Panny Młode sierpień 2012

a co .. My też możemy mieć swój wątek zapraszam Kochane :) jak przygotowania???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Panny Młode sierpień 2012

My też zdecydowaliśmy się na Jarzębińskich.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to teraz ja Ci odpisze:) te swoje trzy grosze

tort mielism z wenty z wejherowa w masie ticino, wiec nie był tak słodki - od góry ananasowy, truskawkowy-jogurtowy, malinowy i marcello. wazyl ok 10 kg niecale 400zl , poniewaz wesele było w Dzikim Winie Vat nie był nam straszny, a patere pozyczyli bez kaucji. jadlam torty i ciasta z gdynskie filii (swietojanska street) i tem mniam. w wejheroweie mam wrazenie jest wiecej smakow, jak to w centrali:)

deker ma dobre ciasto - maly torcik truskawkowy i melonowy, ceny wyzsze niz w wencie i to calkeim sporo
haffner podobno 70zł za kilo, popularny jest tort oblany biala czekolada - welon panny młodej

Ja zamawiam od Jarzebinskich:)

Tort
Wybrałyście już jakiś?:)

Znajomi podpowiadają: Deker, Kandulski, Haffner i Wenta. Nie jadałam chyba tortów z tych cukierni więc nie mam zdania.

najlepiej sie zalogowac:)

nie za bardzo rozumiem, dlaczego ktoś się podszywa pode mnie :/ Nie brałam w powyższej dyskusji udziału i nie zamierzam i fajnie by było gdyby jednak każdy używał swojego nicku!

Co do makijażystki, ja jeszcze nie mam, ale jeszcze trochę czasu zostało:)

witam,a co myslicie o kwiaciarni Bukiety Twoich Uczuc z przymorza? kilka osób mi polecalo ze jest tam fajna dziewczyna,ze super doradzi i tak zamierzam sie tam udac . bylyscie tam?

Zapomnialam dodać-- Viola Sleszynska

~madzienkaja Ja mogę Ci polecić moja makijazystke (siostra mego lubego). Robi piękne makijaze, dojeżdża do domu. Na facebook-u https://www.facebook.com/meokopl Strona jeszcze w budowie http://www.meoko.pl

Droga Pani Paulen adwokat

Każdy kto wykazuje choć trochę inteligencji zauważyłby ironię i sarkazm w moich wypowiedziach. Jak "rozdawali różne fajne rzeczy" widać Ty i madzienkaja stałyście nie w tej kolejce co trzeba ... W wątku każdy może robić/pisać co mu się podoba, a że wątek dotyczy pośrednio mnie bo sierpień, to będę w nim pisać co mi się żywnie podoba i nikomu nic do tego. Nie podoba się? Nie czytaj Droga Pani.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam.
Po ślubie zostało mi trochę niepotrzebnych rzeczy które chętnie sprzedam.

Mam mnóstwo balonów w kolorze perłowym (białym) oraz złotym, są to duże balony około 14-15 cali, kupowałam je na sztuki za 20 gr/szt. sprzedam za 15gr/szt., oraz balony 11 calowe w kolorze bordowym, kupowałam w paczkach pakowanych po 100 szt. za 16zł, sprzedam za 12zł za 100 szt.
Z każdego koloru mam po około 500 szt.

Zostały mi również kieliszki plastikowe, ok. 100 szt. cena 20zł.
Poduszka na obrączki 10zł.

Zostały mi także białe buty, ubrane tylko na 1 godzinę, jednak jest na nich mała zadra, sprzedam za 50zł. Rozmiar 40.

Koszt wysyłki wg cennika Poczty Polskiej.
Możliwość negocjacji ceny.

Zainteresowanym prześlę zdjęcia na maila.

gosiulek, Ty daj sobie na wstrzymanie i nie rób z siebie jeszcze większej żenady.

Po 1. Każdy (sorry, prawie każdy) zrozumiał pytanie dziewczyny "Jakie macie wizażystki" - nie grzeszysz inteligencją i nie rozumiesz prostych pytań na co dajesz proste (a raczej prostackie) docinki.

Po 2. Przestań zaśmiecać nam wątek, bo próbując prostactwem ośmieszyć dziewczynę - ośmieszasz tylko samą siebie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie będzie malowała p. Magda Purchla
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kąśliwy - http://www.sjp.pl/k%C4%85%C5%9Bliwe
złośliwy i ;) chyba nie mam problemu ze zrozumieniem tego :)

a bezrobotna maturzysta jest obraźliwe i ubliżające - biorąc pod uwagę, że ktoś ciężko pracuje.

a słodzenia nie oczekiwałam, tylko krótkiej i zwięzłej odpowiedzi.

z moim krzyżem wszystko ok :)

mam wymienić wszystkie złośliwe uwagi? "ksiazke piszesz?" "bezrobotna" "maturzystka" "MĄDRYCH poszukiwań idealnej wizażystki" - nie masz ochoty udzielać rad, to tego nie rób, ale nie szydź przy okazji z kogoś.

