Re: Parafia pw. Najświętszego Serca Jezusowego
Jestem po dwoch wizytach u dwoch roznych ksiezy i powiem Ci jak to wyglada w gdyni, ja jestem z miasta X narzeczony z Y a slub chcemy miec w Gdyni czyli miescie Z:) jednak oboje od dluzszego czasu mieszkamy juz w Gdyni ale nigdy do zadnej parafii sie t u nie zapisalismy. I to jest tak, nalezysz to tej parafii na ktorej obs\zarze mieszkasz juz ponad 3 miesiace i nie musisz byc tam zameloweana , wystarczy ze mieszkasz, a wiec ksiadz w koscicle ktorym chcemy wziasc slub kazal zalatwic zezwolenie od ksiedza gdzie mieszkamy. i tu pojawil sie problem bo kazde z nas nalezy do parafii w miescie X i Y, wczoraj narzeczony byl u ksiedza nr 2 i wwytlumaczyl ze my tu do koscilla nie chodzimy itd i powiedzial ze wtedy nalezy zalatwic zezwoelenie w ksociele albo w miescvie X albo Y, wiec tak zrobie, mam nadzieje ze zezwolenie nic nie kosztuje , z tego co sie doczytalam licencj amoze kosztowac 150 zl chco nie wiem czy sie rozni od zezwolenia, ale to zalezy od ksiedza u ktorego bierzeci eslub czego bedzie od Was wymagal, pozdrawiam, troche z tym zachodu niestety jest
0
0