Panie M. Pytanie.

Czy tam nie ma drogi asfaltowej?
Nie slychac nic oprocz ptaków, wiatru, deszczu (ewentualnie harpii w nocy?).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: coby ponarzekać

no to próbuj po kolei;-)

Ważę, żeby sprawdzić, czy wszystko mam pod kontrolą ;)

Art, dwóch blach to nawet ja bym nie wcisnęła ;)

Ze dwie blachy tego nie zmienią.

Jejku Vi, a niby po co się ważysz? Kruszynka z Ciebie i chyba żaden serniczek tego nie zmieni :)

Cholibka, też nie mam wagi ;) U mamy się ważę, na razie nie narzekam ;)

Zawsze podejrzewałam, ze coś z nimi nie tak.
Lepiej nie miec wagi i nie stresować się.
A jak przytyję za dużo to poznam to podczas biegu za psem.
Albo podczas wkladania dresów, kiedy lużne zazwyczaj spodnie staja sie ciasne.
Dobra. Ide po drugie kakao.

Ja też nie mam wagi...Waga to zbędny pożeracz kurzu

Aniu
"Dobrze, że nie mam w domu wagi."

wagi kłamią przecież ;)))

coby ponarzekać

Dziś nie pracuję, jutro nie pracuję(prawdopodobnie), pojutrze też mam wolne. A w sobotę nie mam wolnego dnia.
Ani wyjechać ani w domu zostać.
Pies chrapie cichutko. Ciekawe co mu się śni. Jedzenie, albo suczki, albo więcej jedzenia.
Zrobię sobie kakao i dodam bitej śmietany.
Dobrze, że nie mam w domu wagi.

Re: Kolejne pytanie

Ja chleb daję kurom:-)lub suche bułki zamieniał na bułkę tartą, lub starszy chleb, ale nie za stary, moczę w rostrzepanym jajku i smażę z obu stron.
Tak usmażony podaje z cukrem lub dżemem, co kto lubi

U mnie gotowanie przechodziło kilka faz,jak miałam małe dzieci i nie pracowałam zawodowo to skupiona byłam na nich i przyrządzaniu tego co chętnie zjadały,przemycając jak najwięcej zdrowych rzeczy,kiedy rzuciłam się w wir tzw.kariery ucierpiało na tym znacznie moje gotowanie,teraz,będąc szczęśliwą bezrobotną(póki co)odkrywam na nowo uroki gotowania,szukania nowości,"uzdrawiania"mojej kuchni stąd moja radość,że mogę od Was sporo się nauczyć:)i obiecuję,że będę pilną uczennicą;)
U mnie w domu uczono mnie szacunku do chleba i całowania kromki,która spadła:)piękny obyczaj

ZAmiast kupowania gazetek i książek z przepisami mozna tu poczytać. Tylko, ze obrazków nie ma.
Przeczytalam dziś w gazetce Almy, że maja tydzień hiszpański i mozna kupić turron.
Manson, to nie dla CIebie, bo słodkie bardzo, ale jak ktoś słodycze lubi to może zasmakuje. Ja sobie kilka zamierzam kupić.

A moja Babcia zanim pierwsza kromkę ukroiła to krzyż na chlebie robiła.

Jeśli chodzi o sok, to chyba tak moja Mama robiła.Tylko jak już te owoce puszczą sok to gotować to czy nie?

Manson, no widzisz ale ja jestem na etapie że jem aby żyć ;)))

a z tym chlebem to też mam tak wpojone od babci żeby nie wyrzucać chleba bo można go potem szukać.

Ależ smacznie tu dzisiaj :)))

Aniu, do octu zawsze dodaję odrobinę cukru, jest dla smaku niezbędny. Sorki, że nie napisałem, ale to wydało mi się tak oczywiste jak używanie soli i pieprzu. A ocet tylko i wyłącznie jabłkowy, żadnych spirytusowych.

Graszko, sokownik jest takim sobie pomysłem. Dlatego, że cześć składników owoców jest lotna, a część - jak niektóre witaminy - nie lubi ciepła. Dlatego też proponuję zasadę, że jak coś jest soczyste, to zasypać cukrem i postawić na oknie - samo puści sok. A jak coś się trudno sokuje (jabłka, albo moja czeremcha) to wtedy sokownik jak najbardziej. Przecież nam tu chodzi o walory odżywcze, a nie tylko o smak.
Ja osobiście soki zamieniam w alkohole, jakoś lepiej mi się konsumują :)

Kosmatko, a ja to niby dla kogo pichcę? Sprawia mi przyjemność poznawanie nowych smaków i zdecydowanie żyję, by jeść, a nie jem, by żyć. A 80% ludzkości ma gust niewyrafinowany, niestety. Poza tym serce mnie boli, jak się coś marnuje, więc warto znać sposoby, żeby temu zapobiec. Jak byłem mały, to mi Babcia wpoiła, że chleba się nie wyrzuca, a jak spadnie na ziemię to trzeba podnieść, pocałować i odłożyć dla kur albo królików.

Sos balsamiczny.
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/sosy/przepisy.html

O kurcze to nie ten link, zaraz poprawie!!!!!

http://youtube.com/watch?v=xsEcXOmn408
Pani Aniu, proszę spróbować z tej Stronki.Ja często korzystam z przepisów z tego bloga:-)

No tak. Ja nie posiadam sokownika. Ale wiem, ze moja Mama to robiła bez tej maszyny jakoś.

Sok z malin, jeżyn, czy wiśni robię tak samo, w sokowniku.
Układam owoce z cukrem na samej gorze wojownika, wodę na ostatnim poziomie i czekam, aż z wężyka zacznie wypływać sok:)

Sok z malin. Marzenie. Ale nie zrobilam. I nawet chyba bym nie umiała.
A zgodnie z tytulem watku mam pytanie:

czy ktos ma jakiś fajny przepis do którego potrzebny jest sos balsamiczny? Nie ocet, tylko sos.
Octu takiego nauczyłam się uzywać podczas pobytu w Hiszpanii, ale o sosie nic nie wiem.

Inne tematy z forum

Punki z Zabianki (18 odpowiedzi)

Podobno w latach osiemdziesiątych na zabiance była jakaś punkowa ekipa czy ktoś wie coś na ten...

muza na dziś (786 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (208 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...