Panny Młode sierpień 2012

a co .. My też możemy mieć swój wątek zapraszam Kochane :) jak przygotowania???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Panny Młode sierpień 2012

My również się podpinamy. Termin ślubu 04.08.2012 :)
Ceremonia ślubna w kościele Św. Jerzego w Sopocie - Drogie panie jeżeli przeczyta mój wpis para, która pobiera się w tym dniu co my oraz w tym samym kościele w Sopocie o godz. 15.00 prosimy o wiadomość - chodzi o dekorację.
*Restaurację zarezerwowaliśmy w Hotelu Villa Aqua w Sopocie.
*Tort na zamówienie (foto) oraz ciasta ~ cukiernia Sowa.
http://images38.fotosik.pl/1455/679b4699ca79414d.jpg[/ img]
*Alkohol tzn. wódka + wino już wybrane :)
*Videokamerzysta ~ zdecydoaliśmy się na zikpomorze
*Fotograf ~ hmm.. nie wiem jeszcze tylu ich jest, że ciężko cokolwiek wybrać :(
*Zespół weselny Magic ~ http://www.zespolmagic.pl
*Dekoracja kościoła i sali ~ Studio Florystyczne Glorioza http://www.glorioza.net - super sympatyczna kobietka,polecam.
*Zaproszenia będę zamawiała w tygodniu; jak odbiorę wstawię zdjęcie. Wybrałam kolekcję Princeton z http://www.zaproszenia.com.pl
Chyba już większość wypisałam :) Co do naszych stroi hehe to ja niestety nie potrafię się zdecydować na żadną suknię. Szukam czegoś w stylu księżniczki.Co myślicie o takiej:
image
image
*Buty będę miała niestandardowo srebrne Ch. Louboutina.
*Dodatków jeszcze nie dobrałam ze względu na suknię :)
*Pazurki będę robiła na Przymorzu :)
*Makijaż p. Karolina Mudlaff
Natomiast mój narzeczony szyje garnitur na miarę.

Pozdrawiam Was gorąco pary młode :):)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tigress: Nie jeszcze nie byłam, na razie tylko 2 miejsca odwiedziłam. U tego Czarkowskiego jest mega duży wybór i tamte za 2 700 bardzo mi się podobają, ale nie za taką cenę u zwykłego jubilera. Nie chodzi o to że nie mamy kasy, ale za prawie 3 tysiaki, to obrączki mogły by trochę urwać d*p... :) tak mi się wydaje.

Goldex, podjadę może w piątek, już mniej więcej wiem co będzie nam pasować, więc będzie łatwiej! dzięki za info :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gosiulek a byłas u jubilera goldex w Gdyni na 10 lutego może tam cos znajdziesz !

ale żeby nie było mamy salę, fotografa i zespół:P

jezu...dziewczyny...ja nawet sukienek oglądać nie byłam....nawet o zakupie nie myślę:D:D a termin mam na 25 sierpnia:P

No nie wiem czy ma takie super ceny niskie... byłam tam dziś. Cena za komplet, bez kamyka, białe złoto, 4mm i 5mm, soczewka, 2700 :) Także ceny mocno przereklamowane niestety.

A co do zniżki 10% sam zapytał czy mam i czy chcę ulotkę :)

Paulen nie ma sprawy mogę Ci dać zniżkę ;)

To ja bym bardzo chciała tą zniżkę jak jeszcze masz ja do oddania :) Myślę, że się przyda, skoro tak dużo osób go zachwala :)

gosiulek, smieszne ceny. Jedz to sama sie przekonasz. My mamy mieszane złoto, więcej białego, i cena jeszcze po obniżce 10% :) A że ceny są o wiele wyższe u innych jubilerów, sami się przekonaliśmy jak zaśpiewali 2600 za jedną obrączke :o

Jak się wie ile kosztują obrączki, to można podać ramy cenowe:) Ja nie mam rozeznania. Aparty, Kruki i inne sieciówki- nie biorę tego w ogóle pod uwagę.
Cena 2 800 za proste obrączki u zwykłego jubilera/złotnika, wydaje mi się za wysoka.
http://pieczonka.avx.pl/allegro/k41.jpg
To chyba nie może kosztować prawie 3 000 zł ?

