Jak co roku czas odnowić wątek. Kto z Was dostał PIT i złożył już?A może ktoś z Was już dostał już zwrot. Dzielcie się informacjami dla innych wpisując urząd i miasto.
Naprawdę Ci radzę napisac pro forma maila,z zapytaniem i otrzymaniem odpowiedzi na mail albo listownie. nigdy nie mialas do czynienia z biurokracja w urzędzie i ewentualnymi konsekwencjach.uwierz mi,ze lepiej dmuchać na zimne,i oby nie,ale w razie czego ,naprawde nikt Ci nie uwierzy,ze dzwoniłaś .....
Zadzwoniłam do II US oni tego jeszcze nie przesłali do I US. Gościu sam bym zdziwiony, że leży to u nich od 12 stycznia i mam napisać do nich pismo z prośbą o przyspieszenie.
Tak więc jeszcze poczekamy :)
Sugerowałabym ,żebyś sama przypilnowała czy docelowy urząd otrzymał PIT.Jeśli potem okazałoby się,że nie otrzymaliby PIT nie wystarczyloby ,że w rozmowie telefonicznej z panią x,otrzymałaś taką informację i mimo wszystko wysłałaś dokumenty.będzię ,że nie dochowałaś procedur i wlepią Ci karę niestety.
A miał ktoś taka sytuacje, że wysłał pit do złego urzędu i oni mieli przesłać do prawidłowego? Wysłałam na początku stycznia pit męża do 2 US a powinnam do 1 US. Telefonicznie poinformowali mnie, że prześlą to między sobą jednak do tej pory ani pieniędzy ani żadnej informacji..
Ja złożyłam swój pit 14 lutego do 1 US i póki co też cisza