Ostrzegam przed forumką

Witam, w sumie zapomniałam już o sprawie ale przeglądając wątki na gazecie trafiłam na ogłoszenie dziewczyny która jest również na naszym forum i chciałabym Was ostrzec przed nią. Podpisuje się: ola.gda vel alex111x@wp.pl vel Olcia87 vel mamacukiereczka vel kamelisek@wp.pl vel Pszczolka Maja vel Majaa_gda.

Kopiuję mój wpis, który umieściłam w tamtym wątku:

Jak to czytam to krew mnie zalewa!! Ta wstrętna baba okradła moje dziecko i jeszcze łże jak pies! W czerwcu wystawiła ogłoszenie,że kupi xlandera xa...na moje nieszczęście odpowiedziałam na nie :/ Pisała, że jej synowi ukradli xlandera xa i,że to jego ulubiony wózek dlatego pilnie kupi taki. Była wymiana meili, ustalenia ceny, miejsca odbioru itd. Chciałam za wózek 300zł ale w ostatniej chwili zaczęła pisać,że jednak tyle niema i,że ma 250zł(wcześniej twierdziła,że 300zł jest ok).Wysłałam w związku z tym jej takiego maila "Rozmawiałam z mężem i rozumiejąc Waszą sytuację(kradzież)możemy zaproponować, że
ew. dziś wzięlibyśmy 250zł,a w ciągu kilku dni dosłalibyście pozostałe 50zł nam
na konto. Tylko szczerze mówiąc(mam nadzieję, że nie urażę mam lekkiego stracha
czy na pewno byście dosłali w końcu się nie znamy ". Zgodziła się na takie warunki, idąc już zupełnie jej na rękę zaproponowałam, że podrzucę jej go gdańska głównego, bo biadoliła, że do Pruszcza jej daleko i dostałam taką odpowiedź "no ja ten wózek miałam na oku zanim do mnie napisałaś..i tez mi jest to dziwne, ze wózek plus akcesoria, z 2012r chyba (ma 1,5 roku z tego co pisali) jest taki tani i w dodatku chca go wyslac za stówe mniej... mnie to bardziej zastanawia niz zacheca do kupna.. zapłace kase a dostane w paczce 10kg ziemniaków... :):) mojego iXika tez kupowalam przez tablice i tyle nerwów mnie kosztowało oczekiwanie na niego... no i cos w tym było, bo go ktos zawinął i mam 100% wiecej nerwow i do tego smutne
dziecko ktore nie toleruje juz innych wozkow...

bardzo fajnie ze moglabys go podrzucic do gdanska,jestem bardzio wdzieczna.. powiem szczeze ze (o ile to nie kłopot) wolałabym LOT
to co, o ktorej bys mogla byc??

aa jeszcze zapytam (nie odbierz tego źle-czytaj- ma taniej i sie jeszcze dopytuje) co dostane razem z nim???
i ogólnie to jestes WIELKA bo ratujesz mi życie :):) " kolejny raz podkreśliła, że jej ukradli. 25.06.2013 umówiłyśmy się pod lotem na odbiór wózka. Dość długo na nią czekałam....w pewnym momencie przyjechał jej facet(z tego co wiem nie mąż i tak jak dziewczyny wcześniej pisały oferujący się jako stolarz). To co mnie uderzyło z jego strony to kompletnie olewacki stosunek w wypowiedziach na temat tej "Olki". W każdym razie w końcu przyjechała..dała 250zł, powiedziała, że w ciągu kilku dni dośle resztę na konto. Chwila rozmowy i się pożegnałyśmy. 02.07.2013 wysłałam meila z danymi do przelewu. Zero odpowiedzi, więc 05.07 piszę ponownie meila "Witam ponownie,
ponieważ nie dostałam potwierdzenia czy mail z nr konta dotarł chciałabym
zapytać kiedy mogę spodziewać się przelewu?

Pozdrawiam " i dostaję odpowiedź "no hej.
narazie nie mam jeszcze pie4niazkow,wciaz czekam,dam znac jak wysle ".
Dalej cisza, więc 10.07 znów wysyłam maila "Witam, mam nadzieję,że najpóźniej do piątku pieniążki będę miała na koncie, bo
to już 2 tyg.będzie,a ja też potrzebuje.

