Ostrzegam przed forumką

Witam, w sumie zapomniałam już o sprawie ale przeglądając wątki na gazecie trafiłam na ogłoszenie dziewczyny która jest również na naszym forum i chciałabym Was ostrzec przed nią. Podpisuje się: ola.gda vel alex111x@wp.pl vel Olcia87 vel mamacukiereczka vel kamelisek@wp.pl vel Pszczolka Maja vel Majaa_gda.

Kopiuję mój wpis, który umieściłam w tamtym wątku:

Jak to czytam to krew mnie zalewa!! Ta wstrętna baba okradła moje dziecko i jeszcze łże jak pies! W czerwcu wystawiła ogłoszenie,że kupi xlandera xa...na moje nieszczęście odpowiedziałam na nie :/ Pisała, że jej synowi ukradli xlandera xa i,że to jego ulubiony wózek dlatego pilnie kupi taki. Była wymiana meili, ustalenia ceny, miejsca odbioru itd. Chciałam za wózek 300zł ale w ostatniej chwili zaczęła pisać,że jednak tyle niema i,że ma 250zł(wcześniej twierdziła,że 300zł jest ok).Wysłałam w związku z tym jej takiego maila "Rozmawiałam z mężem i rozumiejąc Waszą sytuację(kradzież)możemy zaproponować, że
ew. dziś wzięlibyśmy 250zł,a w ciągu kilku dni dosłalibyście pozostałe 50zł nam
na konto. Tylko szczerze mówiąc(mam nadzieję, że nie urażę mam lekkiego stracha
czy na pewno byście dosłali w końcu się nie znamy ". Zgodziła się na takie warunki, idąc już zupełnie jej na rękę zaproponowałam, że podrzucę jej go gdańska głównego, bo biadoliła, że do Pruszcza jej daleko i dostałam taką odpowiedź "no ja ten wózek miałam na oku zanim do mnie napisałaś..i tez mi jest to dziwne, ze wózek plus akcesoria, z 2012r chyba (ma 1,5 roku z tego co pisali) jest taki tani i w dodatku chca go wyslac za stówe mniej... mnie to bardziej zastanawia niz zacheca do kupna.. zapłace kase a dostane w paczce 10kg ziemniaków... :):) mojego iXika tez kupowalam przez tablice i tyle nerwów mnie kosztowało oczekiwanie na niego... no i cos w tym było, bo go ktos zawinął i mam 100% wiecej nerwow i do tego smutne
dziecko ktore nie toleruje juz innych wozkow...

bardzo fajnie ze moglabys go podrzucic do gdanska,jestem bardzio wdzieczna.. powiem szczeze ze (o ile to nie kłopot) wolałabym LOT
to co, o ktorej bys mogla byc??

aa jeszcze zapytam (nie odbierz tego źle-czytaj- ma taniej i sie jeszcze dopytuje) co dostane razem z nim???
i ogólnie to jestes WIELKA bo ratujesz mi życie :):) " kolejny raz podkreśliła, że jej ukradli. 25.06.2013 umówiłyśmy się pod lotem na odbiór wózka. Dość długo na nią czekałam....w pewnym momencie przyjechał jej facet(z tego co wiem nie mąż i tak jak dziewczyny wcześniej pisały oferujący się jako stolarz). To co mnie uderzyło z jego strony to kompletnie olewacki stosunek w wypowiedziach na temat tej "Olki". W każdym razie w końcu przyjechała..dała 250zł, powiedziała, że w ciągu kilku dni dośle resztę na konto. Chwila rozmowy i się pożegnałyśmy. 02.07.2013 wysłałam meila z danymi do przelewu. Zero odpowiedzi, więc 05.07 piszę ponownie meila "Witam ponownie,
ponieważ nie dostałam potwierdzenia czy mail z nr konta dotarł chciałabym
zapytać kiedy mogę spodziewać się przelewu?

Pozdrawiam " i dostaję odpowiedź "no hej.
narazie nie mam jeszcze pie4niazkow,wciaz czekam,dam znac jak wysle ".
Dalej cisza, więc 10.07 znów wysyłam maila "Witam, mam nadzieję,że najpóźniej do piątku pieniążki będę miała na koncie, bo
to już 2 tyg.będzie,a ja też potrzebuje.

