PARAFIANIN

Jeśli chodzi o parafię to podzielam glosy poprzedników. Jedno mi w naszej parafii przeszkadza. Człowiek , który biega z aparatem na uroczystościach kościelnych. To nie jest żaden fotograf ( profesjonalista ) a wiem co mówię bo fotografią zajmuję się około 20 lat. To jest osoba , która wprowadza podczas nabożeństw straszny rozgardiasz. To widać , że nie potrafi się ustawić , odlaźć dobrego światła. Brak jego skupienia w kościele to indywidualna sprawa tego pana ale ja chciałbym mieć możliwość spokojnej i głębokiej modlitwy a nie co chwilkę widzieć błysk lampy. Denerwuje mnie jego " bieganie " - zachowuje się trochę jak dziecko , które nie może wysiedzieć 45min. w jednym miejscu. Gorąca prośba do księży: Jeśli już musi coś takiego być to pozwólcie pracować profesjonalistom. Może warto popytać wśród parafian kto zajmuje się np. fotografią reporterską lub okolicznościową.???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: PARAFIANIN

Może i ten samozwańczy fotograf robi trochę "zamieszania", ale robi to bezinteresownie i darmowo. Każdy profesjonalny fotograf każe sobie za zdjęcia słono zapłacić, więc może Pan się zgłosi jako bezinteresowny profesjonalista.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: PARAFIANIN

Ja też robię zdjęcia dla siebie lub dla Stowarzyszeń - kronik i nie jestem profesjonalistką ale często mnie pytają po Mszy św. Pani robiła zdjęcia takie ładne ujęcie czy mogłaby wspomóc Parafię i przesłać nam
są mi wdzięczni,Przychodzę najbardziej się modlić nie obserwować ludzi.Jak nie ma zakazu fotografowanie to fotografuje .
Nie jestem z Waszej Parafii lecz jako turystka jestem często w Sopocie .Teraz muszę zwiedzić Wasz kościół św. Ducha w Sopot - Brodwinie gdyż misjonarze są u nas również w bydgoskiej bazylice, w której śpiewałam długie lata w chórze i tak mi się wydaje , że do tej Parafii był przeniesiony ksiądz mój były opiekun chóru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0