Parkometry w Gdyni

Na Jana z Kolna już są ale, Pan Prezydent nie jest już moim prezydentem ani prezydentem wielu moich znajomych. Jedyne normalne pod tym względem miasto przestało być normalne. "Szef" od ruchu drogowego potrafi tylko stawiać światła co 50 metrów i...parkometry. Kładek na Wielkopolskiej nie ma i nie będzie, to ponad możliwości biednej Gdyni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Parkometry w Gdyni

Pan Prezydent Szczurek przestał byc moim prezydentem, ale parkometry są Nam potrzebne.
Takie mamy czasy że cywilizacja (motoryzacja) na nas to wymusza.
Byłem w wielu miastach w europie, kilku w usa i wszendzie widziałem parkomaty.
Nie stać miasta na to żeby obywatele pracujący w centrum parkowali samochoda za darmo kiedy sa w pracy!

Jasne - przecież to bezczelność tak sobie pracować i jeszcze do tego nie dokładać!

Gratulacje Panie Prezydencie! Parkometr obok znaku zakazu postoju i zatrzymywania (nie dotyczy chodnika) na Jana z Kolna to jest jakies urbanistyczne kuriozum niespotykane nigdzie w cywilizowanym Swiecie. Jak najbardziej zgadzaam sie z idea postawienia parkometrow i rozladowania centum Gdyni jak rowniez pozbycia sie wiecznie zaparkowanych "zlomosladow" ale tam gdzie sa wyznaczone i odpowiedzio przygotowane miejsca parkingowe, a nie gole chodniki, w dodatku opatrzone znakami zakazu! Wyglada to na tani sposob wyciagniecia pieniedzy z kieszeni podatnikow, bo jedyna inwestycja miasta to parkometr. Albo nawet nie to, bo pewnie firma obslugujaca postawi je z wlasncy funduszy. Wstyd Panie Prezydencie. Juz nie jestem dumny z mojego miasta i z .... Pana.

Tak na marginesie gościu, to jak nie masz pojęcia co się dzieje to się nie wypowiadaj. Znaki zostaną dostosowane po postawieniu parkometrów, przed ich uruchomieniem. Poczytaj, popytaj a potem pisz.

Na marginesie czego gosciu? Zatoczki tez beda wybudowane? Czy bedziemy niszczyc zawieszenie wiezdzajac na 15 cm chodnik i potem jeszcze za to placic? Pomysl, a potem pisz...

Masz rację 'Agat" ! Całkowicie podzielam Twoje zdanie . Parkometry są po to ,aby nabijać tylko i wyłącznie kasę ! Wraz ze wzrostem ilości samochodów, wzrasta ilość znaków zakazów postoju lub ograniczeń parkowania . - Chore .
Gdynia przestała być przyjaznym miastem dla zmotoryzowanych .
Niech Urząd Miejski w Gdyni , lepiej zajmie poprawnością funkcjonowania samego siebie w stosunku do petentów !
- Już dwa miesiące czekam na wpis do ewidencji gruntów i nadania numeru działki !!!
- Mam pytanie ; - Ile miesięcy trwa wykonanie powyższej czynności w Gdyńskim Urzędzie Miejskim ???

Łatwe pieniądze zarabiane na ciężko pracujących mieszkańcach
władze miasta po raz kolejny udowadniają że piękne hasła głoszone w
mediach to tylko puste frazesy.

Przy następnych wyborach , należy wszystko to podsumować i wziąć pod uwagę !

nie musisz parkować, kup rower i się bujaj za friko . Pomyśl, a potem pisz... poza tym jak cię nie stać na parking zostaje jeszcze autobus.

