Panny Młode z Redy :) Są jakieś??

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Witam czy znajdą się jakieś panny młode z Redy?? Kiedy macie ślub i w jakiej parafii??
Pozdrawiam Redzisanki o ile takie się znajdą :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Panny Młode z Redy :) Są jakieś??

UP znajdzie się ktoś??

no ja :P

data jak w suwaczku, a ślubujemy w Parafii św. Bernarda w Sopocie :)

patrzę na Twoje suwaczki i widzę że jeszcze bardziej hardcorowi od nas jesteście :) Chodzi mi o różne daty... ;)

a Wy ślubujecie w Redzie? Ja stwierdziłam że nie chcę w mojej parafii... postawiłam na kościół, który jest przepiękny i w pobliżu naszej sali weselnej.

haha a tak w ogóle to mamy siebie w znajomych na n-k :P Jaki ten świat mały :P

Wiem Gosiu, chodziłysmy zresztą do tej samej podstawówki :)
Wiesz my mamy stałe prace, mamy własne mieszkanie, za rok kończymy studia więc na co czekać :)
My mamy w Redzie ale u św Antoniego, wiem że jest w budowie i nie wygląda zachwycająco, ale chciałam mieć w swojej parafi ze względu na proboszcza- uwielbiam tego człowieka :) Mogłabym mieć ślub gdziekolwiek byle on udzielał nam sakramentu :)

Skoro tak, to super :) Ja jestem z parafii NMP i proboszczem zachwycona nie jestem :P Znalazłby się co prawda jeden ksiądz (Andrzej) który może i bym chciała żeby udzielił nam ślubu, ale nie jest to znowu jakaś przeogromna sympatia, poza tym zna mnie sprzed paru lat.. od innej strony trochę :P i nie chciałabym żeby Mu sie wzięło na wspomnienia podczas ceremonii bo bym się pod ziemie zapadła :D

Jasne ze nie ma na co czekać.. a z tym hardcorem to chyba jednak podobnie u nas wygląda, bo tak czy siak, w dniu ślubu i nam i Wasm stukną 2 latka razem :) Tylko wszystko w troche innej konfiguracji :P

A czemu nam się spieszy, to pewnie się domyślasz ;)

a jak przygotowania?

ja księdza andrzeja też dobrze znam, w końcu to u niego zdawało się wszelkie nauki do bierzmowania :) Ale masz rację księdzu może zebrać się na wspomnienia i zamiast pięknej wzruszającej mszy będzie wesoło, a Ty tylko strzelisz buraka :)
Mnie proboszcz nie zna, tyle co z kolędy, bo jest u nas co roku, ale to przesympatyczny człowiek i potrafi naprawdę powiedzieć wzruszające kazania :)

Przygotowania pełną parą w końcu to za troszkę ponad trzy miesiące :)
Załatwione:
-sala Trzy Korony
-orkiestra Samba
-poprawiny
-fotograf Fotka-net
-kamerzysta- zaprzyjaźniony kolega
-samochód
-kościół- godz 16 :)
-suknia już po dwóch przymiarkach+ welon+rękawiczki+bolerko
-biżuteria
-biuty
-bielizna
-zaproszenia
-tablice na samochód
-poduszeczkę na obrączki
-naklejki na wódkę
-makijażystka
-paznokcie
-sukienka na poprawiny
-strojenie kościoła
I to by było na tyle :)

Do załatwienia:
-papierzyska do kościoła (USC i akty chrztu)
-kwiaciarnie (bukiety +przystrojenie auta)
-wódka
-soki
-obrączki
-zamówić tort
-zamówić fryzjerkę
-kupić garnitur i inne rzeczy dla pana młodego
-rozdać zaproszenia
-kupić coś dla rodziców na podziekowania
-załatwić przystrojenie sali
I na razie to mi sie kojarzy :)

Może masz coś do polecenia, jeśli chodzi o te rzeczy nie zamówione??
-kwiaciarnia

