Re: Pałac BELOW opinie
28.06.2008 miałam wesele w Belowie. Wszystko na najwyższym poziomie. Jedzenia mnóstwo, jeszcze przez tydzień cała rodzina jadła w domach. Do tego jedzenie pyszne! Moim gościem był kolega, który pracuje w gastronomi i od lat zajmuje się także organizają wesel w różnych hotelach, w których pracował i mówił, że z taką ilościa jedzenia i tak smacznego nie spotkał się jeszcze nigdy. Zamówiliśmy "stół wiejski", który wystawiony był na tarasie i na temat smaku wędlin tam podanych goście aż się rozpływali:-) Obsługa prawie niewidoczna, ale stoły zawsze kiedy trzeba było albo zastawione, albo sprzątnięte.
Sala faktycznie mała i robienie wesela na więcej niż 80 kilka osób byłoby pomyłką. Zupełnie nie przeszkadza , że sala taneczna to korytarz.
Jedną wadą - przynajmniej dla mnie - jest to, że jest tam tak dużo pomieszczeń, do których mogą się goście rozejść: kawiarnia, taras, restauracja, no i cała góra o parku nie wspomnę... Przez to ciągle ma się wrażenie, że nikogo nie ma, nikt się nie bawi, a orkiestra ma problem ze zwołaniem wszyskich do zabawy. U nas padało, może na szczęście, to przynajmniej goście nie rozeszli się po parku... Dla mnie to wada tego miejsca i to mi się w moim weselu nie podobało, ale goście są zachwyceni.
Jeśli chodzi o Wieniawę, to byłamtam pytać o ceny dla mojej siostry i dostałam odpowiedż, że ceny zaczynają się od 220 zło za osobę, alkohol albo trzeba kupić u nich, albo wnieść swój, ale i tak trzeba wtedy zapłacić tzw " korkowe" - po 10 zł. od butelki. Poza tym organizują tylko małe wesela, bo na większe nie mają miejsca. A szkoda, bo to piękne miejsce.
To tyle, pytajcie jeśli o czymś ważnym nie napisałam.
0
0