Ostrzegam przed forumką

Witam, w sumie zapomniałam już o sprawie ale przeglądając wątki na gazecie trafiłam na ogłoszenie dziewczyny która jest również na naszym forum i chciałabym Was ostrzec przed nią. Podpisuje się: ola.gda vel alex111x@wp.pl vel Olcia87 vel mamacukiereczka vel kamelisek@wp.pl vel Pszczolka Maja vel Majaa_gda.

Kopiuję mój wpis, który umieściłam w tamtym wątku:

Jak to czytam to krew mnie zalewa!! Ta wstrętna baba okradła moje dziecko i jeszcze łże jak pies! W czerwcu wystawiła ogłoszenie,że kupi xlandera xa...na moje nieszczęście odpowiedziałam na nie :/ Pisała, że jej synowi ukradli xlandera xa i,że to jego ulubiony wózek dlatego pilnie kupi taki. Była wymiana meili, ustalenia ceny, miejsca odbioru itd. Chciałam za wózek 300zł ale w ostatniej chwili zaczęła pisać,że jednak tyle niema i,że ma 250zł(wcześniej twierdziła,że 300zł jest ok).Wysłałam w związku z tym jej takiego maila "Rozmawiałam z mężem i rozumiejąc Waszą sytuację(kradzież)możemy zaproponować, że
ew. dziś wzięlibyśmy 250zł,a w ciągu kilku dni dosłalibyście pozostałe 50zł nam
na konto. Tylko szczerze mówiąc(mam nadzieję, że nie urażę mam lekkiego stracha
czy na pewno byście dosłali w końcu się nie znamy ". Zgodziła się na takie warunki, idąc już zupełnie jej na rękę zaproponowałam, że podrzucę jej go gdańska głównego, bo biadoliła, że do Pruszcza jej daleko i dostałam taką odpowiedź "no ja ten wózek miałam na oku zanim do mnie napisałaś..i tez mi jest to dziwne, ze wózek plus akcesoria, z 2012r chyba (ma 1,5 roku z tego co pisali) jest taki tani i w dodatku chca go wyslac za stówe mniej... mnie to bardziej zastanawia niz zacheca do kupna.. zapłace kase a dostane w paczce 10kg ziemniaków... :):) mojego iXika tez kupowalam przez tablice i tyle nerwów mnie kosztowało oczekiwanie na niego... no i cos w tym było, bo go ktos zawinął i mam 100% wiecej nerwow i do tego smutne
dziecko ktore nie toleruje juz innych wozkow...

bardzo fajnie ze moglabys go podrzucic do gdanska,jestem bardzio wdzieczna.. powiem szczeze ze (o ile to nie kłopot) wolałabym LOT
to co, o ktorej bys mogla byc??

aa jeszcze zapytam (nie odbierz tego źle-czytaj- ma taniej i sie jeszcze dopytuje) co dostane razem z nim???
i ogólnie to jestes WIELKA bo ratujesz mi życie :):) " kolejny raz podkreśliła, że jej ukradli. 25.06.2013 umówiłyśmy się pod lotem na odbiór wózka. Dość długo na nią czekałam....w pewnym momencie przyjechał jej facet(z tego co wiem nie mąż i tak jak dziewczyny wcześniej pisały oferujący się jako stolarz). To co mnie uderzyło z jego strony to kompletnie olewacki stosunek w wypowiedziach na temat tej "Olki". W każdym razie w końcu przyjechała..dała 250zł, powiedziała, że w ciągu kilku dni dośle resztę na konto. Chwila rozmowy i się pożegnałyśmy. 02.07.2013 wysłałam meila z danymi do przelewu. Zero odpowiedzi, więc 05.07 piszę ponownie meila "Witam ponownie,
ponieważ nie dostałam potwierdzenia czy mail z nr konta dotarł chciałabym
zapytać kiedy mogę spodziewać się przelewu?

Pozdrawiam " i dostaję odpowiedź "no hej.
narazie nie mam jeszcze pie4niazkow,wciaz czekam,dam znac jak wysle ".
Dalej cisza, więc 10.07 znów wysyłam maila "Witam, mam nadzieję,że najpóźniej do piątku pieniążki będę miała na koncie, bo
to już 2 tyg.będzie,a ja też potrzebuje.