No to słowem, mieliście pracowity czas ostatnio.. my na razie jeszcze luz.. Nie mogę się doczekać aż wkleisz fotki sukienki ;)

hmm.. co do kwiaciarni, to według mnie, najlepsze pod słońcem jest studio florystyczne Sistars w Centrum Kaszuby w Wejherowie (ale wieki tam nie byłam i nawet nie wiem czy jeszcze tam są) no i trzeba by było podjechać tam po kwiatki, ale z moich doświadczeń wiem, że dziewczyny mają talent ;)

Obrączki to słyszałam że tanie i ładne robi pan Suchowier z Gdańska- zwłaszcza jeśli ma się swoje złoto- wtedy nie ważne jakie ono jest, czy żółte, czy jakie, on i tak zrobi obrączki takie jakie chcecie, nawet wg wzoru z neta, i w bardzo symbolicznej cenie. Mam nadzieję że ten pan dożyje do naszego ślubu :P Bo słyszałam że już ma swoje latka :)

Co do garnituru to niedawno czytałam na forum że dobre i w przyzwoitych cenach można wyczaić na Szadółkach ale ja tam nie byłam

a makijaż i fryzurkę gdzie będziesz sobie robić? Ja chyba pójdę do mojej ulubionej fryzjerki na Łąkowej, a makijaż prawdopodobnie w SPA na Jana Pawła czy gdzieś tam w okolicach (jeszcze tam nie byłam, ale moją znajomą pięknie wymalowali) :)

aha, zapomniałam zapytać na ile osób weselisko szykujecie? :)

wesele na ok 80osób, ja właśnie jetem umówiona na makijaż w salonie Spa, tam tez robię paznokcie. A o którym fryzjerze myślisz?? Bo właśnie z tym mam największy problem.
Myślałam też o naszych paniach kwiaciarkach z Redy, te przy ulicy też ładnie robią, obrączki mamy też ze swojego złota, a będziemy zamawiać w goldmarku w wejherowie :)

image

jakoś nie mogę powiększyc fotki, to jest na pierwszej przymiarce więc sukienka jeszcze jest daleka od efektu końcowego :)

no ja też jestę z Redy ślub mam 31lipca2010 w parafi św.Wojciecha w Ciechocinie :) a sale mam w Wejherowie sala Opus :)

Ja myślę o salonie fryzjerskim na Łąkowej- niedaleko Biedronki. Wchodzi się po schodkach do góry i obok jest solarium, a na dole kosmetyczny, drobiowy, i coś tam jeszcze ;) Ja tam chodzę od dawna już, i trwałą mi robiły, i normalne strzyżenie i fryzurkę na wesela dwóch znajomych, i jestem do nich przyzwyczajona i zawsze zadowolona :) Ja myślę że fryzura którą sobie wymyśliłam nie będzie jakaś bardzo skomplikowana do wykonania, więc chyba trudno będzie ją spaprać, a fajnie mieć jednak fryzjera blisko domu. Bo tak w ogóle, to najlepszy fryzjer do jakiego chodziłam w życiu, to "u Henryka" w Centrum Kaszuby w Wejherowie ;) Ale tam nie dość że daleko, to jeszcze cena niezbyt przystępna :)

A sukienka choć malutkie zdjęcie, myślę że zapowiada się uroczo :)

a kwiaciarki z redy to lubię najbardziej te nie od strony cmentarza, tylko po przeciwnej :) przy ul. Gdańskiej

chyba kopiujesz zły link... spróbuję..

image

coś nie idzie :) to ja się nie znam :D

może teraz? :P

image

dziwne ;)

powiększona fotka jest pod tematem wasze fotki z przymiarek :) Może suknia to nic specjalnego, ale mi się podoba i dobrze się w niej czuję :)

