Ostrzegam przed forumką

Witam, w sumie zapomniałam już o sprawie ale przeglądając wątki na gazecie trafiłam na ogłoszenie dziewczyny która jest również na naszym forum i chciałabym Was ostrzec przed nią. Podpisuje się: ola.gda vel alex111x@wp.pl vel Olcia87 vel mamacukiereczka vel kamelisek@wp.pl vel Pszczolka Maja vel Majaa_gda.

Kopiuję mój wpis, który umieściłam w tamtym wątku:

Jak to czytam to krew mnie zalewa!! Ta wstrętna baba okradła moje dziecko i jeszcze łże jak pies! W czerwcu wystawiła ogłoszenie,że kupi xlandera xa...na moje nieszczęście odpowiedziałam na nie :/ Pisała, że jej synowi ukradli xlandera xa i,że to jego ulubiony wózek dlatego pilnie kupi taki. Była wymiana meili, ustalenia ceny, miejsca odbioru itd. Chciałam za wózek 300zł ale w ostatniej chwili zaczęła pisać,że jednak tyle niema i,że ma 250zł(wcześniej twierdziła,że 300zł jest ok).Wysłałam w związku z tym jej takiego maila "Rozmawiałam z mężem i rozumiejąc Waszą sytuację(kradzież)możemy zaproponować, że
ew. dziś wzięlibyśmy 250zł,a w ciągu kilku dni dosłalibyście pozostałe 50zł nam
na konto. Tylko szczerze mówiąc(mam nadzieję, że nie urażę mam lekkiego stracha
czy na pewno byście dosłali w końcu się nie znamy ". Zgodziła się na takie warunki, idąc już zupełnie jej na rękę zaproponowałam, że podrzucę jej go gdańska głównego, bo biadoliła, że do Pruszcza jej daleko i dostałam taką odpowiedź "no ja ten wózek miałam na oku zanim do mnie napisałaś..i tez mi jest to dziwne, ze wózek plus akcesoria, z 2012r chyba (ma 1,5 roku z tego co pisali) jest taki tani i w dodatku chca go wyslac za stówe mniej... mnie to bardziej zastanawia niz zacheca do kupna.. zapłace kase a dostane w paczce 10kg ziemniaków... :):) mojego iXika tez kupowalam przez tablice i tyle nerwów mnie kosztowało oczekiwanie na niego... no i cos w tym było, bo go ktos zawinął i mam 100% wiecej nerwow i do tego smutne
dziecko ktore nie toleruje juz innych wozkow...

bardzo fajnie ze moglabys go podrzucic do gdanska,jestem bardzio wdzieczna.. powiem szczeze ze (o ile to nie kłopot) wolałabym LOT
to co, o ktorej bys mogla byc??

aa jeszcze zapytam (nie odbierz tego źle-czytaj- ma taniej i sie jeszcze dopytuje) co dostane razem z nim???
i ogólnie to jestes WIELKA bo ratujesz mi życie :):) " kolejny raz podkreśliła, że jej ukradli. 25.06.2013 umówiłyśmy się pod lotem na odbiór wózka. Dość długo na nią czekałam....w pewnym momencie przyjechał jej facet(z tego co wiem nie mąż i tak jak dziewczyny wcześniej pisały oferujący się jako stolarz). To co mnie uderzyło z jego strony to kompletnie olewacki stosunek w wypowiedziach na temat tej "Olki". W każdym razie w końcu przyjechała..dała 250zł, powiedziała, że w ciągu kilku dni dośle resztę na konto. Chwila rozmowy i się pożegnałyśmy. 02.07.2013 wysłałam meila z danymi do przelewu. Zero odpowiedzi, więc 05.07 piszę ponownie meila "Witam ponownie,
ponieważ nie dostałam potwierdzenia czy mail z nr konta dotarł chciałabym
zapytać kiedy mogę spodziewać się przelewu?

Pozdrawiam " i dostaję odpowiedź "no hej.
narazie nie mam jeszcze pie4niazkow,wciaz czekam,dam znac jak wysle ".
Dalej cisza, więc 10.07 znów wysyłam maila "Witam, mam nadzieję,że najpóźniej do piątku pieniążki będę miała na koncie, bo
to już 2 tyg.będzie,a ja też potrzebuje.

