorganizowaną na Polance Redłowskiej UM w Gdyni wydaje jedynie organizacjom czy stowarzyszeniom samorządowym, oświatowym czy kulturalnym.
Oczywiście -miejsce jest ogólniedostępne i każdy może sobie tam przyjść i posiedzieć czy pograć na gitarze. Nie wolno natomiast rozpalać ognisk.
Pytałem Panią o grilla - nie była w stanie mi udzielić jednoznacznej informacji.
Odwoływać się od decyzji nie zamierzam - bo nie sądzę, aby to cokolwiek dało.

Jednakowoż - w serwisie miejskim
http://www.gdynia.pl/wszystko/o/gdyni/srodowisko/info/154_37647.html
nie ma wzmianek o grillu. Nie wolno rozpalać ognisk.

Zatem pytanko:
- czy próbujemy jednak Polankę Redłowską, co wiąże się z targaniem grilli i potencjalnym ryzykiem, ze nas SM wygoni (doprawdy - nie usmiecha mi się dyskusja z nimi nt definicji słów "rozpalanie ognia")?
- czy robimy Brzeźno?
- czy ktoś ma w zanadrzu jakiś pomysł, który chce zaprezentować na ostatnią chwilę? :)

Inne tematy z forum

Gay Gdańsk (89 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

Jak poprawnie zmierzyć długość wacka? (5 odpowiedzi)

Czytałem jak niektórzy się żalą ze maja za małe wacki bo raptem z 11cm. Może źle mierzą? Różne...

Czy kobiety lubią minetke, czemu nie zapraszają facetów do domu? (66 odpowiedzi)

Uwielbiam robić minetke, niektore kobiety ponoć też hihi ale albo się ukrywają, albo wstydzą lub...