POWESELNIE:)

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
hej dziewczynki...przyszle i "przeszle" Panny Mlode:))
ja jestem juz po i jest mi cudownie:))moge cos doradzis..wysluchac zali i marudzenia "ze o jejku jak to bedzie"i calej reszty:))
piszcie wiec ..pytajcie ...jesli macie na to ochote ..chetnie odpowiem
pozdrawiam Anita
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: POWESELNIE:)

Ile wódki, jaką i za ile na osobę :)
Ile napojów kupić i ciasta?
I co robiliście w noc poslubną ;)
Będe wdzięczna za podzpowiedzi!!
Pozdrawiam!

karolka, fajne pytanie;-) z tą nocą poślubną.
Ja się też podłączam, ale raczej do tej częsci z wódką, piwem no i sokami i ciastem.
U mnie ma być 60 osób i za cholerę nie wiem ile się je ciast i pije alkoholu i soków. U mie będzie dużo młodych, wiec pewnie i tak muszę wiecej alkoholu kupić:-(

Mowi sie ze trzeba miec po 2 litry napojow na osobe i po litrze alkoholu. U nas tak bylo i jeszcze zostalo.

dziękuje danka za informację:-)

A u nas na weselu bawiło się 61 osób (w tym ok. 30 osób poniżej 35 roku życia) i mieliśmy 55 butelek 0,5 litrowego Bolsa, z czego 7 poszło na bramki, a z reszty po weselu zostało jeszcze 5 butelek.

hmmm...u mnie bylo 1/2 litra wodki na glowe,kupilismy w Auchan bo taniej niz w hurtowni...napoje 1,5 litra na osobe
ciata : duzy 3-pietrowy tort...ciast lepiej mniec troche wiecej ,nasze wesele bylo na 40 osob i babka z cukierni wie ile trzeba na konkretna ilisc osob-od razu wyceni ile to bedzie kosztowalo-my wydalismy 500PLn na ciacha:))
a co do nocy...hmmm...nasza wygladala tak:zmeczeni,szczesliwi i mocno przytuleni...choc trzeba bylo rano wstac bo goscie mieli przybyc na 12.00
ale bylo milo..nawet bardzo

I wszystkie butelki z wódka poszły czy coś zosatało?Tak sobie wymysliłam że niekótre osoby np.starsze nie wypija 1/2litra wodki i się zastanawiam czy wystarczy 60 butelek na 80 osób czy to za mało??