Moja droga

Nie miałam w czym sobie ulżyć :) Zdaje się, że to Ty masz ciśnienie w krzyżu.

"Kąśliwe uwagi"-proponuję zerknąć do słownika i sprawdzić cóż to oznacza ,ponieważ sytuacja się powtarza: "rozwydrzona panna młoda", zbyt personalnie traktuje kolejny wpis( który jest zwykłym stwierdzeniem faktu, bez dogryzania komukolwiek).Nie mam natury "potakującego słodziaczka", więc albo ktoś się przyzwyczai do moich surowych wypowiedzi(które wbrew pozorom, nikomu nie ubliżają) albo nie.

I jeśli masz jeszcze z czymś problem, pójdę za Twoją radą
: napisz do mnie pw :) Jeśli wszystko wyjaśniłyśmy, wróć do swoich MĄDRYCH poszukiwań idealnej wizażystki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

rosa 87 - dziekuje :) zrobie sobie po nich rozeznanie.

Natalinda - zrobilaś sobie może jakieś foto? "testowałaś" makijaż - ile się trzyma??

ad btw: rosa87 akurat napisala takie, ktorych nigdzie tutaj nie widzialam - i właśnie w tym celu zrobiłam tutaj rozeznanie

ad btw2: ja pracująca wyobraz sobie - filozofią nie jest wpisac w wyszukiwarce wizazystki i wejsc w watek zalozony x czasu temu a zaktualizowany niedawno :)

mam nadzieje, znizajac sie do Twojego poziomu, ze Ty sobie ulzylas wydając te kolejne kąśliwe uwagi :D

ten wątek nie jest na jakieś Twoje chore sugestie i kłótnie więc może sobie już daruj swoje uprzejmości :) chcesz mi nawrzucać to napisz na prv Gosiulko :) a ten wątek zostaw tym, którzy chcą komus coś doradzić, jak mają coś mądrego do powiedzenia :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dżizaas, człowiek wraca z pracy "wypluty" a tu taki fantastyczny esej hehe

Mam nadzieję, że już się wygadałaś.

Wydało mi się dziwne Twoje pytanie i tyle. Nie wiem po co tak przeżywasz i roztrząsasz?
Zakładanie milionowego topiku na ten sam temat mija się z celem.

btw: i tak się przewijać będą te same nazwiska :)
btw2: maturzystka czy bezrobotna że masz tyle czasu, żeby przeglądać stare wątki?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gosiulek, nie zbieram materialu do zadnej pracy - po co takie zlosliwe uwagi. na weselniku, jak wpisze sie nowy watek czy przejrzy stary ciagle przewijaja sie te same nazwiska a nie sadze, by wszystkie dziewczyny malowaly tylko 3 wizazystki!

dlatego chcialam zrobic rozeznanie kogo biorą panny młode, bo sama sobie szukam kogos do malowania - to chyba logiczne, ze pytam sie w tym celu.

nie chcesz sie podzielic tym kogo masz - to sie po prostu nie udzielaj, a nie na prawie każdym wątku tylko krytykujesz jak ktos ma inne zdanie.

ja sie pytam o to kto kogo ma, zeby zrobic rozeznanie i poszukac sobie kogos, kogo byc moze juz jakas dziewczyna miala na probnym i byla zadowolona - a Ty sobie szydzisz, ze ksiazke pisze

ktos inny sie pyta co proponujecie na podziekowania dla rodzicow - ludzie odpowiadaja o pomyslach, a Ty ze tego nie robicie, bo nie macie za co dziekowac i ze jest to wiejska tradycja - co chyba tez nie bylo tematem watku.

moze jak nie masz ochoty komos pomoc w poszukiwaniach czegos lub w podrzuceniu jakis pomyslow to daruj sobie kąśliwe uwagi na forum
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Postanowiłam poszukać innych osób od makijażu bo na weselniku polecają wciąż te same osoby. Zajęło mi to sporo czasu maile, stronki itd ale to są moje faworytki:
1)Kalista Kiedrowska -
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/kosmetyka/makijaz-na-sluby-specjalne-okazje-i-inne-ogl4954458.html
2) Karolina Siwiec - karolinasiwiec.com.pl
3) Elina Szczerbiak - makeupvision.pl
4) Agnieszka Skrzyńska - ajs-visage.pl
5) Justyna Jezierska - malumalu.com.pl

Podkreślam że nie korzystałam z usług tych Pań ale mają ciekawe stronki i korzystają z bardzo dobrych kosmetyków i robią makijaże w przystępnych cenach.

Inne tematy z forum

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...