PCO - ciąża - pytanie o odstawienie tabletek
We wrześniu dowiedziałam się, że mam PCO. Lekarz stwierdził to na podstawie obrazu USG i badań hormonalnych (mam podwyższony testosteron 109 a norma jest od 80). Spytał się mnie czy chce teraz zajść w ciążę czy nie. Odpowiedziałam, że dopiero za kilka miesięcy więc przepisał mi tabletki Diane 35. Dwa miesiące temu byłam na wizycie i lekarz stwierdził, że tabletki pomogły i na podstawie obrazu USG tym razem nie może powiedzieć, że mam PCO. Powiedział też, że jak będę chciała zajść w ciąże to mam odstawić tabletki i od razu się starać bo największe szanse mam przez pierwsze dwa cykle.
Teraz moje pytanie... Zaczęłam brać ostatnie opakowanie przed staraniami o dzidzie... ale mam pewne obawy... boję się, że po odstawieniu hormonów PCO wróci... do tego czy to jest ok tak starać się od razu po odstawieniu tabletek...? czy któraś z Was też tak miała... powiem szczerze, że jestem trochę przestraszona.
Teraz moje pytanie... Zaczęłam brać ostatnie opakowanie przed staraniami o dzidzie... ale mam pewne obawy... boję się, że po odstawieniu hormonów PCO wróci... do tego czy to jest ok tak starać się od razu po odstawieniu tabletek...? czy któraś z Was też tak miała... powiem szczerze, że jestem trochę przestraszona.