PORÓD W REDŁOWIE

W SIERPNIU URODZILA ŚLICZNEGO CHLOPCA.DZIEKUJE POŁOŻNYM ZA CIERPLIWOŚĆ I LUDZKIE PODEJSCIE DO RODZĄCEJ. JUSTYNA JESTEŚ ANIOŁEM DZIEKUJE ZE BYLAS PRZY MNIE KIEDY RODZILAM I MAM NADZIEJE ZE KIEDYŚ SPOTKAMY SIE I ZOBACYSZ JAK MOJ URWISEK ROŚNIE.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: PORÓD W REDŁOWIE

Rodzilam w redlowie w zeszlym roku,31 pazdziernika,lekarze zyczliwi,polozna ktora sie mna opiekowala super,porod rodzinny sala intymna podejscie wspaniale!!!naprawde polecam,dodam ze 14 lat temu rowniez tam rodzilam i nie bylo tak jak teraz,serdecznie dziekuje :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodziłam 26maja w szpitalu PCK w Redłowie i na prawdę polecam!!! bardzo dobra opieka lekarska, przemiły personel o każdej porze mogłam liczyć na pomoc (ludzkie podejście do każdego problemu i zrozumienie cierpiącej kobiety). :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piszcie dziewczyny, jak jest teraz w Redłowie? Zastanawiam się nad porodem w tym szpitalu, ale koleżanka mnie nastraszyła, mam nadzieję, że moje obawy są niesłuszne... Poradźcie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodziłam w lutym 2010 i na prawde z czystym sumieniem bardzo polecam. Leżałam w szpitalu na patologii miesiac czasu wiec wiem co mówie. Połozne na tym oddziale super, potrafily wesprzec, pocieszyc a nawet i przytulic jak kryzysowy dzien nadszedl ( podziekowania serdeczne w szczególnosci dla Pani Beatki, Małgosi i Oli). Bardzo dobra opieka, reakcja lekarzy w przypadkach ekstremalnych natychmiastowa nawet w nocy.
Co do porodówki - takze rewelacja. Połozne bardzo serdeczne, usmiechniete, bardzo dobre podejscie do krzyczących rodzących hehe. Podczas porodu stawaly na glowie zeby bylo mi jak najwygodniej, starały sie dodawac siły gdy wydawalo mi sie ze juz wiecej jej nie mam - nie mogłam sie nadziękować im po porodzie.
Lekarze - sympatyczni z poczuciem humoru, choć ciężko sie dowiedziec cokolwiek od nich, jak pisałam wczesniej reagowali blyskawicznie gdy cos sie dzialo nie tak z pacjentka czy dzieciatkiem.
Odział położniczy - tez bez wiekszych zastrzeżen. Wyremontowany, polozne w porządku, pomagały, odpowiadaly na pytania. Jedyny mankament to jedna jedyna toaleta na calym oddziale, ale da sie przezyc.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to podaje maila mychamk@o2.pl bo pewnie nie zajrzę tu szybko. bardzo chetnie odpowiem na wszystkie watpliwosci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

witaj rodzilam w tym szpitalu 2lata temu opieka jest super z lazienki niemoglam juz wyjsc bo maluch chcial wyjsc na swiat przysla polozna i odrazu na wuzku winda mie na poroduwke wzieli opieka dobra jest polecam ten szpital przy dziecku tez pomagaja

21 stycznia 2010 r. godz. 23.40 urodził się Staś . Czytałam na forach różne opinie o szpitalach w Trójmieście i na przekór złym opiniom zdecdowałam się na poród w Redłowie. Nie żałuję i polecam zwłaszcza kobietom, które będą rodziły pierwszy raz. Położne i lekarze są bardzo życzliwi. Pani Olu jest Pani wspaniała! Dziękuję również z całego serca położnej Pani Ani z Sopotu za wsparcie w tak ważnej chwili w moim życiu. Pozdrawiam również sympatyczne Panie salowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rodziłam w Redłowie w kwietniu br. Generalnie polecam:-)

Moja wypowiedź (dosc obszerna) jest w podobnym watku, czyt. 2 ostatnie posty:
http://forum.trojmiasto.pl/porodowka-Gdynia-t136944,1,16.html?hl=poród w redłowie#hl

