Panny Młode sierpień 2012

a co .. My też możemy mieć swój wątek zapraszam Kochane :) jak przygotowania???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Panny Młode sierpień 2012

Obrączki, kamerzystów, fotografa i DJ'a tez juz mamy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sala, kościół załatwione, zaproszenia w druku. Właśnie mam dylemat bo napisałam gościom żeby dali odpowiedz do 15 czerwca a ślub jest pod koniec sierpnia... ale z drugiej strony mamy dużo przyjezdnych i muszę załatwić wcześniej hotel... Zaproszenia będę rozsyłać/rozdawać w ciągu najbliższych 2 tyg więc półtora miesiąca to chyba wystarczający cza na deklaracje. Co myslicie?
Sukienka już wisi w szafie, buty też już są, reszta dodatków stopniowo się zamawia;)
Najgorszy problem mam z biżuterią.... Gdzie kupujecie dziewczyny? Bo ja niczego nie mogę znaleźć!

Dzisiaj u mnie wypadają 4 miesiące, pewnie o tej porze dopiero wstanę hehe :) Kurcze, niby jeszcze dużo czasu, ale pamiętam jak się śmiałam, że zostało jeszcze prawie 11 miechów jak się zaręczaliśmy :)

Za tydzień mamy nauki weekendowe, trzeba skombinować zawiadomienia i winietki, powyjaśniać parę rzeczy z hotelem...i wiele, wiele innych o których nie wiem i nie pamiętam :)

jak nie robi? ma obrackzi od innych producentów, ale sam też robi. nam łączył 3 wzory np, bo sie nie moglismy zdecydować :)

a co do ceny, to kwestia tego co by się chciało przecież.

kolezanka płaciła za brylant w gdyni 180 zł i ma do tego mniejsze :) znalazłaś gdzieś taniej niż 150 zł??

już za cztery miechy o tej porze, to ja będę w kościele :) a za godzinkę już będę żoną! :)

coraz bliżej ;)

Jesli chodzi o obraczki polecam zamowienie przez Internet,
moze Wam w tej chwili wydac sie to smieszne ale ja za swoje przeplacilam 600 zl - bo moglam je zamowic bezposrednio od producenta (Stelmach) za 1300 zl zamiast 1900- wystarczy wybrac u zlotnika model a potem poszukac w necie.

Ahaa i jeszcze jedna sprawa:)
Czy któraś z sierpniowych panien młodych bierze ślub w kościele w Gdyni Orłowie pw. Matki Boskiej Bolesnej ?

tigress: normalny garnitur. Gdyby Twój narzeczony pracował w AMW, to spoko, ale świadek to jak dla mnie trochę przesada

My na świadków mamy mojego brata i brata mojego T.:) także dwóch facetów.

Ja bym wybrała normalny garnitur bo inaczej przyciągnie uwagę wszystkich gości na siebie i będą się na niego patrzeć zamiast na pana młodego, ale to Wasz wybór :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nasz wybór był prosty z mojej strony siostra a mojego P. dobry kolega , a mam takie pytanko nasz swiadek pracuje w Akademi marynarki wojenej i zastanawia się czy ubrac mundor czy normalny Gajerek ? co wy byscie wybrali?

Ryłko w Alfie na Przymorzu ma!! Info sprawdzone 3 tyg temu tam właśnie dostałam buty.

jak czytam, to strasznie drogi ten Czarkowski, tym bardziej że sam nie robi tylko od innych producentów ma, i 150 za brylant to drogo

Przy wyborze świadków kierowaliśmy się głównie tym czy nam pomogą, np. zawieźć napoje na sale, porozstawiać wizytówki w dzień wesela, pomogą podczas polter, a także podczas wesela - jak będzie trzeba to wytrzasną to spod ziemi tak abyśmy my nawet o tym nie wiedzieli (w tym sensie, że jak będzie jakiś problem czy coś w tym stylu to my jako para młoda nie będziemy się musieli niczym w nasz dzień denerwować, bo oni to załatwią - mam nadzieję, że napisałam to zrozumiale) :) Nie chcemy świadków, którzy będą tylko ładnie wyglądać..

Powierzacie jakieś super zadania, angażujecie itd czy świadek dla Was to tylko ktoś kto podpisze papierek w koście/urzędzie?

Ja nie miałam problemu z wyborem - moja siostra i najlepszy przyjaciel mojego narzeczonego ;)

My świadkow wybraliśmy jeszcze przed terminem ;-). Moja przyjaciołka od zawsze ;-). Jest to po prostu bardzo bliska mi osoba, która jest w moim życiu w każdym ważnym momencie.
Drugim świadkiem jest bardzo dobry kolega mojego D. ;-). Początkowo miał to być iego brat cioteczny, ale dzieli ich 500km więc wybraliśmy kogoś kto jest bliżej ;-)

Dziewczyny, macie już wybranych świadków? :) Jeśli tak to czym się kierowałyście przy wyborze? :)

madzienkaja: Dzięki! :) ps. Też mam ulotkę :)

Byliśmy w Goldexie w Gdyni. Obrączki te same co u Czarkowskiego a o 700 tańsze( soczewkowe) :) Nie wiem jak to możliwe.
Mój łańcuszek to ok 9 g, więc jeszcze jakieś 700zł nam zjedzie z ceny :) Będziemy niedługo zamawiać chyba :))

przy Twoich wyliczeniach gdyby obraczki wazyly 13 gr mialabys normalna cene (bez swojego złota)
- 13gr x 200 zł za gram złota = 2600 zł
- 13gr x 85 zł za robociznę obrączek soczewkowych = 1105
- 200 zł za kamień =
3905

Gdy masz sój łańcuszek ważący ponad 13 gr (część odliczana jest na odpady) płacisz po prostu 1305.

Gdy masz np 20 gr złota, to zostaje Ci 7gram
i te 7 liczone jest po 85 zł.

gdybyś np miała 10 gram swojego złota, a obrączki ważą 13 gram, to 10 gram masz za friko i płacisz:
3 pozostałe gramy złota x 200 zł
13 gram x 85 robocizna
+ kamień 200.

Jakbyś chciała, to mam jeszcze ulotkę -10% ;)

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?