Gosiu a mam pytanie, nie wiem czy Twoja sala ma już w cenie dekorację czy będziesz kogoś wynajmowała?? ja kogoś szukam do wystrojenia, ale na razie same drogie oferty... Może masz kogoś do plecenia :)

czesc Aga, ja wprawdzie nie siedze juz na weselniku, ale przypadkiem zobaczylam o co pytasz. sluchaj mi kosciol dekorowala Agata, obecna zreszta tutaj na weselniku, a jesli juz jej nie ma to moge ci dac namiary, wiem, ze sale tez dekoruje, a poza tym jest jeszcze karolina, ktora robila mi winietki. dziewczyny sie spisaly, nie wiem czy maja terminy wolne, ale tak sobie pomyslalam, ze ci podpowiem. zostawiam ci moje gg jak cos: 7952096.

przyjemnych przygotowan.

Dzięki Olcia, przystrojenie kościoła już mam załatwione, na razie tylko nie wiem jak udekorować salę i czy wogóle cos tam robić, bo sama w sobie jest śliczna- taka w stylu myśliwskim :) Chcę jeszcze pojechać do szefa tego lokalu i zapytać czy oni by mi nie wystroili, wczesniej myślałam że sama sobie coś zrobię ale coś czuje że nie będzie na to czasu :)

Wiesz co, w cenie są jedynie świeże kwiaty w wazonach i bodajże kilka świeczek i zastanawiam się czy na tym nie poprzestać... dekoracje to dodatkowy koszt, a sama sala w której mamy wesele jest bardzo ładna, więc chyba damy spokój :) Jedynie powiemy jaki kolor kwiatów chcemy i już. A jeśli chodzi o osoby do polecenia, to znajoma mojej mamy się tym od niedawna zajmuje, jest z Redy, niedawno chyba pojawiła się też tu na forum jako Becia35 czy jakoś tak... Podejrzewam że nie bierze dużo kasy, ale jakie te dekoracje są to Ci nie powiem :) Myślę że będą takie jakie ustalicie

tu jest jej stronka

www.malarstwo.britain.com.pl

Witaj agusia85!!!
Ja tez jestem Redzianka i slubuje w 2010 roku jak w suwaczku.
Pozdrawiam

slub bedziemy mieli w NMP choc tak naprawde naleze do tej nowej parafii (nie znam nazwy bo jak powstawala to ja wyjechalam z Polski), dlatego wole miec slub w kosciele w ktorym mialam I komunia i bierzmowanie i znam ksiezy z tej parafii. Choc moj Tato powiedzial mi ze ze starej zlogi to ksiezy juz nie ma.
Wesele bedziemy mieli w Falomie.
Dekoracje bedzie robic nam Pani Beata z Redy.

a jak byś mogła dać jakieś namiary na tę panią Beatę, byłabym wdzięczna- może ma jeszcze wolne terminy za 3 miesiace :) mój mai agamotyl@wp.pl

to ta sama o ktorej mowi gosiek

To jej stronaka ale oprocz tego ma tez powstawianych mnostwo fotek na forum w watkach o dekorowaniu sal i kosciolow.
www.malarstwo.britain.com.pl
Jesli chcesz jej numer domowy to daj znac to napisze Ci na e-mail bo na stronce jest tylko komorka
Buzka

Rudzia ja też początkowo chciałam mieć w NMP bo wiadomo że kościół ładniejszy i efektowniejszy, ale jak już wspominałam wybrałam swoją ze względu na proboszcza. Za ok 2 tyg idziemy już spisać protokół i mam nadzieję że nie będzie problemu by to on dawał nam ślub :) Ale faktycznie Twój tato miał rację z dawnej załogi księży nie ma juz zbyt wielu, znałam też niektórych bo również miałam bierzmowanie w NMP :)
Rudzia co jeszcze pozałatwiane?? Bo my powoli zaczynami się stresować że ze wszystkim nie zdążymy... chociaż jeszcze 3 miesiące..
Wczoraj rozdaliśmy pierwsze zaproszenia i przyszli goście byli zachwyceni- mówili że dawno takich ładnych nie widzieli :) Więc się cieszę- i już 3 osoby będą na 100% :) wariatka ze mnie wiem :)

Hejka
My protokol bedziemy mieli spisany tutaj w USA w naszej polskiej parafii.
Slub mamy dopiero w przyszlym roku wiec mamy troszke czasu choc zaproszenia a juz wydrukowane.

