Palladium Budownictwo- nierzetelna firma
Podjęłam współpracę z firmą Palladium budownictwo- niemniej współpracę oceniam negatywnie. Zleciłam wykonanie założenia białego tynku strukturalnego na ścianie sufitowej (7 m2), pokrytej kilkoma warstwami zdegradowanych powłok emulsyjnych. Pan w ofercie przedstawił usunięcie warstw powłok, tam, gdzie będzie to konieczne, w miejscach o słabej przyczepności i wyrównanie podłoża gruntem dedykowanym pod tynk Ceresit CT 16. Niestety Pan przegruntował to podłoże bez usuwania warstw. Zaniepokoiło mnie pojawienie się odspojeń po wykonanej pracy- zaczęłam sprawdzać i stwierdziłam, że zagruntowane powłoki nie trzymają się podłoża.. I właściwie konieczne jest ich usunięcie. Wykonawca samodzielnie nie był tego w stanie stwierdzić. Za tę cześć wykonanej pracy (przed sprawdzeniem) wykonawca pobrał ode mnie zapłatę w wysokości 500 zł. Tyle wynosiło przygotowanie z usunięciem warstw=zagruntowanie podłoża na 7 m2. Po wadliwym wykonaniu pracy poprosiłam o zwrot części pieniędzy (350 zł). Ostrzegam wszystkich przed tym wykonawcą. Szczęśliwy ten kto nie skorzysta z usług tej firmy!
Bardzo ubolewam ze strat jakie poniosłam, muszę zebrać środki i szukać następnej firmy. Zamieszczam wpis ku przestrodze.
Bardzo ubolewam ze strat jakie poniosłam, muszę zebrać środki i szukać następnej firmy. Zamieszczam wpis ku przestrodze.