Pozdrawiam "
Oczywiście BRAK ODZEWU! Piszę 15.07 znowu... "Witam ponownie, chciałabym się dowiedzieć kiedy dostanę swoje pieniądze?
Przyznam,że przestało mnie już to bawić..2 tygodnie to wystarczająco dużo czasu
aby zebrać 50zł. Miało być 2-3dni, a tu się ciągnie i nawet nie raczysz odpisać
na mojego maila. Umowa była prosta, że w ciągu tych 2-3 dni dostanę przelew,
zaufałam, bo wydawało mi się,że faktycznie potrzebujesz wózka,a teraz mam
wątpliwości czy dobrze zrobiłam po tym jak się zachowujesz.
Czekam na przelew do jutra i na maila z potwierdzeniem przelewu." Znowu brak odpowiedzi!
31 lipca dzwonię na jej nr...nr nie działa czego można było się spodziewać. Po kłębku do nitki w internecie znajduję informacje o tym jej facecie i nr do niego. Dzwonię, przypominam się - bardzo arogancko ze mną rozmawiał- mówi,że go to nic nie obchodzi, że to nie jego sprawa,że mam sobie to z nią załatwiać, bo no już z nią nie jest i podał mi do niej aktualny nr telefonu. Zadzwoniłam, ona wielce zdziwiona,że mam ten nr zaczyna się plątać i łgać najpierw,że jak to nie doszedł? Przecież ona wysłała! Ze wyśle mi potwierdzenie itd. Później,że jednak nie wysłała i,że to zrobi...skończyło się na moim mailu z 31.07 "Witam, jest już po 16,a potwierdzenia nadal nie mam.... " więcej nie odpisała, nie oddzwoniła ani nie przelała pieniędzy! Krótko mówić to złodziejka i oszustka. Po tym co tutaj przeczytałam skopiuję sobie te informacje i zgłoszę oszustwo na policję. Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć to zapraszam. Dodam jeszcze tylko, że nie wierzę aby była za granicą, bo jak mogła być skoro w czerwcu zarówno ona jak i on spotkali się ze mną(on leciał na to spotkanie po pracy).
A do ciebie krętaczko tylko jedno...pamiętaj,że zło wraca do złych ludzi.
Pozdrawiam i radzę omijać ją wielkim łukiem!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ostrzegam przed forumką

Kilka razy tez zdarzylo mi sie zaufac, kolezanka od 6 lat " wisi mi" 50 zl, malo tego, od 6 lat nie oddaje mi sukienki ktora miala mi skrocic.
Jeden facet ma nam do oddania 300 zl. Oszukal nas - niby elektryk, ktory pracy nie wykonal.
Czlowiek uczy sie cale zycie... Po częsci mam pretensje do siebie, a z drugiej strony juz tego nie zmienie. Kolezanka powiedziala ze nie odda sukienki - " bo nie i juz"- cytat
A facet wyjechal za granice. Tyle w temacie.
Przepraszam ze o tym pisze, ale nie wytrzymalam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Od pewnego czasu obserwuję postępujące zbydlęcenie wśród ludzi. Każdy tylko patrzy jak drugiego wydymać. Dlatego nie zgadzam się na takie układy, że kasa później itp. Nie pożyczam pieniędzy nawet znajomym. Niech się nawet taki obrazi , mam to w d.pie. Kasa mi z nieba nie spada i nie będę jej rozdawał nieudacznikom. Albo zapłata w całości teraz, albo nie kupujesz. Później=wcale. Dłużnik zawsze znajdzie powód aby nie oddać. A to dziecko zachorowało, a to zgubił telefon, innym razem samochód się zepsuł, albo musiał właśnie wyjechać, email nie doszedł, okradli go, szef nie wypłacił, teściowa na leki potrzebowała... Jak nie ma teraz pieniędzy nie będzie miał ich też w przyszłości.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witajcie, przede wszystkim dzięki za odzew :)
Tak Dziewczyny to jest ona na tych zdjęciach ale prosiłabym aby zachować chociaż minimalną ochronę na temat danych osobowych ponieważ w przeciwnym wypadku Admin może zablokować wątek. Tego bym nie chciała...
Ehhh jestem przez tę sytuację bardzo zdołowana :( nie dość, że od grudnia ciągle jakieś problemy to jeszcze muszę się prosić o własne(a raczej syna)pieniądze.
Olka wiem, że czytasz co tutaj piszemy..wiedz jedno, że ja Ci nie odpuszczę dopóki nie oddasz nam pieniędzy!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę że ona ma w znajomych moją kuzynkę ,kuzynka również ze Stogów i nawet w tym samym wieku są .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, całym sercem jestem z Wami ale pamiętajcie o ochronie danych osobowych.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

no myślę, że to ona (może potwierdzi to ktoś kto ją widział?)

