Pałac Below

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam pytanie tak naprawdę to do Oli i Darka planujących wesele w Pałacu Below w Sławutówku 17 września 2005.
Ja wesele będę miała w tym samym miejscu 1 dzień wcześniej 16 września 2005 piątek. O której planujecie rozpoczęcie wesela - będę wiedziała, do której muszę się z stamtąd wynieść:))
Jak rozwiązaliście sprawę tortu weselnego i kwiatów na stoły - załatwiacie niezależnie czy zlecacie to organizatorom? Czy planujecie 1 długi stów czy oddzielne stoliki? Czy wcześniej przetestowaliście tam jedzenie, bo przyznaję, że ja jeszcze nie.

A może ktoś inny miał już wesele w tym miejscu, bądź coś słyszał i chciałby się podzielić uwagami na ten temat.
Będę bardzo wdzięczna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pałac Below

a może jakiś adresik www??

adres www pałacu???
http://www.maxmedia.pl/below/
Czyżbyś też była zainteresowana tematem???

Torcik śmietanowy a nie z kremem - na ostatnim weselu u koleżanki w Krakowie był taki 5 piętrowy -imrezka na 100 osób - torcik się ulotnił w 15 minut - tylko puste blachy zostały - mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam - sama zjadłam 3 kawałki a nie przepadam za tortami

Czy ktokolwiek słyszał jakieś uwagi na temat Pałacu Below w Sławutówku?

Wysłałam Ci mailika :))

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=48706&t=48706
spojrz tutaj :) mozesz poszperac jeszcze w historii

słyszałam od znajomych ze mają kiepską organizację pt. puste stoły i te sprawy...także musisz naprawdę sie zastanowić bo mówili ze ni byo za ciekawie

A mają stronkę www??

Aneczka źle słyszała, chyba, że jej znajomi są albo bardzo wymagający albo tego dnia obsługa nie spisała, a może to zależy od wyboru menu?? U nas było świetnie i mogę zapewnic, że obsługa była oki a stoły nie były puste, hmm ;)))

Ja mialam niedawno wesele w palacu Below wiec moge podzielic sie wrazeniami: ogolnie jestesmy b.zadowoleni i wesele bylo naprawde super jednak na pare rzeczy trzeba zwrocic uwage:
1 to napoje- zdecydowalismy sie na wariant ,ze placimy 16zl od osoby i ilosc napoi bez ograniczen- okazalo sie, ze trzeba bylo prosic co chwile kelnerow o przyniesienie sokow- jak sie nie upomnielismy, sami nie byli chetni by je przyniesc i na stolach slaty puste karafki..logiczne, chcieli ich rozlac jak najmniej....jak bysmy placili za litr zapewne byloby inaczej:)
Po polnocy to w ogole nie chcialo im sie pracowac i siedzieli w kuchni i chyba rozpijali wodke weselna...ale jak sie ich poprosilo to byli bardzo uprzejmi..trzeba wiec bardzo zwracac na nich uwage i dopominac sie o swoje! o goracym daniu o polnocy tez chyba zapomnieli bo podali je dopiero ok 3 nad ranem i goscie byli juz troszke glodni!
poza tym to nie mamy wiekszych zarzutow, impreza naprawde sie udala.Potrzebana jest jednak osoba ktora przypilnuje kelnerow, a u nas jej zabraklo!
Pozdrawiam i zycze udanego wesela w Below!

Wielkie dzięki za te uwagi. Postaram się w takim razie poprosić świadka o zwrócenie baczniejszej uwagi na obsługę, gdyż również zamówiłam napoje "bez ograniczeń".
Mam jeszcze kilka pytań co do rozstawienia stołów - planuję wesele na ok 60 osób i pierwotnie chciałam je posadzić przy pięciu osobnych stołach zamiast jednego długiego, ale nie do końca jestem przekonana iż takie rozwiązanie się tam sprawdzi. Jak sama to rozwiązałaś??
Czy korzystaliście z orkiestry poleconej przez organizatorów?
Jak wyglądała sprawa noclegów dla gości - czy kasowali pełną stawkę noclegową??
Czy posiłki dla dzieci kosztowały was tyle samo co dla całej reszty??
Wszelkie uwagi na wagę złota :)