Dodam jeszcze, że mamy grubość 5 mm, a waga 9 gram - nie wiem czy to dużo czy mało za taką cenę, bo się za bardzo na tym nie znam :) My od razu powiedzieliśmy mniej więcej w jakiej kwocie szukamy (nasze obrączki kosztowały niecałe 1900, ale mieliśmy zniżkę i wyszło 1700) - jak już mówiłam mam jeszcze jedną taką zniżkę (z targów ślubnych), mogę komuś podarować :)

Właśnie przeglądam jego stronę, ładne te obrączki niektóre :). Chyba się przejadę dziś i dowiem ile kosztuje taka przyjemność, może ten w Gdyni przesadził z ceną

My zamówiliśmy u pana Czarkowskiego mieszane żółte złoto + białe złoto. Jeszcze ich nie odebraliśmy, więc jeszcze nie wiem jak efekt (ale na pewno dam znać). Co do białego złota to nie jest "oszukane" jak robią niektórzy jubilerzy, że tylko góra obrączki jest powleczona białym złotem - u niego cała wstawka jest taka (nie wiem jak to wytłumaczyć, mam nadzieję, że zrozumiałyście). Moja obrączka ma dodatkowo 3 cyrkonie. Za komplet płacimy 1700 zł (nie mieliśmy własnego złota). Mam jeszcze zniżkę do tego pana 10% jakby któraś chciała to mogę dać :)

Szczerze mówiąc nie wiem, jak kształtują sie ceny u niego obrączek z białego złota (nas żółte interesowało). No ale ma duży wybór wzorów także myślę, że można sie przejechać i spr. jakie wzory i jakie ceny:)

Z tego co słyszałam, białe złoto jest sporo droższe, więc chyba wszyscy piszą o żółtym, więc stąd tak niskie ceny.

2800 to cena za proste obrączki bez diamantów, wzorków. Proste, jakby uciąć kawałek rurki metalowej.Tylko białe złoto.

Wychwalany p. Czarkowski z białego złota robi tak samo tanio? :)

Zapomniałam tylko dodać, że nasze obrączki są "proste", tzn. bez diamencików, nie łączone złoto.

Ja tam nie zamierzam oczywiście nikogo przekonywać do kupna obrączek u Pana czarkowskiego, jednakże jak ktoś wyżej napisał to wiadomo zalezy cena od wzoru, grubości obrączki oraz próby złota, a także czy ma diamencik, czy łączone jest złoto białe z żółtym. My mamy oboje 5mm grubości i próbę tą dobra czyli jeśli dobrze pamiętam 0,585. A cena za obydwie to było 1450zł. A wiadomo cena zalezy też gdzie sie pójdzie (jaki jubiler).

Grubość tak naprawdę nic nie mówi o tym ile tam złota jest w środku. Ktoś może mieć 5,5 mm ale będzie tam ok. 3 g złota, więc ceny nie są udziwnione i śmieszne ,tylko pewnie dotyczą lżejszych obrączek.

To ja się też udzielę, a co ;) nam został do załatwienia tort, napoje + alkohol, ubiór mojego przyszłego. Projekt zaproszeń mamy wybrany, ale zamówimy na początku maja, poradnia przy kościele w trakcie majowych spotkań z księdzem i to chyba tyle. :) Kieca wisi w domu, buty stoją, biżu jest, podziękowania też, a winietki czekają na wydrukowanie (robimy sami).

A my mamy salę,kościół,zespół,fotografa i kamerzystę,obrączki,wódkę,a suknia się szyję. Zaproszenia w drodze mam nadzieje że niedługo dojdą to pojeździmy po rodzince :)

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?