Pozdrawiam "
Oczywiście BRAK ODZEWU! Piszę 15.07 znowu... "Witam ponownie, chciałabym się dowiedzieć kiedy dostanę swoje pieniądze?
Przyznam,że przestało mnie już to bawić..2 tygodnie to wystarczająco dużo czasu
aby zebrać 50zł. Miało być 2-3dni, a tu się ciągnie i nawet nie raczysz odpisać
na mojego maila. Umowa była prosta, że w ciągu tych 2-3 dni dostanę przelew,
zaufałam, bo wydawało mi się,że faktycznie potrzebujesz wózka,a teraz mam
wątpliwości czy dobrze zrobiłam po tym jak się zachowujesz.
Czekam na przelew do jutra i na maila z potwierdzeniem przelewu." Znowu brak odpowiedzi!
31 lipca dzwonię na jej nr...nr nie działa czego można było się spodziewać. Po kłębku do nitki w internecie znajduję informacje o tym jej facecie i nr do niego. Dzwonię, przypominam się - bardzo arogancko ze mną rozmawiał- mówi,że go to nic nie obchodzi, że to nie jego sprawa,że mam sobie to z nią załatwiać, bo no już z nią nie jest i podał mi do niej aktualny nr telefonu. Zadzwoniłam, ona wielce zdziwiona,że mam ten nr zaczyna się plątać i łgać najpierw,że jak to nie doszedł? Przecież ona wysłała! Ze wyśle mi potwierdzenie itd. Później,że jednak nie wysłała i,że to zrobi...skończyło się na moim mailu z 31.07 "Witam, jest już po 16,a potwierdzenia nadal nie mam.... " więcej nie odpisała, nie oddzwoniła ani nie przelała pieniędzy! Krótko mówić to złodziejka i oszustka. Po tym co tutaj przeczytałam skopiuję sobie te informacje i zgłoszę oszustwo na policję. Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć to zapraszam. Dodam jeszcze tylko, że nie wierzę aby była za granicą, bo jak mogła być skoro w czerwcu zarówno ona jak i on spotkali się ze mną(on leciał na to spotkanie po pracy).
A do ciebie krętaczko tylko jedno...pamiętaj,że zło wraca do złych ludzi.
Pozdrawiam i radzę omijać ją wielkim łukiem!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: wpis z 14.01.2014

Olga która jest znana jako ola.gda vel alex111x@wp.pl vel Olcia87 vel mamacukiereczka vel kamelisek@wp.pl vel Pszczolka Maja vel Majaa_gda.i sto innych ma na nazwisko D. i cały czas dzielnie dziala na necie sprzedając , prosząc wymieniając http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zamienie/ubranka-w-idealnym-stanie-r128-calosc-lub-na-sztuki-ogl7926154.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wpis z 14.01.2014

do wszystkich mamuś
Na wstępie pragnę się przywitać. Jestem mamą dwójki dzieci, dziewczynki i chlopca. Z racji że los jest przewrotny i potrafi zadrwić z człowieka, znalazłam się w dość ciężkiej sytuacji. Ale Ja nie o tym...
Poprosiłam o ubranka. Dalam ogloszenie. Nieraz ludzie oddają ubranka, zabawki.. Pomyślałam że może akurat ktoś ma i chce oddać. No i dostałam maila. Pani miała po synkach do oddania troszkę ubranek. No to Ja szczęśliwa, zapakowałam dzieci w tramwaj, kupiliśmy czekoladę i udaliśmy się w prawie godzinną podróż. Pani potraktowała nas troszkę z góry.. Byłam o umówionej godzinie. Pani prawie 40 minut pozniej. W smsie napisala SPÓŹNIĘ SIĘ. To wszystko.. Oczywiście nie chciałam się wpraszać ani nic z tych rzeczy. Ale pani zostawiła nas na klatce na kolejne 10 minut po czym przyszła i wręczyła mi siatkę. Podziękowałam i wyciągnęłam czekoladę. Pani spojrzała, lekko brwi uniosła. No tak się głupio poczułam... No ale cieszyłam się mimo wszystko, choć czułam się jakoś niesmacznie. No ale cóż. Wymarznięci wróciliśmy do domu. No i moja radość bardzo szybko zgasła. Nie żebym wydziwiała albo miała wymagania. Nie. Ja nie oczekiwałam bóg wie Czego..
Ubranka z dziurami, plamami, podarte nieKtóre przy metkach, z zaschnietym błotem.. Wiem że niektórzy pomyślą "a Czego oczekiwała? Nowych rzeczy?"
Czemu to pisze? Bo tak się zastanawiam czy jak ktoś przyjmuje od innych pomoc to nie należy mu się odrobina szacunku? Ja wiem że dzieci niszczą, że ubranka są używane itp. Ale uwierzcie mi że nigdy w życiu nim czułam się tak poniżona.
Pomagałam. Jak miałam możliwości to Oddawałam ubranka, maskotki, zabawki.. Ale nigdy, przenigdy nie dalam nikomu odczuć że jest gorszy... Może cudów nie miałam, ubranka różne, lepsze i gorsze... Ale czyste, i jestem dumna z tego że nikt nigdy nie poczuł się z mojej winy tak jak Ja przez tą kobietę. I największą radość miałam z tego że ktoś mi poprostu podziękował.. Dlatego Jesli czytasz to KOBIETO to wiedz że los potrafi być przewrotny.
Długą lektura. Ale poprostu musiałam to wyrzucić z siebie. Dziękuje za uwagę
olga.lubaszewska
2014-01-15 08:25:25
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ostrzegam przed forumką

