Ostrzegam przed forumką

Witam, w sumie zapomniałam już o sprawie ale przeglądając wątki na gazecie trafiłam na ogłoszenie dziewczyny która jest również na naszym forum i chciałabym Was ostrzec przed nią. Podpisuje się: ola.gda vel alex111x@wp.pl vel Olcia87 vel mamacukiereczka vel kamelisek@wp.pl vel Pszczolka Maja vel Majaa_gda.

Kopiuję mój wpis, który umieściłam w tamtym wątku:

Jak to czytam to krew mnie zalewa!! Ta wstrętna baba okradła moje dziecko i jeszcze łże jak pies! W czerwcu wystawiła ogłoszenie,że kupi xlandera xa...na moje nieszczęście odpowiedziałam na nie :/ Pisała, że jej synowi ukradli xlandera xa i,że to jego ulubiony wózek dlatego pilnie kupi taki. Była wymiana meili, ustalenia ceny, miejsca odbioru itd. Chciałam za wózek 300zł ale w ostatniej chwili zaczęła pisać,że jednak tyle niema i,że ma 250zł(wcześniej twierdziła,że 300zł jest ok).Wysłałam w związku z tym jej takiego maila "Rozmawiałam z mężem i rozumiejąc Waszą sytuację(kradzież)możemy zaproponować, że
ew. dziś wzięlibyśmy 250zł,a w ciągu kilku dni dosłalibyście pozostałe 50zł nam
na konto. Tylko szczerze mówiąc(mam nadzieję, że nie urażę mam lekkiego stracha
czy na pewno byście dosłali w końcu się nie znamy ". Zgodziła się na takie warunki, idąc już zupełnie jej na rękę zaproponowałam, że podrzucę jej go gdańska głównego, bo biadoliła, że do Pruszcza jej daleko i dostałam taką odpowiedź "no ja ten wózek miałam na oku zanim do mnie napisałaś..i tez mi jest to dziwne, ze wózek plus akcesoria, z 2012r chyba (ma 1,5 roku z tego co pisali) jest taki tani i w dodatku chca go wyslac za stówe mniej... mnie to bardziej zastanawia niz zacheca do kupna.. zapłace kase a dostane w paczce 10kg ziemniaków... :):) mojego iXika tez kupowalam przez tablice i tyle nerwów mnie kosztowało oczekiwanie na niego... no i cos w tym było, bo go ktos zawinął i mam 100% wiecej nerwow i do tego smutne
dziecko ktore nie toleruje juz innych wozkow...

bardzo fajnie ze moglabys go podrzucic do gdanska,jestem bardzio wdzieczna.. powiem szczeze ze (o ile to nie kłopot) wolałabym LOT
to co, o ktorej bys mogla byc??

aa jeszcze zapytam (nie odbierz tego źle-czytaj- ma taniej i sie jeszcze dopytuje) co dostane razem z nim???
i ogólnie to jestes WIELKA bo ratujesz mi życie :):) " kolejny raz podkreśliła, że jej ukradli. 25.06.2013 umówiłyśmy się pod lotem na odbiór wózka. Dość długo na nią czekałam....w pewnym momencie przyjechał jej facet(z tego co wiem nie mąż i tak jak dziewczyny wcześniej pisały oferujący się jako stolarz). To co mnie uderzyło z jego strony to kompletnie olewacki stosunek w wypowiedziach na temat tej "Olki". W każdym razie w końcu przyjechała..dała 250zł, powiedziała, że w ciągu kilku dni dośle resztę na konto. Chwila rozmowy i się pożegnałyśmy. 02.07.2013 wysłałam meila z danymi do przelewu. Zero odpowiedzi, więc 05.07 piszę ponownie meila "Witam ponownie,
ponieważ nie dostałam potwierdzenia czy mail z nr konta dotarł chciałabym
zapytać kiedy mogę spodziewać się przelewu?

Pozdrawiam " i dostaję odpowiedź "no hej.
narazie nie mam jeszcze pie4niazkow,wciaz czekam,dam znac jak wysle ".
Dalej cisza, więc 10.07 znów wysyłam maila "Witam, mam nadzieję,że najpóźniej do piątku pieniążki będę miała na koncie, bo
to już 2 tyg.będzie,a ja też potrzebuje.

