POLECAM NAUKI W OKRAGLAKU!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny polecam nauki w Kosciele NMP Krolowej Rozanca Swietego na Przymorzu ( OKRAGLAK )! Normalnie trwaja cztery dni pod rzad od poniedzialku do czwartku, codziennie o godz. 19 po 45 minut. Rozpoczynaja sie po kazdej drugiej niedzieli miesiaca. W chwili obecnej sa koledy i nie maja czasu wiec nauki trwaja dwa razy po 90 minut w poniedzialek i wtorek. Bezbolesnie, szybko, fajni Ksieza, z poczuciem humoru. Dwa dni i z glowy. Tyle sie nasluchalam i naczytalam ale nie wiem o co tyle krzyku - moja opinia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: POLECAM NAUKI W OKRAGLAKU!

Bardzo sie cieszę, bo planuje brać słub właśnie tam :-)

Na temat poradni malzenskiej napisze za kilka dni. :) Narazie jestem po pierwszym spotkaniu bylo ok. Zobaczymy dalej...

No to życze powodzenia, a czy bedziesz tam ślubować?

Tak 24 czerwca.

A czy wiesz kto będzie Wam udzielał ślubu? Czy wogóle przywiązujecie do tego uwagę, ja nie jestem z tej parafii, ale miałam tam chrzest, poza tym podoba mi sie ten Kościół :-)

Tak slubu udzielac nam bedzie Ksiadz Andrzej.

Możesz mi napisać, kiedy rezerwowałaś miejsce na czerwiec?
Pozdrawiam

Moja mama mi rezerwowala i nie mam pojecia jak to bylo.

Jest tam Ksiadz Jan po prostu swietny czlowiek, jezeli nie masz jeszcze Ksiedza to polecam spokojnie mozesz najpierw z Nim porozmawiac i ocenic, popytac.

Wiem, że był w Okrąglakukiedyś ksiądz Waldemar, który wcześniej był w mojej parafii, srdnio go pamiętam , ale zawsze to znojma twarz :-) Póki co stawiam na niego :-) Pozdrawiam

Witam Was,
Mam pytanie czy mozna tam przyjsc na nauki pojedynczo ( moj narzeczony juz nauki ma ), i czy mozna przyjsc jesli nie bierze sie ślubu w tej parafii, tym bardziej nie jestem z tej parafii.
Czy te nauki odbywają sie w kosciele?

Tak nauki sa w Kosciele w jednej z salek. Musisz zadzwonic i zapytac, w tej kwestii Ci nie pomoge.

Dziekuje.

A kiedy odbywa się poradnia?Ja też ślubuję 24 czerwca:)

Ja mam ślub 10 czerwca. W moim kosciele na Zaspie ksiądz uznał, że wszytskie papiery w swoim kosciele ma złozyć na początku lutego. Nie był w stanie mi powiedzieć, kiedy rozpoczynaja mi się jakieś nauki... tylko że na pewno muszę "zaliczyć" Okrąglaka. Kiedy i gdzie mam się więc tam zgłościć??? Ktoś wie?
Marta

Nasz termin ślubu (też w okrąglaku) przypada 11 sierpnia. Wstępnie już rozmawialiśmy z siąstrą, bo chcieliśmy mieć pewność czy nie będzie problemu w związku z tym, że 11.08 to piątek. Dowiedzieałam się, że 3 miesiące przed ślubem wystarczy się zgłosić i skierują na nauki i do poradni.

Poradnia rodzinna jest w kazdy poniedzialek o godz.17.00, w jednej z salek w dolnym kosciele. Pani umawia sie z kazdym osobno.
Z tego co czytam widze, ze kazda para jest "zalatwiana" w inny sposob, i wiele rzeczy ma na to wplyw. My mieszkamy i uczymy sie gdzie indziej, slub mamy w czerwcu ale jestesmy juz po naukach, poprosilismy Ksiedza i rowniez spisalismy juz protokol i w przyszly poniedzialek zakonczymy poradnie rodzinna. Z tym, ze my akurat innego wyjscia nie mamy i dlatego to wszystko bylismy zmuszeni pozalatwiac teraz.

Maaaaarta biuro jest czynne codziennie oprocz srody w godzinach od 10-12 i 15-18.

Dziękuję za odpowiedź:)

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...