Parafia św. Wojciecha w Kartuzach!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń Wesele
Bardzo proszę o opinie nt. tego kościoła w Kartuzach - czy ktoś ma może jakieś zdjęcia ze ślubu? Jaki jest tamtejszy proboszcz, księża? Czy sa bardzo ugodowi? Co ze strojeniem kościoła, na jakiej zasadzie się odbywa? Czy jest tam dużo ślubów? Czy jest możliwość wynajęcia zespołu, chóru czy skrzypaczki? Wiem, że w Kartuzach są jeszcze dwa kościoły, myślałam też o tym koło ronda, ale ślub wypada w organizowany w K-zach Dzień Dziecka- na pewno na rondzie i myślę, że może lepiej by było by msza była na osiedlu...
Nie jest to moja parafia, nie jestem stamtąd, stąd takie pytania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Parafia św. Wojciecha w Kartuzach!

jeśli chodzi o Kartuzy to wydaje mi się, że właśnie parafia św. Wojciecha jest najbardziej odpowiednia jeśli chodzi o dogadanie się z tamtejszymi księżmi, oprócz proboszcza są wikariuszowie bardzo w porządku także nie powinnaś mieć problemów...

a jeśli nie jesteś zorientowana to polecam kościółek w Sianowie, malutki ale ma to "coś"

jeśli chodzi o zespół na ślub czy skrzypaczkę to już prawie w każdym kościele w okolicy załatwiasz to na własną ręke i raczej nikomu nic do tego... tak mi się wydaje
pozdrawiam

Tzn. chodzi mi o to, by np. organista nie mia ł nic przeciwko - bo wiem, że takie cuda się zdarzają :(
Dzięki, teraz jestem już prawie zdecydowana :)

O Sianowie też pomyśle, tylko pogadam z narzeczonym.

A czy ktoś wie kto zajmuje się strojeniem kościoła?

Hej hej to znów ja, nie uzyskałam jeszcze opowiedzi na kilka pytań, może jakieś nowe dziewczyny są na forum i mi pomogą?:)

1. Kto zajmuje się strojeniem kościoła? Czy można samemu i ksiądz problemów nie robi?
2. Ile kosztuje "co łaska"?
3. Czy można wziąć tamtejszą scholę/zespół tak by nie było organisty?
4.Jak duże jest "obłożenie" w tamtym kościele? Ile miesięcy przed ślubem wystarczy? Zależy mi na konkretnej godz.

Stroić możesz sama wystarczy poinformować o tym księży i w razie jakby tego samego dnia były inne śluby uzgodnić z innymi parami (ja tak miałam). "co łaska" mnie kosztowała bodajże 400 czy 500 zł tego już nie pamiętam. Ale jedno co to jest naprawde "co łaska". Ten proboszcz jest wyjątkowy i bardzo pomocny i niczego nie narzuca jak i wszyscy księża pracujący w parafii. Tacy oby byli wszyscy księża ja on. Co o organisty jest super. Jest tam zespół chyba nawet pod opieką organisty więc myślę że i z tym nie byłoby problemu. Z terminami nie wiem jak tam wygląda. Najlepiej zadzwoń albo odwiedź parafię i się dopytaj.

Dziękuję :) Już mam zarezerwowaną godzinę w tym kościele.:)

Misiadełko a kiedy masz ślub ? poszukuje pary która ma 7 września ślub 2013 :)

Ja dopiero w przyszłym roku:)

Gwiazdeczko odezwij się jak możesz na mojego maila misiadelko2014@wp.pl , mam do Ciebie pytanie:)

Wysłalam maila :) przepraszam ze z takim opoznieniem ale dopiero co przeczytalam wiadomosc od Ciebie

Nisia a masz może jakiś namiar na organistę z tego kościoła ? i wiesz ile on bierze za msze slubna ?

organistka 200 zł:)