Ostrzegam przed firmą Jarsat!

Zdecydowanie i odradzam operatora Jarsat. Ostrzegam wręcz przed nimi. Mój abonament na internet został przejęty od innej firmy wraz z całą siecią, nie miałem na to wpływu. Od tego momentu zaczęły się problemy:

1. Regularni wyłączali nam internet wypinając bezczelnie kabel ze skrzynki w piwnicy, jakoby nasz router był uszkodzony i zapychał sieć. Oczywiście o niczym nikt nas nie informował i byliśmy bez internetu kilka dni. I tak z 4 różnymi routerami podobno był ten "problem". Zapewne gdybyśmy wydzierżawili u niech router problemu by nie było :/

2. Jakość połączenia za 49 zł była zaniżona poniżej pierwotnej umowy, rzadko wynosiła 3Mb/sek przy wysyłaniu, zwykle mniej, korzystanie np. z youtube było niemożliwe! Oczywiście nikt nie powiedział nam, że za te pieniądze możemy mieć 50Mb/sek, a na pytanie dlaczego tak się stało odpowiedź z infolinii - no leżały ulotki w klatce przecież.

Reasumując jakość obsługi i jakość techniczna świadczonych usług zerowa, awaryjność wysoka. Najgorsze jednak są problemy kiedy chce się rozwiązać umowę. Oczywiście szczytem głupoty jest dzwonić do byłego klienta w tydzień po wypowiedzeniu umowy i proponować super warunki - o to trzeba było zadbać ZANIM klient zorientował się, że jest robiony w "bambuko".
A potem zaczynają się problemy z wypowiedzeniem umowy, bo oni mają 30 dni na ustosunkowanie się a potem okres wypowiedzenia w trakcie którego płaci się im za nic. Oczywiście posługują się umową która podpisałem nie z nimi, ale z firma która już nie istnieje, nie mam więc w stosunku do nich żadnych zobowiązań. Oczywiście nie idzie rozsądnie sprawy załatwić. Kobieta na infolinii jest tak kompetentna, że jedyne co potrafi powiedzieć to spotkamy się w sądzie! Cała ta firma to jeden wielki niekompetentny SKANDAL! Ostrzegam przed firmą Jarsat.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ostrzegam przed firmą Jarsat!

Dodam jeszcze, że kobieta z która rozmawiałem poformowała mnie, że okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiące jak wynika z umów z interecho. Jest to kłamstwo, ponieważ mam przed sobą taką umowę która obowiązywała zawsze w Interecho, naciągają więc klientów i bezczelnie kłamią prawdopodobnie by pobierać opłaty za usługi w okresie wypowiedzenia. Nie dajcie się na to nabrać!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Eeeee...chyba trochę przesadzasz. Ja też mam internet i z Jarsatu. I też po przejęciu z innej firmy. Nie miałam nigdy żadnego problemu z umową, bo żadnej nowej umowy nie podpisywałam. W każdej więc chwili mogę zrezygnować. Nie narzekam też na jakość usług. Awarie, jeśli występują, szybko zostają usuwane. Czasem zdarza się,że muli i chodzi, jak zółw, ale zdarza się wszędzie. Może po prostu masz pecha.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Mnie tez przejeli z innej firmy ktora upadla. totalna klapa. pogorszylo sie znacznie. przez jakis czas bylo prawie dobrze pomijajac awarie co pre tygodni ;) ale nagle sie obudzili i przycieli mi pasmo . twierdza ze zgodnie z umowa ktora zawarlem kilka lat temu z poprzednia firma musza mi dac tylko taka przepustowosc za 49zl/m . Net chodzi mi niewiele szybciej niz w telefonie ..... o ogladaniu na YT nie ma co marzyc, totalna zenada. Kompetentna Pani w BOKu powiedziala ze odblokuja mi szerokosc pasma jak podpisze nowa umowe z nimi . Bo teraz to jestem klientem "innej" karegorii. A to ze od popoludnia w piatek do rana w poniedzialek nie maja zadnego technika i nie usuwaja awarii to juz jakas paranoja. w zadnej poprzedniej firmie tego nie bylo. Zawsze byla mila obsluga i najwyzej kilka godzin czekania na technika ktory przyjezdzal i sobie zawsze poradzil. Jarsatowi bardzo wiele brakuje zarowno w temacie kultury jak i poziomu i czasu obslugi tecznicznej. dzielnica to Dolne Miasto a Jarsat odradzam .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najgorsza firma jaką miałem do czynienia, internet przez tydzień miałem przycięty do 100kbs bo mój profil nie został podpięty pod umowę, 2 razy wymieniany dekoder i mimo to nadal problemy... Teraz mam się przełączyć na Vectrę i szantażują mnie że jak tego nie zrobię to zostanie mi odcięte kanały HD które są i tak w większości kodowane. Nie poinformowali mnie o koszcie wynajęcia dekodera. Moim zdaniem nalezy się od nich trzymać jak najdalej!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W przypadku występowania nieprawidłowości w świadczeniu usług prosimy o wystosowanie zgłoszenia na adres bok@jarsat.pl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0