Osobny wątek vel GRILL

Aj się nie dał podpuścić, to ja zakładam "osobny wątek" wedle życzenia Vilette.

Co myślicie o Gr..(tfu!) Ruszcie w dn. 06/10?

Gr..(tfu!) Ruszt ma tą właściwość, że umozliwia popisy kulinarne (w przeciwieństwie do ogniska.
Prognoza jest niezła:

I od wejsćia kwestie logistyczne:
1. Czy ktoś ma lub może mieć na jeden dzień DUŻEGO grilla?
2. Czy kto ma pomysł na miejsce (Park Reagana już sprawdzony - ale może coś innego?)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Osobny wątek vel GRILL

Mnie się ta opcja najbardziej podoba :))) A jakby jeszcze wędki wziąć.. :)
Ale ja taki mały zgodny żuczek jestem :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tyle, że na grillowanie już troszkę zimno wieczorami.. Nie żebym marudziła :) ja tam zimny wychów jestem :)

Pozostaje jeszcze Plan C :)
Jedziemy w sobotę 06/10 na grzyby - a grilla robimy gdzieś po drodze powrotnej. Znam takie miejsce przy jeziorze Żarnowieckim - ale ładnych parę lat już tam nie byłem i nie wiem, jak to wygląda obecnie.
Co ważne: miejsce jest zadaszone!

Dlatego Polankę traktuję jako plan A.
Niestety - trzeba brać pod uwagę odmowę z UM w Gdyni.
Dlatego też zweryfikowałem plan B.
Wiem, że Tobie bardziej by Gdynia odpowiadała.
Zatem proponuję się rozejrzeć po okolicy i wynaleźć miejsce rezerwowe w Gdyni (a może w Sopocie?)

A Polanka ma tę NIEZAPRZECZALNĄ zaletę, że to piękna miejscówka :) Zbiorowy spacer po plaży dla 'zbicia' grillowych kalorii :) Przepraszam za lokalny 'fanatyzm' ;))))))

Sadyl na Prezydenta !! Błyskawica z inicjatywą :) jestem pod wrażeniem i zapisuję się jako kolejny członek 'fanklubu' :) Sissel.. przyjmiesz mnie?..:I

Ło matko.. Zaraz, zaraz.. niech się wczytam...

***** RAPORT *****

Plan A
Byłem dzisiaj oblukac Polanke Redłowską. Miejsce ok, ale raczej na ognisko - podobnie, jak w Parku Reagana, brak tam oświetlenia i po szybkim zmroku może być ciemno przy samym grillu.
Proponuję zatem połączenie grilla z ogniskiem - oczywiście przy założeniu, że dostanę zgode z UM w Gdyni.
Z zasady nie wydają zgody osobom fizycznym. O prawdopodobieństwie wydania zgody na moją firmę Pani nie mogła (lub nie chciała) niczego przesądzać. Wniosek do UM oczywiście złożyłem. Dają sobie do 7 dni na jego rozpatrzenie - zatem musimy uzbroić się w cierpliwość.
Dojazd samochodem i parking praktycznie przy samym ognisku (ok. 50m)

Plan B
Nie wiem Cross, jakeś Ty wypatrzył te grille na Brzeźnie - bo przypadkiem z samochodu się nie da :)
Byłem, obejrzałem. Miejsce na grilla jest rewelacyjne. Grille są dwa, duże. Przy grillach stoją dwa duże stoły z ławkami (zresztą ławek tam dostatek i zawsze można donieść kolejną - nie są wrośnięte w ziemię).
Rozmawiałem z "opiekunem" tych grilli. Są one ufundowane przez Radę Osiedla i jakąś Fundację społecznościową.
Generalnie - grille są do swobodnego korzystania, nie trzeba do tego żadnej zgody. Jest to pewien minus - bo nie ma też rezerwacji terminów. Po prostu - kto chce korzystać, przynosi swój ruszt i korzysta. Ruszty można oczywiście wypożyczyć u tego gościa - zatem to nie problem. Problem może być, jeśli akurat w tym samym czasie ktoś inny wpadnie na pomysł pogrillowania.
Innych ograniczeń co do miejsca nie ma. Można i grillować do późnej nocy przy zniczach :)
Da sie dojechać samochodem jakieś 50 m od grilli.

Gofry niezdrowe? Niemożliwe, takie pyszne, z owocami i bitą śmietanką? :)

gofry są niezdrowe....proponuję mięsiwo swojskie z "pierwszego uboju"....piwko z dolnej fermentacji...samogon ;P

Przynajmniej z dwóch :))))

Zabierz ze sobą na forumowego grilla :) Ile jajeczne te gofry robisz? :)))))))

Ktoś o gofrach mówił? Bo ja nawet robiłem sam ostatnio i wprawę mam ;)

A gdyby jeszcze dodać gofry... ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiepska zemsta :) Zapach grillowego dymu potrafi być całkiem przyjemny :) A może mam zboczenie? ;))))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak jest zrobić cwaniakowi zadymę to się zaczadzi.

proponuję u mnie na tarasie....16 m2....sąsiad mnie wku..wia bo pali papierosy cały czas na balkonie i zaciąga mi do mieszkania dym.....teraz on powącha dymu ;PPPPP

Dziękuje za zaproszenie do prawdy czuję się zaszczycona ale swatać się nie będę ,bo mam swego Janka Muzykanta.

A przepraszam, podczepiło się pod Twój post - pisałem do TB.

Po czym wnosisz ???

Inne tematy z forum

marynarz pozna panią (194 odpowiedzi)

Dobry wieczór, Od kilku lat pracuję jako marynarz. Od jakiegoś czasu męczy mnie pragnienie...

Sex... (11 odpowiedzi)

Sex, wszedzie, na bilbordach, na plakatach, w mediach. Czy to znak naszych czasow, czy towar, a...

Jak poprawnie zmierzyć długość wacka? (5 odpowiedzi)

Czytałem jak niektórzy się żalą ze maja za małe wacki bo raptem z 11cm. Może źle mierzą? Różne...