Pozdrawiam "
Oczywiście BRAK ODZEWU! Piszę 15.07 znowu... "Witam ponownie, chciałabym się dowiedzieć kiedy dostanę swoje pieniądze?
Przyznam,że przestało mnie już to bawić..2 tygodnie to wystarczająco dużo czasu
aby zebrać 50zł. Miało być 2-3dni, a tu się ciągnie i nawet nie raczysz odpisać
na mojego maila. Umowa była prosta, że w ciągu tych 2-3 dni dostanę przelew,
zaufałam, bo wydawało mi się,że faktycznie potrzebujesz wózka,a teraz mam
wątpliwości czy dobrze zrobiłam po tym jak się zachowujesz.
Czekam na przelew do jutra i na maila z potwierdzeniem przelewu." Znowu brak odpowiedzi!
31 lipca dzwonię na jej nr...nr nie działa czego można było się spodziewać. Po kłębku do nitki w internecie znajduję informacje o tym jej facecie i nr do niego. Dzwonię, przypominam się - bardzo arogancko ze mną rozmawiał- mówi,że go to nic nie obchodzi, że to nie jego sprawa,że mam sobie to z nią załatwiać, bo no już z nią nie jest i podał mi do niej aktualny nr telefonu. Zadzwoniłam, ona wielce zdziwiona,że mam ten nr zaczyna się plątać i łgać najpierw,że jak to nie doszedł? Przecież ona wysłała! Ze wyśle mi potwierdzenie itd. Później,że jednak nie wysłała i,że to zrobi...skończyło się na moim mailu z 31.07 "Witam, jest już po 16,a potwierdzenia nadal nie mam.... " więcej nie odpisała, nie oddzwoniła ani nie przelała pieniędzy! Krótko mówić to złodziejka i oszustka. Po tym co tutaj przeczytałam skopiuję sobie te informacje i zgłoszę oszustwo na policję. Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć to zapraszam. Dodam jeszcze tylko, że nie wierzę aby była za granicą, bo jak mogła być skoro w czerwcu zarówno ona jak i on spotkali się ze mną(on leciał na to spotkanie po pracy).
A do ciebie krętaczko tylko jedno...pamiętaj,że zło wraca do złych ludzi.
Pozdrawiam i radzę omijać ją wielkim łukiem!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ostrzegam przed forumką

No właśnie Graszko masz racje ;) więc jesli chcemy pomoc to w jakimś stopniu musimy troszkę zaufać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiecie co, najgorsze jest to, ze przez " takie sytuacje" czlowiek bedzie bal sie pomagac.
Wlasnie przez takie osoby, jak Ola, rosnie tzw. Znieczulica i ograniczone zaufanie.
Rozumiem doskonale, ze nalezaloby sprawdzic osobe potrzebujaca, ale z drugiej strony tej potrzebujacej osobie jest przykro- bo jest sprawdzana, czuje sie jak intruz - bo przeciez od poczatku zapala nm sie lampka, ze to moze byc osoba zerujaca na ludzkiej wrazliwosci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jestem w szoku, też czytałam wątek tej laski i naprawdę było mi jej żal...

piszecie, żeby sprawdzać otóż mi się wydaje, że w pierwszym naszym odruchu jest chęć niesienia pomocy komuś jeśli mamy taką możliwość, jak widzimy, że inni też pomagają mamy jakąś taka małą pewność, że ta pomoc naprawdę jest potrzebna i nie myślimy za bardzo o tym, by przeszukiwać internet i sprawdzać danej osoby; ja pomogłam też kilka razy na forum, dwa razy też dałam się nabrać niestety...
ALE należy to wszystko nagłaśniać i fajnie, że mamy takie forumowe "detektywki"; tylko że każda taka sytuacja powoduje, że ludzie o dobrych sercach naprawdę mają ochotę coraz mniej pomagać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Musze przyznać Luna- że masz 100% racji w tym co napisałaś. Trzeba po prostu sprawdzić taka osobę jak tylko się da.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

czytam i nie mogę wyjść z podziwu i tupetu tej pani.Ja osobiście też mam trudną sytuację,ale nie proszę o nic dla oczekiwanego dzidziusia bo nie mam śmiałości,po za tym jak czytam jak np.ta pani robi to z kąd ktoś ma wiedzieć czy inni w potrzebie rzeczywiście potrzebują,czy też oszukują.Przykre to,bo ktoś chce pomóc a tu takie coś.

Siedzę i przeglądam ogłoszenia z używanymi rzeczami dla dzieci i tak mnie zastanawia duża ilość ogłoszeń od jednej osoby,może wy rozpoznacie czy to też ona?

