Osobny wątek vel GRILL

Aj się nie dał podpuścić, to ja zakładam "osobny wątek" wedle życzenia Vilette.

Co myślicie o Gr..(tfu!) Ruszcie w dn. 06/10?

Gr..(tfu!) Ruszt ma tą właściwość, że umozliwia popisy kulinarne (w przeciwieństwie do ogniska.
Prognoza jest niezła:

I od wejsćia kwestie logistyczne:
1. Czy ktoś ma lub może mieć na jeden dzień DUŻEGO grilla?
2. Czy kto ma pomysł na miejsce (Park Reagana już sprawdzony - ale może coś innego?)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Osobny wątek vel GRILL

Mnie się ta opcja najbardziej podoba :))) A jakby jeszcze wędki wziąć.. :)
Ale ja taki mały zgodny żuczek jestem :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tyle, że na grillowanie już troszkę zimno wieczorami.. Nie żebym marudziła :) ja tam zimny wychów jestem :)

Pozostaje jeszcze Plan C :)
Jedziemy w sobotę 06/10 na grzyby - a grilla robimy gdzieś po drodze powrotnej. Znam takie miejsce przy jeziorze Żarnowieckim - ale ładnych parę lat już tam nie byłem i nie wiem, jak to wygląda obecnie.
Co ważne: miejsce jest zadaszone!

Dlatego Polankę traktuję jako plan A.
Niestety - trzeba brać pod uwagę odmowę z UM w Gdyni.
Dlatego też zweryfikowałem plan B.
Wiem, że Tobie bardziej by Gdynia odpowiadała.
Zatem proponuję się rozejrzeć po okolicy i wynaleźć miejsce rezerwowe w Gdyni (a może w Sopocie?)

A Polanka ma tę NIEZAPRZECZALNĄ zaletę, że to piękna miejscówka :) Zbiorowy spacer po plaży dla 'zbicia' grillowych kalorii :) Przepraszam za lokalny 'fanatyzm' ;))))))

Sadyl na Prezydenta !! Błyskawica z inicjatywą :) jestem pod wrażeniem i zapisuję się jako kolejny członek 'fanklubu' :) Sissel.. przyjmiesz mnie?..:I

Ło matko.. Zaraz, zaraz.. niech się wczytam...

***** RAPORT *****

Plan A
Byłem dzisiaj oblukac Polanke Redłowską. Miejsce ok, ale raczej na ognisko - podobnie, jak w Parku Reagana, brak tam oświetlenia i po szybkim zmroku może być ciemno przy samym grillu.
Proponuję zatem połączenie grilla z ogniskiem - oczywiście przy założeniu, że dostanę zgode z UM w Gdyni.
Z zasady nie wydają zgody osobom fizycznym. O prawdopodobieństwie wydania zgody na moją firmę Pani nie mogła (lub nie chciała) niczego przesądzać. Wniosek do UM oczywiście złożyłem. Dają sobie do 7 dni na jego rozpatrzenie - zatem musimy uzbroić się w cierpliwość.
Dojazd samochodem i parking praktycznie przy samym ognisku (ok. 50m)

Plan B
Nie wiem Cross, jakeś Ty wypatrzył te grille na Brzeźnie - bo przypadkiem z samochodu się nie da :)
Byłem, obejrzałem. Miejsce na grilla jest rewelacyjne. Grille są dwa, duże. Przy grillach stoją dwa duże stoły z ławkami (zresztą ławek tam dostatek i zawsze można donieść kolejną - nie są wrośnięte w ziemię).
Rozmawiałem z "opiekunem" tych grilli. Są one ufundowane przez Radę Osiedla i jakąś Fundację społecznościową.
Generalnie - grille są do swobodnego korzystania, nie trzeba do tego żadnej zgody. Jest to pewien minus - bo nie ma też rezerwacji terminów. Po prostu - kto chce korzystać, przynosi swój ruszt i korzysta. Ruszty można oczywiście wypożyczyć u tego gościa - zatem to nie problem. Problem może być, jeśli akurat w tym samym czasie ktoś inny wpadnie na pomysł pogrillowania.
Innych ograniczeń co do miejsca nie ma. Można i grillować do późnej nocy przy zniczach :)
Da sie dojechać samochodem jakieś 50 m od grilli.

Gofry niezdrowe? Niemożliwe, takie pyszne, z owocami i bitą śmietanką? :)

gofry są niezdrowe....proponuję mięsiwo swojskie z "pierwszego uboju"....piwko z dolnej fermentacji...samogon ;P

Przynajmniej z dwóch :))))

Zabierz ze sobą na forumowego grilla :) Ile jajeczne te gofry robisz? :)))))))

Ktoś o gofrach mówił? Bo ja nawet robiłem sam ostatnio i wprawę mam ;)

A gdyby jeszcze dodać gofry... ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiepska zemsta :) Zapach grillowego dymu potrafi być całkiem przyjemny :) A może mam zboczenie? ;))))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak jest zrobić cwaniakowi zadymę to się zaczadzi.

proponuję u mnie na tarasie....16 m2....sąsiad mnie wku..wia bo pali papierosy cały czas na balkonie i zaciąga mi do mieszkania dym.....teraz on powącha dymu ;PPPPP

Dziękuje za zaproszenie do prawdy czuję się zaszczycona ale swatać się nie będę ,bo mam swego Janka Muzykanta.

A przepraszam, podczepiło się pod Twój post - pisałem do TB.

Po czym wnosisz ???

Inne tematy z forum

Moja Żona nie chce sie ze mną kochać (293 odpowiedzi)

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę. Co z kobietą moją jest nie...

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (80 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...

Jak poprawnie zmierzyć długość wacka? (5 odpowiedzi)

Czytałem jak niektórzy się żalą ze maja za małe wacki bo raptem z 11cm. Może źle mierzą? Różne...