A mamy juz zalatwione:
-kosciol czyli zarezerwowany termin
-nauki przedmalzenskie
-zespol
-fotografa
-Kamerzyste
-limuzyne
-sale w Faltomie
-menu juz ustalone tylko trzeba dostarczyc do Faltomu
-Dekoratorke
-suknia juz wisi i czeka
-dekoracje juz zakupione
-serwetki z nadrukiem naszych imion i data zamowione
-balony z nadrukiem naszych imion i data zamowione
-zaproszenia wydrukowane
-potwierdzenia przybycia wydrukowane
-upominki dla gosci kupione + strojne torebeczki
-zdjecia wywolane ( za nami na sali ma byc powieszony material i na
nim nasze fotki bo nas dlugo rodzinki nie widzialy wiec robimy mala
galerie)
-slub cywilny bralismy w USA wiec tylko musimy dostarczyc papierki
do USC

To na tyle a do zrobienia jeszcze sporo

rudzia80 to i tak macie bardzo dużo załatwione- zwłaszcza że ślub macie dopiero w przyszłym roku, a mieszkacie w USA :) podziwiam, ja ślub mam za 3 miesiące a jeszcze jestem daleko w polu :) A teraz jak na złość jeszcze sesja w szkole i nie ma na nic czasu :) Wczoraj zaczęliśmy rozdawać kolejne zaproszenia :) Jestem taka happy :) Wszyscy cieszą się razem z nami :) A jeszcze 103 dni ... :)

rudzia a nie myślałaś zamiast galerii zrobić prezentację multimedialną ze zdjęć- taka historia Waszej miłości? My właśnie coś takiego chcemy gościom pokazać na początku wesela :)

My wolimy standardowe fotki, kazdy moze podejsc obejrzec a to zarazem wspaniala dekoracja sali a dokladnie parawanow ktore bede optycznie pomniejszac sale balowa w Faltomie.

dziewczyny a macie już wybraną fryzurkę ślubna i bikiet?? Może wkleicie jakieś foteczki, bo ja jakoś nie mogę się zdecydować :(

ja bede chyba miala bukiet z czerwonych kalii, a fryzurke raczej spieta i z jedna kalia we koczku.
Podoba mi sie ta fryzurka:
image
albo ta fryzurka
image

bede miala takie buty

image

a bukiet to chcialabym z konwalii
image

ale pod koniec czerwca juz ich nie ma wiec chyba wygraja kalie
image

A ta sukienka juz wisi w szafie:

przod

image

a tu tyl

image

Rudzia80..kupowalas sukienke w House of Brides moze w Orland Park ???

Aguś ja już wklajałam w różnych wątkach, ale dla Ciebie się powtórzę :D

moja fryzurka będzie w tym stylu:

image

być może kok będzie trochę inny, ale generalnie taki styl, z bordowym kwiatem :)

image

image

image

fajne jest to, że do tych koków wcale nie trzeba mieć dużo włosów, bo używa się do tego takiej wkładki:

image

a to bukiecik:

image

image

image

a sukienka moja wymarzona, to taka z obniżonym stanem i falbankami u dołu, coś w tym stylu:

image

jedna z forumek miała też świetną:

image

A co do bukietów to podoba mi się jeszcze taki:

image

i wtedy również Gerbera we włosach :)

Kikausa sukienke zamawialam na stronce www.houseofbrides.com
a pozniej przymirki bede miala w sklepie lokalnym w New Jersey gdzie mieszkam.

