Osowa-klub maluszka/Akademia malucha

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
czy jest tu Mama z Osowej która korzystała z w/w prywatnych złobków? nie wiem czy dobrze podałam drugą nazwe ale napewno w nazwie jest akademia. Czy mozecie polecic te placówki? czy były zadowolone wasze pociechy? to są od 10/12 miesiecy do 3 lat.
Bardzo będe wdzięczna za jakies opinie pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Osowa-klub maluszka/Akademia malucha

słyszałam, że na Perseusza jest od tego roku żłobek

na Barniewickiej też jest prywatny żłobek od wrzesnia albo października
tutaj już był wątek na ten temat

na perseusza przyjmuja od 6 m-ca dzieci ktore juz potrafią siedzieć, ale warunki podobno marne

Cytrynka a czemu warunki marne? muszę się zdecydowaźć na jakiś żłobek i chętnie wysłucham opinii.

podobno jest pomieszczenie bez okien, nie ma ogródka i dzieci nie wychodzą na dwór. Tak słyszałam, warto sprawdzić, bo ja tam nie byłam. Znajoma była i taką mi relację zdała

ja mieszkam na perseusza i jeszcze nigdy nie widziałam maluszkuów na dworzu, choć spaceruję obok codziennie. nie wiem jak w środku, nie byłam

ludzie co Wy wygadujecie, klub maluszka na perseusza jest ok, są okna w każdym pomieszczeniu!!!! jest plac zabaw i ogólnie placówka jest w porzadku, jest bardzo przytulnie i panuje tam sympatyczna atmosfera...sama byłam i widzialam.

co do okien to się zgodzę, że są w każdym pomieszczeniu, gdyż byłam osobiscie i nie spotkałam się z takim pomieszczenień, nawet chyba w łazience u góry były okna. natomiast duże zastrzeżenia mam co do ogródka, który moim zdaniem jest mały i nic w nim nie ma oprócz dwóch maluśkich piaskownic (typu muszelka). działają już od sierpnia także to trochę przesada. może te biedne dzieciaki naprawdę nie wychodzą na dwór więc nie potrzebują zabawek na placu.

byłam natomiast w tym żłobku na Barniewickiej i zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu. ogród jest olbrzymi. pomieszczenia i opiekunki fajne. można codziennie od godz. 16 do 19 iść z maluszkiem aby się pobawił i przyzwyczaił do nowego miejsca. zdecydowałam się właśnie oodać tam mojego syna, mimo że jest mi dużo dalej niż na Perseusza.
okazało się jeszcze, ze prowadzi go mojego brata znajoma. pogadałam z nią trochę i dlatego mam zaufanie do tej placówki.

każda mama jednak decyduje sama! dobrze, ze można wcześniej zobaczyć gdzie się oddaje dziecko.

moja córka uczęszcza na Perseusza od 3 miesięcy,
co do dwóch muszelek to nieprawda bo są też zjeżdżalnie, a na wiosnę właścicielka planuje zakup wyposażenia, klub można obejrzeć na stronie http://www.wesoly-skrzat.pl, gdzie jest galeria, moim zdaniem jest bardzo dobrze wyposażony a dziwne by było aby na zimę skupiać się na ogrodzie z którego i tak się nie korzysta w tym okresie chyba że chce się dzieciaki zaziębiać, każdy rodzic może sam się wybrać do punktu i podjąć decyzję, który mu odpowiadam, coś wydaje mi się ze jeden z punktów wykorzystuje to forum jako tanią reklamę....

Jak pani córka, pani Joanno może uczęszczać do tego żłobka?
Prosze podpisywać się jedym imieniem (obecnie korzysta pani z Ania, Yogi, Agnieszka) proszę się zdecydować. Kurcze szkoda, że wcześniej się nie zorientowaliśmy, już wcześniej pani też kłamała. Forum jest po to aby podzielić się wiadomościami a nie kłamać dla swojej korzyści!!!!

mój synek uczęszcza do tego żłobka.
Co mogę powiedzieć?
1Cena 620 bez wyżywienia i środków pielęgnacyjnych więc nie są to małe pieniądze
2 moim zdaniem na 15 dzieci jedna młoda dziewczyna to stanowczo za mało... wiadomo że dzieci chorują więc nie ma wszystkich a na czas karmienia przychodzi druga opiekunka. Szkoda mi tych dziewczyn, bo dzieci potrafią dać popalić ale coż taka szefowa że nie chce zatrudnić nikogo więcej!!!
3Podobno dzieci wychodzą na dwór jest tam mały ogródek, ale jak jest naprawdę - nie wiem jestenm wtedy w pracy.