co do stolow to zdecydowalismy sie na osobne stoliki ( nie bylismy na poczatku przekonani ale organizator zapewnial ze jest to najlepsze rozwiazanie). Mielismy ogolnie 7 stolow ( i 75 gosci ) i rozwiaznaie to sie bardzo sprawdzilo wiec polecamy! Przeciez znajomi nie musza siedziec kolo ciotek, a tak wszyscy czuli sie chyba swobodniej. Orkiestre mielismy wlasna, ktora tez spisala sie na medal. Za noclegi placilismy ustalona wczesniej stawke 50zl ze sniadaniem. Jeszcze jedna uwaga: wszystkie ustalenia najlepiej miec na papierze z podpisem wlasciciela, zeby sie pozniej nie denerwowac. My tego nie zrobilismy i do konca nie wiedzielismy ile pokoi bedzie do naszej dyspozycji:(
Kuchnie maja super :polecamy kaczke i cielecine

za dzieci placilismy polowe stawki , za orkiestre i kamerzyste tez.

Hmmmmmm, jestem zdeczko zszokowana bo my naprawdę nie mieliśmy żadnych kłopotów!!Napoje też wzięliśmy bez ograniczeń i nie było problemu,że nie było co pic, wręcz przeciwnie, kelnerzy bez przerwy chodzili, patrzyli i donosili to czego zabrakło!!! Jeżeli chodzi o pokoje to też bez problemów, wcześniej się ustala ile pokoi się potrzebuje! zastanawiające! ;)))
Życzę powodzenia i dobrej, bezsresowej zabawy!!! No i dobrego świadka, my mieliśmy świetnego, może dlatego obyło się bez problemów!!papatki

Karola, jak będziesz odpisywała innym na temat swojego wesela, to prosze dopisz mnie do listy adresowej. Planuje tam wesele w przyszłym roku na ok.65 osób i chciałabym mniej wiecej wiedzieć jak kosztowo to wygląda.Wielekie dzięki

Karola 27 napisz jakie menu wybraliście?? I czy wprowadzaliście jakieś zmiamy i co właściciele na to i czy drogo było??
I jeszcze czy może dostaliście gratis pokój od hotelu?
A jak dekoracja sali we własnym zaktesie czy oni to robia jak to wygląda i ile biorą za tą usługę??

Też chcemy tam zorganizować wesele

ysa napisał(a):

> Karola 27 napisz jakie menu wybraliście?? I czy
> wprowadzaliście jakieś zmiamy i co właściciele na to i czy
> drogo było??
> I jeszcze czy może dostaliście gratis pokój od hotelu?
> A jak dekoracja sali we własnym zaktesie czy oni to robia jak
> to wygląda i ile biorą za tą usługę??
>
> Też chcemy tam zorganizować wesele

My mielismy przez caly czas w domu przyklad menu z roku 2004 ktore otrzymalismy przy podpisywaniu umowy.Tydzien przed slubem (w 2005 roku) okazalo sie ze jest juz nieaktualne i ceny tez poszly lekko do gory
( male nieporozumienie) .Wlasciciel poszedl nam jednak na reke i mielismy dania z menu zaszlorocznego, z malymi zmianami nie bylo najmniejszego problemu, cena tez pozostala bez zmian.Nasze menu to obecne za 140zl i male zmiany.
Jezeli chodzi o pokoj to juz sami nie wiemy czy dostalismy gratis- wlasciciel twierdzi ze tak, jednak jak przeliczylismy ilosc noclegow wyszlo nam ze nas tez policzyli....ale po ulgowej taryfie.
Dekoracje sal pozostawilismy wlascicielom- bylo OK ale tez nie rzucalo na kolana, poza tym bylo bardzo goraco i kwiaty szybko padly:(
Jeden stroik kosztuje 30zl.
Pozdrawiam