Pozdrawiam "
Oczywiście BRAK ODZEWU! Piszę 15.07 znowu... "Witam ponownie, chciałabym się dowiedzieć kiedy dostanę swoje pieniądze?
Przyznam,że przestało mnie już to bawić..2 tygodnie to wystarczająco dużo czasu
aby zebrać 50zł. Miało być 2-3dni, a tu się ciągnie i nawet nie raczysz odpisać
na mojego maila. Umowa była prosta, że w ciągu tych 2-3 dni dostanę przelew,
zaufałam, bo wydawało mi się,że faktycznie potrzebujesz wózka,a teraz mam
wątpliwości czy dobrze zrobiłam po tym jak się zachowujesz.
Czekam na przelew do jutra i na maila z potwierdzeniem przelewu." Znowu brak odpowiedzi!
31 lipca dzwonię na jej nr...nr nie działa czego można było się spodziewać. Po kłębku do nitki w internecie znajduję informacje o tym jej facecie i nr do niego. Dzwonię, przypominam się - bardzo arogancko ze mną rozmawiał- mówi,że go to nic nie obchodzi, że to nie jego sprawa,że mam sobie to z nią załatwiać, bo no już z nią nie jest i podał mi do niej aktualny nr telefonu. Zadzwoniłam, ona wielce zdziwiona,że mam ten nr zaczyna się plątać i łgać najpierw,że jak to nie doszedł? Przecież ona wysłała! Ze wyśle mi potwierdzenie itd. Później,że jednak nie wysłała i,że to zrobi...skończyło się na moim mailu z 31.07 "Witam, jest już po 16,a potwierdzenia nadal nie mam.... " więcej nie odpisała, nie oddzwoniła ani nie przelała pieniędzy! Krótko mówić to złodziejka i oszustka. Po tym co tutaj przeczytałam skopiuję sobie te informacje i zgłoszę oszustwo na policję. Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć to zapraszam. Dodam jeszcze tylko, że nie wierzę aby była za granicą, bo jak mogła być skoro w czerwcu zarówno ona jak i on spotkali się ze mną(on leciał na to spotkanie po pracy).
A do ciebie krętaczko tylko jedno...pamiętaj,że zło wraca do złych ludzi.
Pozdrawiam i radzę omijać ją wielkim łukiem!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ostrzegam przed forumką

Super :) niezla windykatorka z Ciebie :)
najwazniejsze, ze odzyskalas pieniadze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie sprawdziłam..dziś na moje konto wpłynęły zaległe pieniądze. Szkoda tylko, że musiało się to odbyć w taki sposób i, że tyle kombinatorstwa przy tym wypłynęło...mam nauczkę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciascioo, i jak?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale ciascioo napisala na wstepie, ze zapomniala o sprawie i ze przez przypadek natrafila na ogloszenie. A ze chciala przy okazji ostrzec inne kobitki to tylko chwala Jej za to. I jak widac z powyzszego watku okazalo sie, ze nie tylko Ona byla/jest poszkodowana.
Co do tego, ze mogla od razu zazadac kwoty, jaka proponowala to juz inna sprawa. Ale stalo sie jak sie stalo. Teraz kwestia odzyskania pieniedzy. I przynajmniej w jakims minimalnym stopniu odbudowala by swoja wiarygodnosc, gdyby oddala pieniadze tak, jak tutaj deklarowala.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak na dobrą sprawę to trzeba było na samym początku kiedy to wszystko sie zaczęlo pomyśleć. Chciałaś 300 zł za wózek trzeba było być stanowczym i sprzedać za 300 DO RĘKI a nie 50 zł za "3 dni". A jeśli chciałaś mieć dobre serce trzeba było podczas spotkania podarować te 50 zł czyli sprzedać od razu za 250 i te pięć dych opuścić i . I nie bronie tutaj Oli tylko dlatego że ją znam ,ale ja osobiście nie byłabym taka naiwna i głupia. Są różni ludzie. Jeśli coś sprzedaje to za taką kwotę jaką ustaliłam na samym początku i tylko i wyłącznie odbiór osobisty po konkretnym dogadaniu się. Jeśli komuś nie odpowiada to dziękuje i do widzenia.
Poza tym trzeba było coś z tym zrobić juz na samym początku jeśli zauważyłaś ze zostałaś oszukana a nie po pół roku!.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

~ciascioo ale czekaj czekaj ... tak wlasnie czytam, ze po pierwsze napisala "kolo 10" a po drugie nie dodala, ktorego m-ca ;/
wiec moze sprecyzujcie ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie dostałam :/
Anmn do 15? No sorry ale miała ponad pół roku! Czekam do 10 i ani dnia dłużej!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

jesli ma czas do 10-tego, tzn, ze 10-tego maja byc najpozniej na koncie. Chyba miala juz wystarczajaco duzo czasu....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież napisała wyraźnie zeby poczekać do 10-tego. Dajcie jej czas chociaż do 15 a potem róbcie co uważacie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 17