moje dziecko uczęszcza do Wesołego Skrzata,
dzieci jest w tej chwili ok 12, w chwili obcnej w punkcie są 2 opiekunki w godzinach 8.00 : 15.00, później i wcześniej rzeczywiście jest 1 osoba ale w tych godziinach dzieci odchodzą i przychodzą,
właścicielka zamierza zatrudnić 3 opiekunkę gdy będzie > 14 dzieci

co do ceny to jest konkurencyjna ponieważ w 2 prywatnym na osowie żłobku cena zdecydowanie wyższa

w punkcie jest catering, rytmika i miła opieka

zawsze można w trakcie dnia podjechać i sprawdzić

od lipca br. są 3 dziewczyny...

haha no od lipca 3 dziewczyny a od sierpnia żłobek zamkniety z 1tygodniowym uprzedzeniem! Żal mi pani Pani Joanno M!!!

na ul. Barniewickiej 74 jest ŻŁOBEK - CALINECZKA www.calineczka net.pl
Mają wielki plac zabaw i świetny wystrój wnętrza . Wszystkie zabawki są nowe
W sobotę był dzień otwarty byłem i bardzo nam się podobało.
Otwarcie jest 01.10.2009r. , a do końca tygodnia można przyjść ze swoim maluszkiem w godz. 16-19
gorąco polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziewczyny, czy któraś z Was będzie dawała swoje dziecko na Perseusza albo nie wpłaciła jeszcze wpisowego? wpłaciłam tam część wpisowego tj. 200 zł i chciałabym je jakoś odzyskać. jak znajdę kogoś na miejsce mojego malucha to wtedy jakaś mamuśka zapłaci im 200 zł i mi 200 zł i będzie git! powiem babce, ze poprostu załatwiłam jej inne dziecko na miejsce mojego synka i ma zaliczyć tą część mojego wpisowego. nie wiem czy nie zakręciłam za mocno :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kochani Rodzice,
zajrzałam do forum i okazało się, że o moim żłobku przy Barniewickiej fajnie się jakiś tato wypowiedział. Dziękuję, to bardzo miłe po tak wielu pracach przygotowawczych i organizacyjnych usłyszeć miłe słowa. Moim zamiarem jest stworzenie Placówki przyszłości. Zapraszam wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia nas przy ulicy Barniewickiej 74. Na stronie internetowej www.calineczka.net.pl. możecie zobaczyć, jakie mamy możliwości. Już wkrótce nowe zdjęcia placu zabaw!

oj to chyba pisala sama wlascicielka bo podejrzewam ze żaden z rodzicow nie podawalby tak szczegolowych danych... przykre!

ja woże synka do Motylka na Zaspie :) polecam tylko ze to jest dla dzieci od 2 roku zycia, mlodsze po uzgodnieniu. sama bylam zaskoczona jak synek szybko sie zaadoptowal.

Witam,

pewnie, że osobiście podziękowałam za słowa uznania. Po prostu bardzo się cieszę, że Żłobek Calineczka, który otworzyłam cieszy i Maluchy i ich rodziców. Rodzice wykazują duże zaangażowanie w nasze sprawy! A forum chętnie przeglądam, bo tutaj wypowiadają się osoby, których sugestie bardzo sobie cenię!
Pozdrawiam

Pani Magdo a czy są jeszcze wolne miejsca u Pani w żłobku??

z tego co wiem to są

Witam,

mamy jeszcze wolne miejsca i serdecznie zapraszam do obejrzenia naszej Placówki.
Pozdrawiam
tel kontaktowy: 663 091 877

a ja się cieszę że Pani (właścicielka) czyta te opinie przynajmniej się inrteresuje złobkiem a co za tym idzie swoimi podopiecznymi. WŁAŚCICIELKA Z PERSEUSZA wogóle nie słucha sugestii które podsuwają rodzice. Jak chciało się zapisać dziecko to była tak miła... a teraz ma wszystkich gdzieś!
Gdyby Calineczka była bliżej napewno bym tam przeniosła synka ale niestety niejestem mamą zmotoryzowaną....
Pozdarwiam wszystkich rodziców!!

hehe też mi się tak wydaje, jeden z punktów wykorzystuje to forum jako tanią reklamę....

a niech wykorzystuje, miejsce jak każde inne, tym bardziej, że tu mamy wszystkim handlują

gdyby nawet to co Cię tak to boli? Widziałaś te złóbki ja tak i uważam że Calineczka ma się czym pochwalic nie to co Wesoły skrzat!

fajny ale cena zniechęca....

witam w zeszłym tygodniu zapisałam do Calineczki moją córkę, wcześniej porównałam ceny i Calineczka jest tylko 80 zł droższa. Jestem bardzo zadowolona, głównie z wielkiego placu zabaw.