Madzia 16, wspolczuje ci tego uczucia, ze pomoglas niewlasciwej osobie , tez mi sie to pare razy zdarzylo.
Podejrzewam, ze dziewczyna potraktowala to jako biznes.
Ja bym nie miala sumienia.
Powiem wam, ze Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy. Takie postepowanie sie odwraca przeciwko, a dobro powraca i ja w to wierze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

a nicka nie ma olga.lubaszewska bo jej trójmiasto zablokowało - tak mówiła
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kurcze no czyli Olga to oszustka ??? no to się dałam ...
przeczytałam jej (być może) wymyśloną historię i postanowiłam coś znaleźć dla jej dzieciaczków. nie straciłam wiele i uważam że to co dałam (książeczka,puzzle,słodycze,owoce) mieli/mają jej dzieci. przykro mi teraz bo nie wiem czy kiedyś jeszcze pomogę komuś. dobrze że nie miałam funduszy za dużo jak się z nią umówiłam bo chciałam jeszcze kupić coś nowego dla dzieci a mogłaby to sprzedać później.
wredne postępowanie w stosunku do innych ludzi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kojarze babkę ,chciała zamienić się na xlandera bo kolor jej się znudził ale w efekcie zrezygnowałam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiola, moje zdanie takie samo;) skoro tyle razy klamala, oszukiwala i miala mozliwosc sie wypowiedziec, wytlumaczyc, a z kolei te tlumaczenia byly kolejnymi klamstwami, to jak odebrac jej ewentualne, kolejne tlumaczenia na w/w temat?? logiczne, ze nikt normalny jej juz nie uwierzy, a bynajmniej nie powinien, sorry!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pewnie masz racje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi się wydaje że dziewczyna bronić się nie będzie bo przyjęła taktykę",ja nic nie wiem ,nie wiem o co chodzi "
.Wczoraj założyła celowo wątek o opiece nad dziećmi ,dobrze wiedząc że jest założony o niej wątek dotyczący jakiś przekrętów ale przypaliła głupa po prostu .Takie moje zdanie .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skąd wiesz? Zresztą nie wiem, ja bym się broniła, chyba każdy normalny człowiek by to zrobił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

A czemu? Przecież jeśli się tu odezwie, to zmysli jakąś historyjkę. Na 99% nie będzie to prawda.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wiem dziewczyny, nie bronię jej, ale jestem ciekawa tłumaczeń tej drugiej strony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Luna u nas na emamach próbowała się tłumaczyć, że za granicą była i dlatego wózki kupuje i sprzedaje, pózniej że nazbierała pieniądze i chce kupić, że ukradli wózek, że chrzesna dziecku ufundowała, także wytłumaczeń było że ho ho
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna jakie jest wytłumaczenie, że od czerwca/lipca nie oddaje pieniędzy? Poza tym wypisuje pw do forumek opowiadając jak to ja ją szkaluje...to normalne? Dlaczego nie ma odwagi wypowiedzieć się tutaj?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie umniejszam winy Olgi, Oli czy jak jej tam na imię ale poczekajcie , może się wypowie, chyba że nie może z pewnego powodu :), może jeszcze jest jakies , choć troszkę logiczne wytłumaczenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Luna w poprzednim poście ujęłaś to jak ujęłaś i nie ma co się dziwić reakcji..ten post brzmi już zupełnie inaczej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny trochę źle mnie chyba zrozumiałyście.

ciascioo - Dla mnie jak ktoś kompletnie NIEZNAJOMY mówi mi, że kupi coś ode mnie na raty to ja mu nie wierzę na słowo, że dośle mi później resztę pieniędzy.