Ciascioo, jak tam dostalas swoje pieniadze? Moze rzeczywiscie zglosic sie do Urzedu skarbowego czy do mopsu.
Tak myslalam o tej policji,- to rzeczywiscie, stwierdzic moga , iz jest niska szkodliwosc spoleczna
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgłoś sprawę do Urzędu Skarbowego (niech sprawdzą internetową sprzedaż/wymianę Pani Aleksandry) - w takich przypadkach US jest nawet lepszy niż Policja :) Widać, że Pani Aleksandra nie jest w ciemię bita i kręcić potrafi. Popieram Forumki, które stanęły murem za ciascioo i przeprowadziły swoje śledztwo. Oczywiście każdy sms z groźbą jest nie na miejscu i zasługuje na potępienie i karę. Jednak czytając wszystkie wpisy Pani Aleksandry, ma się nieodparte wrażenie, że ma bogatą fantazję i umie jej używać, więc sms mógł być również tylko kolejną bajeczką - nie wykluczałabym też jakiegoś trolla internetowego, który podczytuje wątek dla sensacji i uznał wysłanie takiego smsa za super zabawę. Nie zgadzam się tu z niektórymi, że sprawa ze śledztwem forumowym poszła za daleko, sprawę za daleko to sama Pani Aleksandra zaprowadziła, oszukując i ludzi i instytucje państwowe. Mamy takie czasy, że człowieka można sprawdzić w Internecie na prawo i lewo, zwłaszcza jak sam chce zostać odnaleziony (obecność na portalach społecznościowych, forach). Trzeba działać, bo inaczej właśnie tacy ludzie z podwójną/skrzywioną moralnością będą czuć się bezkarni - a ci co mogą pomóc, ze strachu przed oszukaniem staną się zimni i nieczuli na krzywdę tych naprawdę potrzebujących. Ciascioo życzę powodzenia i pozytywnego zakończenia sprawy, a tym co się zaangażowały/li - tak po prostu ludzkie - DZIĘKI - dobrze przeczytać było, że nie ma jeszcze w nas wszystkich takiej znieczulicy, jakby się mogło na co dzień wydawać :)
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja nadal czekam.... :/
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, jeszcze troche, a bedziemy zakladac watek pod tytulem " ostrzegam przed forumka cz.II" - rezultatu i tak nie ma, bo Olcik87 ma na to " wylane"
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolezanka mi przed wczoraj opowiedziala swoja historie.Chyba podobna dlatego opisze po krotce:
Sasiadka co jakis czas przynosi jej ciuszki dla Synka w "atrakcyjnych" cenach. Dlugo sie nie zastanawia, bo ciuszki ladne, zadbane i niedrogie (oczywiscie uzywane). Pytala niejednokrotnie, skad je ma (bo swoich dzieci nie ma ). Mowila, ze znajoma sprzedaje, a ona chce jej najzwyczajniej pomoc. Swietnie - pomyslala ;p
Niedawno byla u niej kolezanka, z ktora sie troche nie widzialy. Pech chcial, ze jej syn byl ubrany w ciuszki od tej sasiadki. Od slowa do slowa okazalo sie, ze to byly ciuszki tej kolezanki (nie wiem dokladnie, jak to wyszlo). W kazdym badz razie moja kumpela pokazala jej jeszcze kilka innych ciuchow od sasiadki. I co? Okazalo sie, ze ta oglaszala sie, ze przyjmie ubranka dla dziecka, bo taka biedna... ludzie z dobrego serca jej przynosili a ta nimi handlowala!
Wiec wszystko wskazuje na to, ze takich "oleniek" jest wiele ... Ale tak, jak ktos napisal - znikoma szkodliwosc czynu, wiec chyba nic sie nie da z tym zrobic ...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

buahahahaha...

ile razy już zwodziła?

3 razy?

ile można dawać wiary oszustce?

jak tak wierzysz to daj poszkodowanej 50zł i dochodź ich od "bohaterki" pierwszego wpisu..

dobrze że przeczytałem ten wpis, żonka która kupuje używki dla naszych pociech wie od kogo ich na pewno nie kupować..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

bez przesady to że wyprawia urodziny czy inną imprezę nie znaczy że nie odda kasy, za daleko idące wnioski :) zresztą ma jeszcze kilka dni, choć odrobine wiary dziewczyny....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16

myslę że Ola na razie kasy nie odda, bo za chwilę wyprawia urodziny córki ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

"jak najszybciej"????

To jak najszybciej to już trwa prawie tyle co ciąża ;)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, śledzę wątek od samego początku, czyli dwa tygodnie trwa ta błazenada. Jestem pewna, że piętnaście razy więcej osób tylko czyta niż się tu wypowiada. Pojawiły się tu osoby, które osobiscie znają Olcie... więc można łatwo wyciągnąć wnioski, jaki zasięg ma to forum i ile osób tu zagląda.

Olcia nie wstyd Ci? Pomyśl, że idąc ulicą np co trzecia zna tę historię i myśli o Tobie bardziej lub zapewne mniej przuchylnie. Ja bym się pod ziemię zapadła i zrobiła wszystko aby jak najszybciej rozwiązać tę sprawe (patrz: oddała pieniądze).
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na pewno znajdzie sie ktos o dobrym sercu, kto pomoze komus tak wyrachowanemu. Ale na pewno nie ja!
Od dzis zawoze wszystkie zbedne dla mnie rzeczy do Domu Samotnej Matki. Dosc żerowania na mojej naiwnosci.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...