Ok bo myslalam ze jestes moze z IL bo ja mam wlasnie ten sklep pod nosem i tak sie zastanawialam czy warto u nich kupowac :)

sukienka jest cudna, i wydaje mi sie ze warto bo ceny maja dosc atrakcyjne, no i mozna znalezc stare modele kiecek.
Moj jest chyba z 2004 roku ale mi sie podobal juz od 5 lat i wiedzialam ze ja chce na 100%.
Tak naprawde to ten model znalazam jakies 5 lat temu po naszym slubie cywilnym i tak mi zostalo.
Jestem troszke przy kosci rozmiar US 10-12 a ten model ladnie wszystko ksztaltuje i modeluje.

Nie przesadzaj ze 10-12 to przy kosci :) To jest jak najbardziej normalny rozmiar :)..wiem ze cenowo sa w porzadku zreszta na ich stronie jest co ogladac, no ale wesele za rok wiec mam jeszcze sporo czasu, ale jak kazda kobitka lubie sobie popatrzec juz teraz :)

ja moja kiecke zamowilam w ostatnim momencie bo juz jej tam nie ma bo przestali ja szyc.
Ja osobiscie polecam Ci House of Brides, jestem bardzo zadowolona.
Teraz chce jeszcze zrzucic pare funtow i bedzie okey - no ale mam na to rok.
Czy Ty tez mieszkalas w Redzie???

czy to przypadek ze jestes na tym watku?

Jak najbardziej przypadek z nudow czytalam wszystko co leci :)

No i nie doczytalam ..heh ja jestem z gdanska oliwy

No ale mino wszystko ciesze sie ze tu jestes to mozemy wymienic doswiadczenia.

Kikausa a gdzie bedziesz miala slub i wesele w USA czy w Polsce?

Pewnie ze tak , ale wiem ze ciezko jest na odleglosc zalatwiac wszystko bo w sumie to moje rodzice wszystko zalatwiaja i ogladaja bo ja nie mam mozliwosci sie wyrwac w tym roku do polandu ale za to w przyszlym bede szalec az miesiac :D

W Usa mam cywilny juz siedem lat a weselisko jak najbardziej w Polsce Vis Jastrzebia Gora

to tak jak my . Jestesmy po slubie juz 6 lat oczywiscie cywilnym.
I tak samo jak u Ciebie moi rodzice lataja podpisywac umowy i wplacac zaliczki.
My bedziemy mieli wesele w Faltomie.
Dobre jest to ze wszystko mozna zalatwic przez internet i telefon.
My na przyklad sale oplacilismy karta kredytowa przez telefon, tak samo limuzyne.

Masz meza Polaka czy Ameryanina???

Faltom jest sliczny mialam tam studniowke :) Ja mam osrodek wypoczynkowy bo bede miec sporo gosci przyjezdnych i potrzebowalam czegos ze spaniem dla 140 osob...Dokladnie dzieki Bogu za internet i rodzicom za latnie i zalatwiane wszystkiego....

Mam pytanko bedziesz miec gosci z USa..???
Ja bede miala i kazdy przyleci w sumie tydzien wczesniej i nie wiem co robic z nimi bo nie mam zamiaru im fundowac calego ich pobytu ja oplacam nocleg od piatku do niedzieli. W sumie fajnie ze przyjada ale troche bedzie zamet bo sporo bedzie amerykanow po raz pierwszy w Polsce i nie wiem chyba zwariuje jak bede musiala ich nianczyc przez caly tydzien ale tez glupio ich tak poprostu zostawic na pastwe losu :(

Jeszcze nie wiem czy bedziemy mieli gosci z USA, to znaczy zapraszac bedziemy ale czy przyleca to nie wiem.
Ja postaram sie im zalatwic jakies atrakcje, moze jakies oceanarium, w Gdansku jest sporo atrakcji i Sopot takze.
Jak wpadne na jakis konkretny pomysl to dam Ci znac.
A ilu bedziesz miala Amerykanow?