Paranoja !!!! jak płacić abonament i parkować tylko na 2 sąsiednich ulicach miejsca zamieszkania .... głupota radnych !!!! tylko bezmuzgi mogły wymyśleć taką PARANOJE!!!!!! A co z Inwalidami panowie radni??? -- Dla wyjaśnienia -- jeśli mieszkasz w Centrum oprócz abonamentu i tak płacisz w parkometrze za parkingi np US. ZUS, UM. przychodni lekarskiej i każdym innym miejscu... I co wy na to???

parking płatny na

PARKING PŁATNY !!!>pod > kto to wymyślił??? co z turystami??? Autobusami wycieczkowymi ...to jest miejsce naszej MLODZIERZY ..MOTOCYKLISTÓW... AUTO MANIAKÓW... A MŻE RADNI znajdą nam miejsce w HOLU URZĘDU MIASTA...A może radni ustalali miejsce parkingów płatnych po imprezie piątkowej na wielkim KACU... MYŚLENIE NIE JEST MOCNĄ WASZĄ STRONĄ ....

auto maniak---- chodziło o parking pod OCEANARIUM..i BULWAR NADMORSKI----

I CO PANIE SZCZUREK ZBUDOWANO NAM PIĘKNY PLAC ZABAW DLA DZIECI NA PLAŻY ,, A kto teraz zniego będzie korzystał ,, oprocz tych co maja blisko i moga przyjsc to nikt, poniewaz nikomu nie bedzie sie opłacało przyjerzdzac z dzielnic do centrum z dziećmi, a w nocy tam beda balowac pijacy menele --a to piekne miejsce zmieni sie w smietnisko puszek i butelek!! Jaki zysk panie Prezydencie....a miało to być miasto przyjazne Mieszkańcom ,,,coś nie tak z politykom prosze pana,, czekam na odpowiedz na forum...

Istna Paranoja !!! Radnym w Dupach sie poprzewracało od tego nie robstwa i wszystkiego podanego pod nos!! oni oczywiscie nie beda płacic 300zl za to iz beda stawac pod urzedem!!! Ludzie gdzie tu sprawiedliwosc!!?? to jawne wymuszenie Pieniedzi i Ztłamszenie mniejszosci!! To juz przesada!! Czas na bunt!! Mam dopiero 17 lat a juz widze ze Gdynia zamienia sie w komercyjne GOWNO!! Radni nie maja juz co wymyslec wiec przepuszczaja kazdy głupi pomysł jaki im wpadnie do głowy !!, zeby nie było ze nic nie robia dla naszego "Przyjaznego Ludzia Miasta"

Postawienie parkometrów w mieście to pomysł do dupy. Pytanie - Czy ktoś pomyślał o meszkańcach gdzie mają parkować swoje auta?. I powiem tak, jestem bardzo wkurzony i ciskają mi się brzydkie słowa na usta. Co z tego,że wykupiłem abonament miesięczny na parkowanie jak i tak nie mogłem zaparkować swojego auta przy miejscu zamieszkania. Mało tego wszystkie miejsca na których mogę parkować były lub są zajęte. I tak jak myślałem,że to nic nie da. Miejsc jak nie było i tak nie ma. Wszystko zapchane. Miała być rotacja aut jak zapewniała nasza cholerna pieprzona władza i co i nic. Ale po zrobieniu 4 okrązeń wokół domu udało mi sie zaparkowć. W ramach spaceru przeszedłem się po mojej wydzielonej strefie parkowania. I co zobaczyłem,że w części zaparkowanych aut nie było widać za szybą wykupionego biletu czasowego parkowania ,jednym słowem zajmowały nie legalnie miejsce.Miały być kontrole.I gdzie one są.Następna część zaparkowanych aut miała wykupione bilety parkowania. I tu zaczyna się problem,gdyż miały różne godz. parkowania nawet do godziny 18stej czy 19stej. I dlatego nie było dla mnie miejsca żeby pozostawić auto. W związku z tym apeluję do mieszkańców miasta aby zebrać się jakoś wspólnie i wziasc sprawę w swoje ręce i przetłumaczyć władzą miasta,że ten pomysł z parkometrami jest do bani. Bo takich jak ja szukajacych miejsc parkingowych będzie bardzo dużo. Mjało być ułatwienie dla mieszkańców a jest urudnienie.

Popieram!! wypowiedz mojego przed mowcy!! trzeba zrobic rewolte Tego!!!

