PORZADKI...

jaki szybki i dobry sposob na ogarniecie wszystkiego przed swietami jesli pracuje sie od 11 do 20 i pozniej jest upadek ze zmeczenia...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: PORZADKI...

Kiedyś przysłała do mnie koleżanka dziesięć przykazań - NA ŚWIĘTA JAK ZNALAZŁ – zamierzam stosować 
1.Nie myję okien, ponieważ...
kocham ptaki i nie chcę, żeby jakiś uderzył w czystą szybę i zrobił sobie krzywdę.
2.Nie pastuję podłóg, ponieważ...
boję się, że któryś z gości się pośliźnie i coś sobie złamie, a ja będę mieć wyrzuty sumienia. Do tego jeszcze mógłby mnie zaskarżyć.
3.Koty z kurzu są całkiem w porządku, ponieważ...
dotrzymują mi towarzystwa. Ponadawałam im imiona, a one zgadzają się ze wszystkim, co mówię.
4.Pajęczyny zostawiam w spokoju, ponieważ...
wierzę, że każde stworzonko powinno mieć swój dom.
5.Porządki wiosenne odpuszczam, ponieważ...
lubię wszystkie pory roku jednakowo i nie chcę, żeby reszta była zazdrosna.
6.Nie wyrywam chwastów w ogrodzie, ponieważ...
nie będę się przecież wtrącać w boskie sprawy. Bóg to projektant doskonały.
7.Nie chowam porozkładanych rzeczy, ponieważ...
nikt ich potem nigdy w życiu nie znajdzie.
8.Kiedy robię imprezę, nie szykuję niczego wykwintnego, ponieważ...
nie chcę, żeby się goście stresowali, co mają mi podać, kiedy idę do nich z wizytą.
9.Nie prasuję, ponieważ...
wierzę etykietkom, na których napisano: ;nie wymaga prasowania
10.Niczym zupełnie się nie przejmuję, ponieważ...
nerwusy umierają młodo, a ja mam zamiar jeszcze się tu pokręcić i zostać pomarszczoną, zrzędliwą i starą babcią ;)).
Miłego dnia.

mądre te przykazania

ale moja wyobraźnia widzi przytłaczającą szarość zakurzonych okien, walających się ubrań (ale jak wielka kupka ubrań się zbierze, to na przyjęciu może za worki sako robić), kaszanka na stole i ruski spiryt, koty kurzu połączone z pajęczynami..

szarość widzę

To może wystarczy tylko okna otworzyć, ciuchy na podłogach jak dywan traktować, a flaszki na stołach jak wazony??? :))))

i właśnie

wszystko jest kwestią odpowiedniego spojrzenia

i życie nabiera ciekawszych barw

no jak to co? i jak? DOPALACZE !!! bo koksu w koksie to już niewiele zostało haha - wesołego kurczaczka - po dopalaczach życzę .

DZIEKUJE SLICZNIE

:)))) piękne przykazania

a tak serio to od szorowania pazury mi dwa poszły.. artystyczny nieład jest ok ale przylepiać się do brudu to ja dziękuję,także dobra muza,ktoś fajny do pomocy i jazda..

weekend minął

muszę się pochwalić - narobiłam się

tylko czemu Edzior w piątek zaczyna megakaszleć i wydobywają się z jej małego noska zieloniaste zwisy..... :/ i robi się max ograniczenie wszelkich działań aktywnych na świeżym miejskim (bleee) powietrzu

ale byłam w ogrodzie, a właściwie w tym co pozostało, bo polowę zabarali, akurat tę, na której pięknie przyjęły się flance i zaczęły puszczać nowe listki. Nie mogłam dopuścić, by je przemielili. skopałam dla nich nową ziemię. Trochę ciężko było kopać wieloletni nieużytek z kępami trawy. Nie poddałam się. Słuszna idea przyświecała mojemu trudowi.

Dorobilam się odcisków, ale truskawy mają nową siedzibę, są podlane. A reszta ziemi czeka na mój czas, wówczas zagoszczą tam nasionka. Rzodkiewek, sałaty, buraków, KALAREPY, kwiatów i niewidomo na co jeszcze wystarczy miejsca.

Z uwagi na konieczność spędzenia czasu w domu, to i on przystroił się wiosennie. Cieszy oko. i duszę

a to taka pozytywna melodyjka
http://www.youtube.com/watch?v=k5Gk7wl5ce4

aha, i jeszcze na koncercie byłam

zaznaczę, że dla mnie to wyczyn móc nie czuwać nad spokojnym snem Edziora i jeszcze spedzic wieczór w ekstra towarzystwie

teraz już wiem co to flanca:)

Wspaniała afirmacja lenia.
Wydrukuję sobie i powieszę nad łóżkiem, w razie gdyby kiedyś zachciało mi się wstać i coś robić ;)

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Biżuteria jako prezent? (41 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...