Rejs statkiem z Helu albo z Jastrzebiej do Gdyni, Sopotu albo Gdanska - to pomysl mojego meza.

Na dzien dzisiejszy okreslilo sie prawie 15 osob ale nie wiem czy sie nie wykruszy

na molo i na monciaku w Sopocie jest w okresie wakacyjnym masa imprez, napewno bedzie tez sie cos dzialo w Operze Lesnej.

to jak Twoj maz jest Polakiem czy Amerykaninem?

Jestes Polakiem a Twoj?

Kikausa a moze zalozymy watek z pytankiem o jakies atrakcje w Trojmiescie dla gosci zagranicznych???

Tez Polakiem, jestesmy razem juz 10 lat.

Pewnie mozemy ale ja musze juz uciekac bo zakupy mnie czekaja tak wiec dzieki za rozmowe i do uslyszonka.....
Ps.
A moze watke dla dziewczyn z USa moze sa jeszcze jakies :)

zaraz zaloze te dwa watki
milych zakupow
pa

dziewczyny czemu nie owiedacie juz tego watku?

No ładnie, założycielka wątku wyszła za mąż i wątek umarł.. podbijam dla Redzianek :)

Mam pytanie które pewnie już było:

- gdzie będziecie się czesać i robić makijaż?

witam:) ja również dopisuję się do Przyszłych Panien Młodych z Redy:) w tym, że do mojego ślubu to jeszcze rok został:) ale odbędzie się w parafii Św. Antoniego, już godzinka ustalona, sala zaklepana, zespół i fotograf też:) a co do czesania i makijażu, planowałam wziąć te same babeczki co u mojej siostry były(dojeżdżały z Gdyni chyba)ale siostra nie może odnaleźć do nich namiarów heh..ale jak bym z Redy miała kogoś brać, to słyszałam, że tam przy Dominiku fajnie właścicielka czesze z możliwością dojazdu do domu młodej(ale musi ktoś jeszcze być chyba chętny na fryzurkę, a nie jedna osoba tylko)..a Ty już masz zarezerwowaną fryzjerkę i wizażystkę??

Witam
bassiulka86 jeśli św. Antoni to Twoja parafia to być może jesteśmy sąsiadkami:)życzę miłych przygotowań:)

Pozdrawiam Agata

No to możliwe, że jesteśmy sąsiadkami..:) bo Św. Antoni to jak najbardziej moja parafia:) pozdrawiam:)

A czy mieszkasz na osiedlu przy Młynie:)?

mieszkam troszkę bliżej 'centrum';) prawie, że na granicy dwóch parafii:) (okolice ul.Św. Wojciecha), a po osiedlu Przy Młynie często spaceruję sobie do Lidla na zakupy heh:)

haalooo?? nie ma już więcej panien młodych z Redy?? mało nas coś jest:)

Ja też się melduję miszkam z drugiej strony :) niedaleko Rekowa

witaj asiu:) a na kiedy planujecie wesele?? i co już pozałatwialiście??:) pozdrawiam:)

witam ja już bliżej końca :) wesele mam 31lipca w parafi św.Wojciecha a wesele w Opusie w Wejherowie :)

to rzeczywiście bliżej końca..3 miesiące zostały:)pewnie już stresik się zaczyna powoli??:) ja mam za rok w kwietniu dopiero, wesele robimy w Szrocie w Gościcinie:)

Pani Asiu jeśli jest Pani zainteresowana dekoracją kościoła św. Wojciecha to serdecznie zapraszam Również jestem z tej parafii i dla klientów z Redy mam wyjątkową promocję

image

http://dekoracje.britain.com.pl

ogólnie myślałam ze ten kościółek jest na tyle ładny że nie muszę go dekorować :) mam bardzo napięty budżet no ale poproszę o ofertę :) wywrotka.asia@wp.pl

wątek coś ucichł...
może są już jakieś nowe panny młode z Redy?:)

Ja jestem z Redy :) Będe brała ślub w sierpniu w Kościele NMP a wesele w Muracie :)

o..witam:) ja mam ślub we wrześniu w św.Antonim, a wesele w Oazie w Połchowie (prędzej tu pisałam że ślub w kwietniu ale się zmieniła data)

w NMP z tego co kojarzę to chyba p.kościelny dekoruje..?czy robicie jakąś dekorację osobno jeszcze?

