PUP

Zarejestrowałam się w PUP niedawno i uważam, że cały ten urząd to jedna wielka porażka.Kiedy przyszłam na wezwanie aby otrzymać ofertę pracy pani czytała mi oferty z komputera które sama obejrzałam dużo wcześniej w domu i większość z nich była już nieaktualna. Zaproponowała mi pracę na umowę o dzieło a gdy zapytałam się czy przyjmując tę ofertę nadal mogę być zarejestrowana bo przecież potrzebne mi ubezpieczenie zdrowotne to okazało się, że nie. Umowa o dzieło jest dobra dla emeryta , rencisty lub jako dodatkowa praca osoby już pracującej.Odmówiłam bo gdybym przyjęła te ofertę to akurat zarobiłabym żeby zapłacić za dojazd do pracy i składkę na ubezpieczenie zdrowotne.Nie stać mnie na pracę charytatywną.Następne wezwanie dostałam na 8 sierpnia i pewnie znowu będzie to samo bo skąd ta pani wie że akurat tego dnia będzie miała dla mnie oferty pracy.Chodzi tylko o to abym przyszła a ona odfajkowała swoje, podpis i do widzenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: PUP

Ludzie --weżmy się skrzyknijmy i zacznijmy demolować Urzędy Pracy--skoro pracy nie ma--nie dają--to po co to ma być.
Czas wykurzyć to ście...wo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0