żenujące wypowiedzi na tym wątku-właścicelko rekalama CALINECZKI jest tu żenująca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pięć osoób pisze z jednego komputera i tego samego IP!!!!!!!!!mamusia oddaje dziecko do calineczki, potem oczernia żłobek skrzat a następine chętnie by oddala dziecko bo tam jest wspaniale ale nie ma auta.............
może zamiast auta kup sobie drugiego kompa żeby się Tobie numery IP nie myliły!!

taaa CI LUDZIE kłamią jak z nut mysla,ze tu jacys połgłowy siedzą i czytają hahah opamietajcie się i faktycznie IP te same haha smieszne to jest................az wstyd .......prowadzę sama zlobek mam teraz dziesiecioro dzieciaczkow i mam 3 Panie...i uwaga jak na moj gust to malo...czekam na stazystę obeznie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

hej, możesz mi powiedzieć, gdzie masz ten złobek, bo właśnie szukam opieki dla mojego malucha.

http://www.akademiamyszkimiki.eu trasa gdynia sopot zukowo 20 km od gd-wrzeszcza

dzięki, ale to trochę daleko

zgadzam się w 100 %, bardzo nie na poziomie,

zawsze można podjechac do punktu, porozmawiać z innymi mamami, obejrzeć zdjecia na stronie, oddać dziecko na tydzien adaptacyjny,
jesli jakaś matka jest niezazadowolona to po co tam oddaje własne dziecko ??

tania reklama na forum oczerniając innych ludzi, żenujące...

UWAGA!!! OSTRZEGAM WSZYSTKICH!!!

Właścicielka z dnia na dzień zamknęła klub malucha Wesoły Skrzat na Osowej!!! Bez żadnego spotkania z rodzicami, wytłumaczenia. Po prostu wywiesiła kartkę 23.07.2010 , że od 01.08.2010 klub zamyka działalność.
Kobieta jest nieodpowiedzialna i nieobliczalna. To nie jest sklep spożywczy, przecież to chodzi o małe dzieci. Rodzice mają tylko parę dni na znalezienie im miejsca gdzie indziej. Właścicielka olała wszystkich, łącznie z wychowawczyniami tam pracującymi, nie odbiera telefonów, nie ma z nią żadnego kontaktu.
Taka osoba jak ona powinna mieć zakaz prowadzenia takich placówek.

Ostrzegam wszystkie osoby, które są zainteresowane jej klubem malucha ma Porębskiego. Porażka. Nie oddawajcie dzieci pod opiekę takiej osoby!!!!!

faktycznie zamknąć punkt bo co wakacje nagle chyba to bylo wiadomo ,ze bedą ja nigdy bym tak nie zrobiła ja zreszta mam otwarte cały rok.......przeciez rodzice pracuja jakby nie pracowali to by dzieci nie oddawali do złobko itp.

a sorry w ogole zamknela.....hmm no czasem trzeba a ta karteczka tak pozno dlatego ,ze pani zgarnela kase i wywiesila kartkę bo tak by sie połowa wykruszyła juz w lipcu.

witaj, a gdzie masz ten punkt? jestem jeszcze w ciąży, ale juz się powolutku rozglądam. Ola

ja mam swoj klub za Baninem 5km takze w centrum Gdanska to nie jest....mam najmlodsze bobo co ma pol roczku ;-)

Kornelia Twoje wypowiedzi są tak ubogie,że zastanawiam się czy rzeczywiście jesteś wlaścicielką klubu.

dlaczego ubogie odpowiedziłam Pani gdzie jest moj klub wiec o co chodzi?

Pewnie o to ze nie ma reklamy na 20 linijek jak zawsze :)

Ma pani racje! Nie zrozumiałam ani jednej wypowiedzi właścicielki Calineczki! aż ręce opadają. I ktoś taki prowadzi placówkę!

Kornelio, powiedz proszę, jak nazywa się Twój klub, chętnie umówię się na spotkanie, bo miałabym po drodze do pracy.

Aakademia Myszki Miki w Parku Małkowo moj numer tel.to 501-35-40-98

o co ci chodzi q... ????
nie mam nic wspólnego z calineczką poprostu byłam tam widziałam i jest duuuuuuuuuużżżżo lepiej jak w skrzacie!
A sory ale gonic na piechotę albo telepać się z 7 miesięcznym dzieckiem autobusem to żadna atrakcja zwłaszcza w zimę!
IP mi sie nie mylą! weź pod uwagę że niektórzy ludzie piszą pracy i wtedy dla kilku kompów jest IP buraku!

Olu....moj klub sie nazywa Akademia Myszki Miki i miesci sie w Parku Małkowo
kontakt 501-35-40-98

up..........

Inne tematy z forum

Domy Sołdka 14 (12 odpowiedzi)

Domy powstają w centralnej części Osowy, a więc blisko głównej arterii prowadzącej przez tę...