Zapraszam do nowego salonu urody w Redzie na makijaż ślubny, opalanie natryskowe i zagęszczanie rzęs - portfolio na http://www.indygostudio.pl
Pozdrawiam Karolina Laskowska

i ja tu jestem ;D

11.06.2011 kościół Św. Wojciecha godz. 15:00.
wesele w Czardaszu

Z tego co powiedział Ksiądz na naukach to pary z tego samego dnia moga sie złożyć jak coś więcej chca do dekoracji, ale ogólnie to nasz kosciół jest piekny i tylko sam przód do pierwszych ławek przed ołtarzem się dekoruje. Czy już spisaliście protokół przedślubny?? Jak było??

no właśnie..też chciałam mieć ślub w 'starym' kościele, bo on jest piękny a do tego to moja stara parafia, ale nie chciało mi się już kombinować z załatwianiem pozwolenia od proboszcza z nowej parafii itp.. i zostaliśmy przy Antonim..a tu niestety dekoracje na pewno będziemy robić bo Kościół nie jest wykończony..i jest taki zimny, surowy w środku jeszcze..mam nadzieję, że do września już ładniej będzie wyglądał..:)

my protokół dopiero w czerwcu gdzieś będziemy spisywać, bo trzeba mieć dokumenty z usc a tam dopiero na 3m-ce przed ślubem można wyciągać żeby były ważne..z tego co się orientuję..

a załatwiłyście już poradnie? bo właśnie się zastanawiam nad tą w Redzie..ale tam trzeba te kilka spotkań 'zaliczyć' chyba, nie?myślałam bardziej o jakiejś jednospotkaniowej i chyba raczej gdzieś do Gdyni się zapiszemy..

Nam się udało na naukach w marcu załatwić poradnie. Śmiesznie bo akurat coś im wypadło i musiał poprowadzić ks. Franek śmiechu co niemiara :D kazał nam więc doczytać jak nas interesuje i zaliczone :)
No ja myślałam o zmianie kościoła na Antoniego ze względu na godzinę, bo mamy na 15 i tak za szybko, ale jednak zostało na NMP. Może jeszcze ktoś się wykruszy ;)

hehe...jakoś nie mogę sobie ks.Franciszka wyobrazić jak omawia metody NPR :) to wam się udało - super:))
ale on to razem z naukami wam prowadził?bo na poradnie się umawia z tą babką osobno chyba? my nauki w październiku już zrobiliśmy więc chociaż to z głowy już:)

w Antonim na szczęście mało ślubów i jak się zapisywaliśmy to jedyni na 3 września byliśmy więc mamy godz 16 tak jak chcieliśmy:)

Tak dni nauk a piaty miała być poradnia, ale niestety małżeństwo się nie stawiło :)

Dziewczyny, a nie wiedzie jak tam kancelaria parafialna jest czynna w parafii NMP? Muszę wyciągnąć akt chrztu :) Z góry dzięki :)

godziny otwarcia kancelarii w NMP:
Wtorek, środa, czwartek: 15:00 - 17:00
Sobota 10:00 - 12:00

Dziękuję bardzo :)

Inne tematy z forum

Niebieski Bursztyn (5 odpowiedzi)

Osiedle zlokalizowane jest w urokliwej, zielonej części Redy przy ul. Bosmańskiej, niedaleko...

Kameralne Tarasy (49 odpowiedzi)

Reda jest dobrze skomunikowana z Trójmiastem, a tym bardziej samo osiedle Kameralne Tarasy, które...