1.ma syna patryczka na fotkach, w którymś "ogłoszeniu" używała jego imienia,
2. naliczyłam z 4 różne Xlandery na fotkach , a iich nie przejrzałam do końca :P
3. jest ze stogów więc się też zgadza
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

wpiszcie sobie na fb Ola D.. Jest pierwsza na liście. Jest ze Stogów i ma 2 dzieci. To chyba ona

Luna, sama sie smialam piszac ten post:-D
Majeczka1 tez jakas podejrzana...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wiem, że autorce wątku nie jest do śmiechu, ale Graszka - uśmiałam się wyobrażając sobie tą sytuację :)

Dobrze, było by oszustkę zidentyfikować i jej wizerunek udostępnić, co się pewnie niestety nie uda, żeby inni się nie nacinali, ale to co mozna zrobić to pisac tutaj o jej coraz to nowych nickach, mailach, ogłoszeniach może ktos przed udzieleniem jej pomocy tu zajrzy i się nie natnie.
Można tez poprosić admina o "przypięcie" wątku.
żeby był zawsze u góry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba znalazłam ją na fb. Ona ma zapisane, że pracuje (pracowała) na poczcie w kasie głównej !!! Oszustka pracująca z pieniędzmi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Majeczka, nawet gdyby ta Ola tam byla, a autorka watku by ja spotkala-- to jak wyobrazasz sobie narobienie jej obciachu?
Wyobrazasz sobie ciascioo krzyczaca: oszustko! dawaj moje 50 zl!!!??przestan zerowac na ludzkiej dobroci!!!?
Dla kogo bylby wiekszy obciach? Ja bym sie na takie wyzwanie nie zdobyla...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

ktoś mogłby napisać jak ona wygląda, albo moze ma profil na fb?

a ten post który wkleiła maja tez mi zapadł w pamięci!

obawiam się że skoro napisałaś to publicznie ta pani tam się nie pojawi - trzeba było na priva
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

majeczka1 myślisz że się pojawi jak napisałaś publicznie - ja wątpię???

maja własnie o ten post mi chodziło...
Graszka masz rację - ja również w to wierzę.
drugi raz się nacięłam. ja nie uważam że Ola i ta druga forumka której pomogłam nie są (nie były) w potrzebie i mają ciężką sytuację ale takie krętactwo to nie usprawiedliwia nikogo - nawet tej osoby która nie ma pieniędzy na najważniejsze potrzeby - kurcze no jak tak można....

ona sie nazywa ola d. i wiem jak ja mozesz szczapic.a mianowicie 6 marca w hotelu scandik nad empikiem odbeda sie warsztaty dla mam z dziecmi i ona tam bedzie bo sama ja namowilam aby sie zapisala i na 100% ja tam zlapiesz.warsztaty sa od 11 do 14 ale wiem ze ma tam byc o 10.50.wiec mozesz smialo przyjechac i przy wszystkich narobic jej obciachu.pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i nie miała za grosz wstydu,żeby się twarzą w twarz spotkać z niektórymi osobami,które oszukiwała.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

AgusiaGda, to samo pomyślałam:)
szukajcie dziewczyny...

gardzę takimi ludzmi jak ona, za robotę by się wzięła,zaradna inaczej...bezczelne, bezwględne,wyrachowane dziewuszysko, manipuluje ludzmi, gra perfidnie na uczuciach, wykorzystuje dobroc innych-mam nadzieję, ze spotka ją kara, ale ja osobiscie w to nie wierzę, w naszym kraju oszusci , krętacze, złodzieje i manipulanci mają się najlepiej, uczciwy czlowiek wciaz po grzbiecie dostaje

od razu ją wyczułam w tamtym watku, ze to manipulantka i roszczeniowa dziewucha

ciekawe czy Forumki, które pomogły odnajdą w ogłoszeniach swoje rzeczy :/

przeczytałam ten wątek na gazecie.... taka komedia na wieczór :) polecam :)
swoją drogą to trzeba mieć tupet no ale zgadzam się z Graszką, Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...