Ja mam termin na 1 lipca i na 100%wybiorę Redłowo...niby Wejherowo ma lepszą opinię ale duzo zalezy od nastawienia....nastawcie się pozytywnie i będzie dobrze....jak dobrze pójdzie to tylko 2 dni i do domku:)a jak komuś pisane komplikacje to i w innym szpitalu może je mieć....ile ludzi tyle przypadków i nie można tu mówić ze szpital zły i generalizować...jak na 100 opini 1 jest zła to statystyka dla tego szpitala i tak wychodzi dobrze....:)głowa do góry kobiety,tyle przed nami rodziło i ze i my damy radę...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam sie :) ja podeszlam do porodu pozytywnie, sama bylam sympatyczna dla personelu,wiec odwzajemniano mi sie tym samym. Rodzilam 11.12.12. Rano bylam na ktg,ale skurcze byly zbyt slabe i po zbadaniu mnie pojechalam do domu. O godz.17.30 trafilam z powrotem na porodowke. Skurcze byly silne. Podejscie poloznych rewelacyjne, lekarza rowniez. Trafilam na tego samego lekarza co rano. Przebralam sie szybko i bylam gotowa do porodu. 3 godz. pozniej moja Córcia byla na swiecie. Porod odbieral ten sam lekarz z rewelacyjna polożna Pania Ania G., ktorym chce baaaaardzo podziekowac za ludzkie podejscie, wspieranie mnie i męża :) Po porodzie trafilam na 3os. sale. Ogolnie po 2 dobach pobytu trafilam na rozne polozne i lekarzy. Naprawde dobra opieka. Co prawda trzeba sie o wszystko dopytywac,ale odpowiadaja na te pytania. Naciskaja na karmienie piersia co dla poczatkujacych jest trudne,jednak nie ma sie co stresowac tylko podejsc do wszystkiego normalnie. Wszyscy daja rade. Powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Karwinianko - ja też mam termin na 1 lipca wg daty ostatniego okresu a wg wymiarów 7.07 więc sama nie wiem. Jestem z Karwin i też planuję Redłowo. Mam w rodzinie pielęgniarkę z Wejherowa która sama twierdzi, że niezależnie od opinii w każdym szpitalu są różne przypadki i nie ma reguły. Szykuję się do szkoły rodzenia na Karwinach, tam część zajęć prowadzi położna z Redłowa więc na pewno podpytam co i jak, poza tym planuję z mężem wycieczkę ok mieś przed porodem do Redłowa żeby sobie pooglądać i się oswoić:)

Rodziłam 5 dni temu w Redłowie. Pierwsze dziecko rodziłam w Pucku. Gdybym miała trzeci raz rodzić (tfu tfu odpukać) to wybrałabym Redłowo.

Ja mam termin na 29 czerwca - troszkę się boję po przeczytaniu tego wątku.
Jedna koleżanka rodziła pół roku temu i załamana twierdzi, że zero zainteresowania ze strony lekarzy i pielęgniarek. Druga rodizła 2 lata temu i bardzo zadowolona - wydaje mi się ze to kwestia podejscia i nastawienia .
Może się spotkamy na porodówce :))))
Pozdrawiam serdecznie :))))

W tym szpitalu jest bardzo dobra opieka. Leżałam tam miesiąc więc poznałam zarówno położne, jak i lekarzy. Prawdą jest, że jest tylko jedna łazienka... ale kto po takim przeżyciu myśli żeby co chwila biegać do toalety??!. Miałam do dyspozycji pod czas porodu wszystkie dodatki (oksy, żel itp) - za darmo! Rodziłam bardzo duże dziecko, więc byłam nacinana, ale po 1. zszyto mnie idealnie i nie ma śladu a po 2. od razu jak zrobiono usg dano mi możliwość cesarki (ze względu na wielkość dzidzi). Bardzo polecam.

Jak z gazem rozweselającym do porodu.Czy redłowo posiada taki?Może jest ktoś na forum kto wie.Pozdrawiam wszystkie mamy.

Ja mam rodzic w sierpniu , słyszałam wiele negatywnych opinii - ale nastawiam się pozytywnie. Podrzućcie dziewczyny co trzeba zabrać do szpitala, jakie rzeczy dla siebie i malucha :)
Pozdrawiam,

w redłowie nie ma jeszcze gazu ale ma być.dzwoniłam .

Ciekawe kiedy będzie - bo termin się zbliża wielkimi krokami choć mała już chce wyjść na świat :)
jeśli chodzi o rzeczy do szpitala to taka mała zgapka :)

http://www.babyboom.pl/forum/czerwcowe-archiwum-f423/torba-do-szpitala-co-do-niej-spakowac-49634/

http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Mlode-mamy/527754,1,Torba-do-szpitala-badz-przygotowana.htm

Doświadczone mamusie prosimy o rady :)))l

dziewczyny jakieś świeże opinie ? Mam poród za 3 tygodnie ;) i mam lekkiego stresa
Pozdrawiam i dziękuję za cenne uwagi lub wskazówki

Dziewczyny równiez proszę o aktualne opinie.
Termin zbliża się wielkimi krokami a też mam zamiar rodzić w Redłowie.
Opinie na tematy konkretnej położnej też poproszę.
Bardzo proszę o swoje doświadczenia.

Rodziłam w redłowie w 2009 roku i było wszystko ok. Teraz czekam na trzecią córeczkę termin mam na 2 lutego i też wybieram redłowo. Wszystko zależy od podejścia to nie wczasy w hotelu trzeba potraktować poród i pobyt w szpitalu zadaniowo a będzie wszystko dobrze :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja również rodziłam w Redłowie dokładnie 20.11.2013.
dzięki połoznej Pani Ani (w ciemnych krótszych włosach) i mojej mamie na swiat przyszła moja córeczka Julcia :) serdeczne podziękowania raz jeszcze za dobra opiekę.