Pozdrawiam "
Oczywiście BRAK ODZEWU! Piszę 15.07 znowu... "Witam ponownie, chciałabym się dowiedzieć kiedy dostanę swoje pieniądze?
Przyznam,że przestało mnie już to bawić..2 tygodnie to wystarczająco dużo czasu
aby zebrać 50zł. Miało być 2-3dni, a tu się ciągnie i nawet nie raczysz odpisać
na mojego maila. Umowa była prosta, że w ciągu tych 2-3 dni dostanę przelew,
zaufałam, bo wydawało mi się,że faktycznie potrzebujesz wózka,a teraz mam
wątpliwości czy dobrze zrobiłam po tym jak się zachowujesz.
Czekam na przelew do jutra i na maila z potwierdzeniem przelewu." Znowu brak odpowiedzi!
31 lipca dzwonię na jej nr...nr nie działa czego można było się spodziewać. Po kłębku do nitki w internecie znajduję informacje o tym jej facecie i nr do niego. Dzwonię, przypominam się - bardzo arogancko ze mną rozmawiał- mówi,że go to nic nie obchodzi, że to nie jego sprawa,że mam sobie to z nią załatwiać, bo no już z nią nie jest i podał mi do niej aktualny nr telefonu. Zadzwoniłam, ona wielce zdziwiona,że mam ten nr zaczyna się plątać i łgać najpierw,że jak to nie doszedł? Przecież ona wysłała! Ze wyśle mi potwierdzenie itd. Później,że jednak nie wysłała i,że to zrobi...skończyło się na moim mailu z 31.07 "Witam, jest już po 16,a potwierdzenia nadal nie mam.... " więcej nie odpisała, nie oddzwoniła ani nie przelała pieniędzy! Krótko mówić to złodziejka i oszustka. Po tym co tutaj przeczytałam skopiuję sobie te informacje i zgłoszę oszustwo na policję. Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć to zapraszam. Dodam jeszcze tylko, że nie wierzę aby była za granicą, bo jak mogła być skoro w czerwcu zarówno ona jak i on spotkali się ze mną(on leciał na to spotkanie po pracy).
A do ciebie krętaczko tylko jedno...pamiętaj,że zło wraca do złych ludzi.
Pozdrawiam i radzę omijać ją wielkim łukiem!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ostrzegam przed forumką

Asia- mowilas, mowilas. Widzisz, poznalas sie troche na " bidulkach"
Wspolczuje ci doswiadczen, tyle powiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Dziewczyny...nie wierze wlasnym oczom, w to, co czytam.
Ciascioo, ja myslalam ze dziewczyne ruszylo i chciala pokazac chociaz resztke godnosci...ze oddala pieniadze. A tu okazuje sie, ze ona tak dla picu poprosila cie o nr.konta"

Graszka
2014-02-24 11:01:22

niestety muszę to napisać- A NIE MÓWIŁAM

to jest taki typ i nie zmieni się
niestety mam dotkliwe doświadczenia i sporo kasy straciam, tez miałam miękkie serce( to musiałam potem zapłacić twardym tyłkiem) wynajęłam mieszkanie kilka lat temu takiej "bidulce" samotnej matce, matko, jakie ona historie tworzyła...zrobiło mi się jej zal i nawet sie ugielam i nie wziełam od niej standardowej kaucji przy podpisaniu umowy, obiecywala ze w ratach zaplaci potem, a potem to jzu nic nie widziałam, nawet za normalny wynajem nie chciala placic, co gorsza wyniesc sie wcale nie planowala - masakra ile nerwow przez nią straciłam, zwodziła mnie przeraźliwie, nieuwierzyłybyscie jakie historie tworzyła, własnego ojca nawet dla potrzeb syt. "pochowała", oczywiscie nie muszę pisac ,ze zadnych pieniedzy nie dostałam, a wielokrotnie slyszalam przerozne zapewnienia , ze albo juz wyslala, ze nie dlaczego nie doszlo, albo ze wysle za chwile, jutro itp.
nawet okradla mnie w mieszkaniu z dywanow i innych rzeczy, na szczescie nie mailam tam za duzo i uciekla z kluczami od mieszkania na koniec, gdy docisnelismy ja i umowilismy sie z nia na zdanie mieszkania i ostateczne oddanie kasy
osobowosc bardzo podobna do tej Olgi, taka sama sciema, zalenie sie, jak to jej wiatr w oczy i ludzie klody pod nogi...a jednoczesnie ludzi sama bezwzglednie okradala i oszukiwala, co oczywiscie calkowicie wypierala

dramat z takimi ludzmi, z premedytacja zeruja na dobroci innych i miekkim sercu i bezwzględnie to wykorzystują z przekonaniem "ze im sie nalezy"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

jest szansa że dostaniesz kasę Olcia na FB sprzedam dla mam trójmiasto wystawiła buty dziecięce całośc 130 zł więc bądzmy dobrej myśli he he
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Graszka - niestety tak to wygląda... Też myślałam, że Olga/Olka czy jak jej tam - wykaże się odrobiną przyzwoitości i WRESZCIE ODDA pieniądze, które jest winna Ciascioo. Ale jak widać - uczciwość, przyzwoitość - to pojęcia, które zna tylko z teorii, ze słyszenia...

A tu nic tylko dalej ściemnia, kombinuje, wymyśla, że nie ma, przeciąga sprawę. To niech pożyczy, odda i zakończy tą żenującą historię. Wyłudzić coś jest łatwiej niż naprawić swój błąd? Nie ma to jak żerowanie na dobroci i chęci pomocy...

