POSZUKIWANIA PRACY

Temat dostępny też na forum: Praca
Dziewczyny może wy macie jakiś pomysł.
Poszukuje pracy- nie na gwałt ale w ramach 1 roku, chciałabym coś znaleźć. Na dzień dzisiejszy pracuje i zajmuje się dzieckiem więc jakby nie mam kilku godzin aby codziennie aktywnie przeglądać strony z pracą. Założyłam konto na pracuj.pl z interesującymi mnie zawodami gdzie będę dostawać propozycje z mojej kategorii na meila- więc już jakies ułatwienie i nie musze się przebijać przez setki ofert. Ale może macie jeszcze jakiś pomysł aby efektywniej i sprawniej to szukanie szło? myślałam o zapisaniu się do jakiejś agencji pracy i podaniu co mnie interesuje- ale czy jest taka możliwość? Będę wdzięczna za podpowiedzi.:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18

Re: POSZUKIWANIA PRACY

Ale to jak chcesz,aby ci ktoś prace znalazł bo ty nie masz czasu?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

pracować też za Ciebie?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

ja i ammo ale wy głupie!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

No tak. Czego ja się mogłam po Paniach z tego forum spodziewać (nie wszystkich oczywiście). Dla niektórych motywem przewodnim życia jest zgryźliwość. Oj dziewczyny chyba za mało zapracowane jesteście, skoro was stać i macie siłę na zgryźliwość. Ja po zajmowaniu się dzieckiem oraz pracy do 20.00 nie mam sił na wyładowywanie swoich frustracji w odpowiedziach na pytania forumek. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

Odpowiedzi może zgryźliwe ale rozumiem dlaczego takie otrzymałaś.
O pracę teraz bardzo ciężko. Zostawienie cv w agencji pracy nic nie daje, jedynie jeśli jest się inżynierem, specjalistą w jakiejs dziedzinie to w takich wyspecjalizowanych agencjach czasem dzwonią do kandydatów których mają w bazie. Jest mnóstwo bezrobotnych ludzi którzy całymi dniami przeglądają ogłoszenia i jak tylko się pojawi coś nowego to od razu wysyłają cv. Więc jeśli dostajesz na maila z jakiegoś portalu oferty które Cię interesują to jak przejżysz je na wieczór albo następnego dnia to ten pracodawca w tym czasie będzie miał już w skrzynce kilkadziesiąt/kilkaset cv. Prawdopodobnie Twojego maila już nawet nie otworzy. Teraz żeby dostać pracę to trzeba na prawdę aktywnie szukać, nie tylko w internecie, ale chodzić osobiście. A najlepiej rozpowiedzieć wśród znajomych, ze się czegoś szuka i wtedy jest szansa dostać coś z polecenia. Pracodawcy dużo chętniej przyjmują znajomych swoich pracowników niż obcych ludzi.
Nie wiem jakiej pracy szukasz ale w Polsce jest teraz bardzo duże bezrobocie. Mnóstwo ludzi z technicznym wykształceniem nie może nic dostać a co dopiero humaniści itd.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam zarejestrowanie się w agencji pracy, wystarczy dostarczyć cv i podać branże które nas interesują. Agencja kontaktuje się, gdy taka praca się pojawi. Sama korzystałam z agencji i byłam bardzo zadowolona
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

spoko napisałaś że poszukujesz pracy, i tylko tyle i jak Ci doradzić? może jakieś info wykształcenie, doświadczenie? jeżeli dla kogoś to co jest podstawą jest tak mało istotne to ok ("głową muru nie przebijesz")
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

jakieś idiotki po prostu, pewnie jedna i ta sama frustratka przyszła wylać swoje żale... jak nie umiecie czytać ze zrozumieniem to nie komentujcie bo dla was tylko forum obrazkowe....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

www.http://praca.trovit.pl/ wyszukiwarka z całego internetu. Rejestrujesz się, podajesz interesujące cie stanowisko ( do 3) i dostajesz powiadomienia o aktualnych ogłoszeniach z całej polski lub regionu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedyś była taka stronka z ogłoszeniami z urzędów pracy "epuls.praca.gov.pl", a teraz nie wiem, gdzie urzędy zamieszczają swoje ogłoszenia. Są też agencje pracy tymczasowej - tacy pośrednicy, którzy dostaną za Ciebie kasę, jak zaczniesz pracować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Biedronce zawsze szukaja :))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

i najważniejsze, nigdy wiecej nie korzystaj z tego forum
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....