Re: Panowie zdradźcie...
Antyspołeczny
(13 lat temu)
Zdjęcie nie oddaje kontekstu. Nie wiem czy ona robi z siebie idiotkę, nie mam pojęcia co ona robi, bo nie znam okoliczności powstania tego zdjęcia.
Widzę tylko dopisek kogoś kto chce wykorzystać to zdjęcie i jej osobę by zabłysnąć szydząc z tej dziewczyny.
Co więcej, nie ma w tym żadnego stylu, błyskotliwości czy intelektualnego humoru. Zwykłe prostackie szyderstwo dla ludzi którym na koniec żartu trzeba powiedzieć "pupa" by wiedzieli że trzeba się śmiać.
Mnie to, ani to poprzednie zdjęcie, wcale nie bawi, nawet nie wywołuje we mnie uśmiechu. Żal mi ludzi którzy je interpretowali.
Nie wiesz w jakich okolicznościach zrobiono te zdjęcia, kto je umieścił w sieci i w jakim celu. Pomyśl jednak, jaka jest szansa że zrobiła to ona, a jaka że zrobił to ktoś inny, kto chciał jej dowalić?
To że serwis zamieszcza już zamieszczone zdjęcia, nie oznacza że ma prawo je interpretować by psuć opinię lub ranić osoby które są na tych zdjęciach.
Wszystko co się umieszcza w internecie z urzędu objęte jest prawem autorskim, więc nawet jeśli ktoś umieszcza jakieś zdjęcia na swojej stronie, samemu, to nie znaczy że można je ukraść i używać ich by zarabiać na nich robiąc pośmiewisko z ludzi których przedstawiają.
To łamanie prawa.
Dla mnie to twórcy takich interpretacji są półmózgami, a nie ci którzy są na tych zdjęciach.
Rozpowszechnianie takich zdjęć i pomaganie takim stronom, też nie świadczy za dobrze o człowieku.
Moim zdaniem zdjęcia te nie pasują do powagi tego tematu, ani do jego treści czy tematu. Właściwie nic nie wnoszą.
Gdy robi to ktoś kto ma swoje latka, kto podobno ma żonę i firmę, i kto kreuje się na tym forum na inteligentnego człowieka, to oczekuje po nim czegoś więcej niż po nastoletnich internetowych trolach którzy nie wiedzą co ze sobą zrobić.
2
0