Na przyszłość - Forumki muszą być bardziej czujne. Niestety. Czy to z chęcią pomocy(też chciałam pomóc Oldze) czy właśnie z zaufaniem. Przykre ale prawdziwe.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny...nie wierze wlasnym oczom, w to, co czytam.
Ciascioo, ja myslalam ze dziewczyne ruszylo i chciala pokazac chociaz resztke godnosci...ze oddala pieniadze. A tu okazuje sie, ze ona tak dla picu poprosila cie o nr.konta
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ponury - jesteś tu???? mógłbyś się wypowiedzieć jako Stróż Prawa? ;) Czy w tej sytuacji Ciascioo powinna zgłosić sprawę? Skoro ciągle jest zbywana i od tylu m-cy nie może odzyskać swoich pieniędzy?

Gosia, nie :/ odpisała na moją wiadomość pisząc, że nie chce podawać daty przelewu, bo sama dokładnie nie wie kiedy. Zdenerwowałam się i napisałam, że do piątku czekam na pieniądze(bo w końcu ile można?). W piątek napisała, że teraz nie ma i,że wyśle koło 10 marca. Zaproponowała mi też wymianę na nową zabawkę...ale na co mi to? Ja po prostu chce swoje pieniądze...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciascioo czy dostałaś reszte pieniążków, tak pytam z ciekawości, żeby temat zakończyć happy endem

Kazdy w zyciu ma " swoje za uszami" - ja tez.
Nawet najwiekszym oszustom i zlodziejom sumienie sie budzi pewnego dnia, wtedy wowczas staraja sie wszystko zmienic i naprawic,
albo budza sie z reka w nocniku...
Asiu, jest cos w tym co piszesz, rzeczywiscie istnieja tacy ludzie jak opisujesz...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

moim zdaniem twoja wypowiedź jest trochę przesadna, ale rózni są ludzie i różne opinie.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie lepiej byc uczciwym, zyc w zgodzie z wlasnym sumieniem?

Graszka
2014-02-19 12:59:16

widzisz problem z nią (i innymi tego typu ludzmi) jest taki ,ze ona w swojej pokrętnej subiektywnej ocenie ma czyste sumienie, CZYSTE BO NIEUZYWANE, takie osoby zawsze znajdą wytłumaczenie na swoje krętactwa, naduzycia, nawet wyłudzenia, wszystko potrafią zrelatywizować,bo jej się wydaje, że jej sie więcej należy ,bo jest taka biedna i pokrzywdzona przez los i ludzi(to ze ona ludzi nieustannie krzywdzi i oszukuje ,to nie ma najmniejszego znaczenia dla niej) WIDZI TYLKO CZUBEK WLASNEGO NOSA I SWOJ INTERES

jak dla mnie to jest jakis rodzaj zaburzenia socjopatycznego i skrajny egocentryzm
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widzisz Olcia, wszystko wyszlo na jaw.Potrzebne to bylo, zeby ktos sprawe rozdmuchiwal, zeby wyszly na jaw twoje " interesy", dane osobowe, a nawet to, jak wygladasz( facebook)?
Nie lepiej byc uczciwym, zyc w zgodzie z wlasnym sumieniem?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wychodzi na to, ze najbardziej skomplikowana jestes ty sama!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

i jedyną osobą która może mi cokolwiek zarzucić jest ciascioo i tylko ona bo nie dopilnowałam wszystkiego i nie wywiązałam się z umowy.No chyba że ktokolwiek zarzuca mi wyłudzania itp to prosze podac konkrety, Reszta tematu jest bardziej skomplikowana niż wszystkim sie wydaje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 19

Nr konta wysłałam na pw.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ooo dama się ujawniła:)

teraz zacznie się akcja ze ściemnianiem, ze przecież przelała kasę, nie ma pojecia co się stało, ze nie doszło:PPP
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciascioo poprosze o numer konta na priv
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

ja najpierw napisalam a dopiero potem ktos napisal ze czemu nie napisalam priv.poprostu nie pomyslalam.kazdemu moze sie zdarzyc gafa .popelnilam 2 bledy.1 to to ze napisalam na forum a 2 blad to taki ze wogule napisalam bo chcialam pomoc a teraz sjest czepianie sie.nara
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Majeczka1 nie obraz sie, ale czemu podalas taka informacje na publicznym forum??
Ktos powyzej napisal zebs podala ta informacje na priv,bo ona napewno to czyta.
W pierwszym momencie naprawde jest to podejrzane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

sluchaj graszka nie zycze sobie abys oskarzała nie ze ja jestem podejrzana.chcialam pomoc.nawet nie wiedzialam ze ta dziewczyna robi takie przekrety wczoraj wieczorem sie dowiedzialam od siostry i poprostu nie pomyslalam ze ona moze to czytac wiec zaluje ze wogule sie udzielilam.chcialam pomoc a wyszlo jak wyszlo.ja tez moge cie oskarzyc ze jestes dla mnie podejrzana .milo ci bedzie?wiecie co mam gdzies czlowiek chcial pomoc a jeszcze zostaje o cos posadzony?wiecej nic nie napisze bo znowu ktos mnie o cos posadzi.powodzenia.chcialam pomoc bo nawet dowiedzialam sie na jakiej ulicy na stogach mieszka ale juz nic nie powiem,autorko postu zycze powodzenia i uwierz mi pomogla bym ci w 1 dzien ja szczapic ale rezygnuje.juz nikomu ne pomoge.powodzonka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...