Pałac Przebendowskich Wejherowo- czy ktoś miał tam ślub?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Witam:) Mam pytanko, czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda ceremonia Ślubu Cywilnego w Pałacu Przebendowskich? Najbardziej chodzi mi o kwestie ile trzeba być wcześniej żeby dogadać kwestie nalewania szampana, no i z kim trzeba to uzgadniać, czy w innej sali jest wznoszony toast? Strasznie się denerwuję, że czegoś nie dopilnuję i będzie zamieszanie:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Pałac Przebendowskich Wejherowo- czy ktoś miał tam ślub?

Ja miałam tam ślub cywilny. Przyjechaliśmy kwadrans wcześniej. Z tego co wiem toast odbywa się w sali na wprost wejścia do pałacu - takiej pomalowanej w liście winorośli ale my toastu nie mieliśmy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za odpowiedź:) A jak wyglądała sama ceremonia? Chodzi mi bardziej o atmosferę- czy bylo uroczyście i czuliście się wyjątkowo, czy raczej jak na "taśmowce" tzn taki tam ślub bla bla bla i następna para proszę!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

up ;)

byłam tam na dwóch ślubach i babka mówiła niestety bardzo oschle i urzędowo :( sama miałam cywilny w Gdyni i prowadziła go Pani kierownik i było naprawdę uroczyście a zarazem Pani mówi z uczuciem (choć wiesz, ze to samo mówi wszystkim, ale serio- naprawdę bardzo ładną przemową ma przygotowaną )

No ja nie mam za bardzo już wyboru:) Biorę ślub już jutro:) no i nie wiem czego mam sie spodziewać. Pozostaje mieć nadzieję że pani bedzie miała dobry humor i pozytywne nastawienie...:) Trzeba być dobrej myśli:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to dam taką małą radę- bo jedna para zrobiła taki błąd- na życzenia itd wyjdźcie do tej sali przejściowej, tam gdzie są namalowane winogrona chyba ;) będzie przestronniej i wygodniej dla gości i dla Was- nie przyjmujcie życzeń tam gdzie odbywa się ślub, bo jest ciasno między krzesłami :)

Dzięki:) Winogrona! postaram sie pamiętać w tych emocjach:P A byłaś może w sali toastów? jak to wygląda? kto wygłasza toast? bo ja byłam tylko na jednym cywilnym i tam toast wygłaszał ten pan który udzielał ślubu....

to jest właśnie ta salka, stoi stoliczek z kieliszkami i szampanem- tylko szampana chyba trzeba tam swojego przynieść wcześniej. Moim zdaniem elegancko wyjdzie jak Pan Młody podziękuje wszystkim za przybycie i życzenia, które zaraz otrzymacie, a np świadek albo ojciec mogą wznieść toast... ja nigdy nie widziałam, żeby urzędnik wznosił toast.

No właśnie co kraj to obyczaj.... Tamten ślub na którym byłam był w innym województwie i może dlatego to urzędnik wznosił toast? ja już nic nie wiem... chyba nerwy mi puszczają, bo tak jak sie nie przejmowałam niczym tak kilka godzin przed ceremonią mam masakrę w głowie i wszystkim sie martwię....

w końcu to ślub ;) więc masz pełne prawo się denerwować :)

No tak:) Po prostu pojadę trochę szybciej i się zorientuję co i jak. Moja świadkowa jest bardzo zorganizowaną osobą więc na pewno mi pomoże:) Dzięki za wszystkie informacje i rady ....:)

kaczucha wyślij wcześniej świadków, a Wy jako Państwo Młodzi macie przybyć jako ostatni i zrobić wejście :)

Racja! O rany..... może masz jeszcze jakieś rady, pomysły? coś o co ja nie pytałam a ważne jest?

weźcie ze sobą dowody- jak przyjedziecie 15minut przed ślubem (oczywiście świadkowie i goście już będą) to świadek musi podrzucić je Pani na prawo od wejścia ;) no i jakby co samochodem można podjechać pod samo wejście :)

Ciekawa jestem jak to wyjdzie:) Ja to troche taka mała gapa jestem więc nie zdziwie się jak jakiś numer jutro wywine:P

Ciekawa jestem jak wypadł Wasz slub w tym Pałacu. My mamy tam swój we wrzesniu i martwię sie trochę tym "służbowym " podejsciem do sprawy Pani urzędniczki, no i jak wygląda ta sala?

Wyszło bardzo pięknie.... pani nie była bardzo "urzędowa" :) jedyne co było niefajne to pan jakiś dozorca chyba pytał się czy długo będziemy jeszcze tam stać i śpiewać ale szybko dostał po nosie i się zmył:P a miejsce jest przepiękne:)

Dzięki Kaczucho za ten wątek! Właśnie dowiedziałam się, że tam będę mieć ślub, bo jak moja Mama brała cywilny to śluby były jeszcze w ratuszu, a od tego czasu nikt z moich znajomych nie brał ślubu cywilnego w Wejherowie. Ponieważ bierzemy tylko cywilny, pragnę, żeby było uroczyście - pani w usc nie wspominała o toaście, tylko o opcjach dodatkowych takich jak muzyka i fotograf. Wprawdzie ślub mamy dopiero w sierpniu, ale ja już chciałabym mieć wszystko zapięte na ostatni guzik. To jeszcze 10 miesięcy, a co będzie na tydzień przed? Strach się bać ;)
A przy okazji spóźnione gratulacje i życzenia szczęścia na nowej drodze życia :)

hej, a mozesz powiedziec jaki jest koszt takiego slubu i co nalezy zalatwic? bo tez mysle nad slubem w Wejherowie:)

hej Ann, gratulacje. Powiedz mi,czy trzeba osobiscie jechac do usc w wejherowie by ustalic termin i miejsce slubu w Pałacu? bo normalnie sluby udzielane są w usc na ul 12 marca??

Dekoracja sali fortepianowej w Pałacu Przebendowskich
image

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a jaki jest koszt takiej dekoracji? informację proszę na maila pazza@op.pl

koszt ślubu cywilnego wynosi 84 zl jeśli jesteście z tego samego województwa

Inne tematy z forum

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...

Gdzie kupic okna PCV w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Musze wymienic okna mozecie polecic jakas sprawdzona firme.

przedszkole mapeciaki (16 odpowiedzi)

prosze o opinie o tym przedszkolu