Nie mówię, że kobieta zachowała się w porządku i normalnie - potępiam kradzież i oszustwa, jak najbardziej popieram to by pisać o takich ludziach i ich unikać

Więc proszę mi nie ubliżać, bo nigdzie nie napisałam, że uważam, że rolowanie innych jest dla mnie czymś normalnym. NApisałam tylko, że dla mnei wierzenie komuś na słowo w dzisiejszych czasach się nie sprawdza - mogłaś np powiedzieć, że sprzedasz jej wózek za te parę dni jak będzie miała całe pieniądze, rozumiem, że chciałaś dobrze, że było CI jej żal itd. ale nie wszyscy ludzie są tacy jak my więc nie można być naiwnym.

Dama - "Dając przyzwolenie na takie zachowanie spowodujemy że będzie się rozprzestrzeniać."
ja nie daję przyzwolenia na takie postępowanie - mówię tylko, że tacy ludzie istnieją i nie ma się na to wpływu, ze ktoś jest złodziejem, czy oszustem, tacy ludzie po prostu istnieją - nie uważam kobiety za "zaradną" - ale też nie uważam, żeby wierzenie komuś na słowo, że da nam poźniej reszte pieniędzy jest czymś mądrym. naiwność tylko "sprzyja" oszustom.

Sama nacięłam się kilka razy na taką pomoc - owszem - zniechęciło mnie to ale mimo to pomagam dalej, tylko, że staram się to robić "z głową" (na morenie przykłądowo była taka babka, której "spalił się dom" - sprzedawała histrię o tym pożarze, mówiła, że zbiera rzeczy w przychodni, na koniec bardzo poruszającej historii pytała się, czy może możnaby jej coś dać na jedzenie - później się okazało (jak robiłam zbiórkę rzeczy dla niej), ze 2 meisiące temu sprzedała taką samą historię naszej sąsiadce i ona mówi, że też zrobiła zbiórkę i była w przychodni i babka z rejestracji mówi, że od 2 lat ludzie przynoszą rzeczy dla "pani z pożaru", która nigdy się po nie nie zgłosiła! - chodziłojej tylko o wyciągnięcie kasy po historii)

starm się brać udział w akcjach zorganizowanych, jak np szlachetna paczka, czy fantastyczna akcja w tym roku z listami do świętego Mikołaja, sama także organizuję akcję (np znajomym koelżanki spaliło się meiszkanie) - ale w takim wypadku gdy robiłam zbiórkę w pracy założyliśmy najpierw rodzinie bloga, gdzie opisali swoją historię itp - na prawdę ludzie wiedząc, że pieniądze idą na realny cel chętnie się włączali, otrzymali także konkat do rodziny gdyby mieli jakieś pytania itp.

osoba, któa na prawde czegoś potrzebuje nie będzie miała z tym problemu, że chcemy ją "poznać" czy "sprawdzić" - ale oszust już tak.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

u nas na "emamy" tez wszystkich nabrala, a że to wózek ukradli, a to ubrań dla dzieci nie ma, szok.Pisała, ż eza granicą była oj głupoty jak ktoś ma czas polecam, http://forum.gazeta.pl/forum/w,615,147836110,147836110,Przyjme_ubranka_dla_5_latki_i_3_latka.html tak mniej więcej od połowy wątku niezłe jaja wychodzą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Rozumiem doskonale, ze nalezaloby sprawdzic osobe potrzebujaca, ale z drugiej strony tej potrzebujacej osobie jest przykro- bo jest sprawdzana, czuje sie jak intruz ..."

a ja zupelnie nie rozumiem, dlaczego takiej(potrzebujacej) osobie MIALOBY BYC PRZYKRO, z tego powodu, ze standardowo jest sprawdzana, po co traktowac to osobiscie (jako probę ponizenia)?? a nie jak procedurę standardową stosowna w takich przypadkach,
wystarczy odrobina dojrzałosci, dystansu i obiektywnego zrozumienia, ale jak ktos jest egocentryczny, przewrażliwiony na swoim punkcie i zwyczajnie roszczeniowy, albo wlasnie co gorsza jest zwyklym leniem i wyłudzaczem to zawsze odbierze takie proby sprawdzenia jako zamach na wątłe ego i będzie się burzyc
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co nie znaczy, że dziewczyny, które zostały oszukane, nie powinny przestrzegać przed oszustką. Niech ją opiszą. Być może jak ona nie otrzyma pomocy, to dostanie ja ktoś inny, naprawdę potrzebujący.
Ja też zostałam kiedyś tak oszukana (dwa razy) i wiem jakie to uczucie. Teraz nie pomagam "w ciemno". Musze mieć sprawdzoną osobę, której mam pomóc.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...