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-gleboki-ogl7914926.html

"Tak wiem - cierpią na tym uczciwi potrzebujący, ale taki jest już ten świat.
Niektórzy są nieuczciwi i nie mamy na to wpływu."

zatkało mnie :/ Ten świat jest taki jakim go czynimy. My. Wszyscy. Dając przyzwolenie na takie zachowanie spowodujemy że będzie się rozprzestrzeniać. Trzeba się sprzeciwiać nieuczciwości i to głośno. Nie wolno usprawiedliwiać oszustw czyjąć naiwnością.
Z tego co piszesz wynika, że oszustka to tylko "kobieta zaradna życiowo" a winni są Ci naiwniacy co pomagają... przykre...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://forum.trojmiasto.pl/Zaopiekuje-sie-dzieckiem-Gdansk-t524028,1,16.html

a tu ten sam nick?

"Jeśli decydujemy się na pomoc komuś, to niestety trzeba się liczyć z tym, że możemy być oszukani.

Jeśli ktoś chce "na słowo" sprzedać taniej wózek to jego "problem". Tak samo oddawanie ubranek.
Kobieta jest oszustką - ok, ale nie bądźmy też naiwni, a jak jesteśmy nie miejmy do innych o to pretensji."

Kobieto o czym Ty piszesz? Mam nie mieć pretensji do niej, bo dałam się oszukać? Tzn.,że mam dawać przyzwolenie na kradzieże i oszustwa, bo zaufałam? I wcale nie trzeba liczyć się z tym, że zostaniemy oszukani,bo czegoś takiego w ogóle nie powinno być. Widzę, że dla Ciebie normalną sytuacją jest "rolowanie" innych, a czymś dziwnym uczciwe dopełnienie swoich obowiązków. Otóż nie moja droga....NORMALNIE to jest odwrotnie! Nie rozumiem jak można było coś takiego napisać....
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

żerowanie na dobrym sercu obcych ludzi zdarza się coraz częściej niestety.

Jeśli decydujemy się na pomoc komuś, to niestety trzeba się liczyć z tym, że możemy być oszukani.

Jeśli ktoś chce "na słowo" sprzedać taniej wózek to jego "problem". Tak samo oddawanie ubranek.
Kobieta jest oszustką - ok, ale nie bądźmy też naiwni, a jak jesteśmy nie miejmy do innych o to pretensji.

Swoją drogą nie ma co mieć pretensji do babki, że później to sprzedaje, wymienia itp.
Przecież nas nikt nie zmusza do tego by jej pomagać.

Tak wiem - cierpią na tym uczciwi potrzebujący, ale taki jest już ten świat.
Niektórzy są nieuczciwi i nie mamy na to wpływu.

Najlepiej sprawdzić osobę, której chcemy pomóc (jak np wyszukiwanie na forum informacji o niej itp), albo brać udział w zorganizowanych akcjach pomocy, które osobiście bardzo popieram.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

Pewnie masz racje Graszko, jestem po prostu ciekawa tej drugiej strony.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przybliżcie tę babę trochę, opiszcie ją. Może to uchroni kogoś przed pochopnym pomaganiem takiej osobie. Idę o zakład, że za jakiś czas znowu poprosi o pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lunaa, watpie, zeby miala tyle odwagi cywilnej, zeby sie usprawiedliwic.
Musialo jej sie to oplacac finansowo, ze posunela sie do tylu oszustw.
Szkoda mi tylko osob, ktore jej pomogly. Wyobrazam sobie jak musza sie czuc.

Wyjaśnijcie o co chodzi.

rozumiem że miała dopłacic ciascioo pieniądze i tego nie zrobiła.

A te wózki, to zamienia się i sprzedaje, ciuszki tez dostaje i sprzedaje?

Może wejdzie w ten wątek i sama się wypowie.

Wyjaśnijcie o co chodzi.

rozumiem że miała dopłacic ciascioo pieniądze i tego nie zrobiła.

A te wózki, to zamienia się i sprzedaje, ciuszki tez dostaje i sprzedaje?

Może wejdzie w ten wątek i sama się wypowie.

Tupet ma :/

Faktycznie, jeszcze oglasza sie teraz ze dzieckiem sie zaopiekuje

ojoj no nik ten sam

Czy to ona? http://forum.trojmiasto.pl/Zaopiekuje-sie-dzieckiem-Gdansk-t524028,1,16.html

Do mnie Olga pisała na priv (po usunięciu/zablokowaniu konta i wątku) z konta Olcia87 czy jak jej tam... ;)

Niestety potwierdziło sie, że olga z wątku to ta sama osoba, naprawde ma na imie ola :/ ehhh.... jest bezczelna do granic możliwości!

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?