Minął rok jak są parkometry. I dalej nic się nie dzieje,jak miejsca nie było tak i nie ma. Wszystko zapchane,że nawet palca nie można wcisnąć. A ludzie parkują wszedzie,gdzie się da, na chodnikach,na trawnikach ogólnie burdel na kółkach. I nie ma mocych,żeby coś z tym zrobić. Władze mówiły ,że pieniądze z tych parkometrów będą przeznaczone na naprawę dróg i na nowe miejsca parkingowe. I co do tej pory zostało zrobione - wielkie gówno czyli nic. Tak właśnie SAMORZĄDNOŚĆ dba o swich mieszkańców.

A ja tam nie narzekam. Bo drzewiej pół godziny kręciłem, żeby gdzieś znaleźć miejsce parkingowe, a i tak musiałem zapylać pół Świętojańskiej, jak już zaparkowałem. A teraz to nie mam problemu - płacę i parkuję.

Panie Manson (nie mieszkaniec) co tak naprawdę pan możesz na ten temat wiedzieć, jak pan tu nie mieszkasz. A ja tu mieszkam i muszę robić cztery kółka ,żeby zaparkować prz swoim domu.

No właśnie Mieszkańcu.
Bo mnie się zdaje, że pan Manson ( w dodatku nie mieszkaniec a fe z takimi, nie mówiąc, że mógłby być przecież autochtonem, a skądże!!) patrzy li tylko z perspektywy swego pustego brzucholca, kiedy nieregularnie parkuje belfegorem pod Batorym, żeby w Green Way'u zamówić koftę indyjską z sosem pomidorowo-serowym i napełnić swój brzucholec z dodatkiem ryżu/ kaszy i surówek.
A fe z takimi.
hehehehehehe

A poważnie to mnie to rybka gdzie mam parkować i czy płacę za to.
Tu czy tam.
Czy muszę dojść 150m czy 30m...
Szybko chodzę.
A nawet lepiej jak mam do przejścia 200m miast 50m, wtedy mogę dymka puścić.
W weekendy również mam problemy z parkowaniem pod domem i zaznaczam, że mieszkam na samym obrzeżu Gdyni. Dalej nie ma już nic :) Gdybym miał się takimi pierdołami przejmować kupiłbym se motór.

panie mieszkaniec. jako były mieszkaniec pana miasta zaręczam panu, iż mógł pan trafić gorzej. np. mógłby pan mieszkać w gdańsku, gdzie obywatele, korzystając z uroków demokracji skazali mnie na kolejne 4 lata z budyniem, co w ten sposób do starszych ludzi się odnosi:

- Jeśli teraz nie powiemy, co nas boli, to kiedy?! - wykrzykiwali do prezydenta najemcy mieszkań komunalnych. Głośne wylewanie żalów nie spodobało się Straży Miejskiej, z którą doszło do przepychanek nie tylko słownych. - Proponujemy sprowadzić jeszcze garnizon wojska, jak śmiecie napuszczać na nas straż?! - krzyczało kilka kobiet. Jedna z nich wykrzyczała prezydentowi, że podwyżki cen wody i czynszów oznaczają dla niej śmierć głodową.

- To ja do pani wtedy przyjdę z kwiatami - odparł Paweł Adamowicz

wy tam macie naprawdę przyzwoitego szefa. nie dziwi mnie, że taki wynik wykręcił i kadzą mu nawet w polshicie i wsi24

Powiedziałeś.
Mieszkałem i w Gdyni, i w Gdańsku.
Jakbym miał mieszkać jeszcze kiedyś w jakimś mieście, to byłaby to Gdynia. I jedynym jej konkurentem mogłaby być Alta.
A parkowanie w mieście zawsze będzie problemem. Szczególnie jak się budowało miasto nie przewidując takiego natężenia ruchu samochodowego. Wszędzie są te same problemy. Zwykle rozwiązuje się je tak, że miejsca parkingowe są płatne od 7 do 18, a potem już nie. I w normalnych krajach człowieki same płacą, bo wychodzą z założenia, że skoro wybrana przez nich władza tak postanowiła, tak musi być. A mieszkanie w centrum miasta jest związane z tym, że tam więcej ludzi przyjeżdża. Są knajpy, teatry, takie tam rozrywki. No i więcej aut. I rozwiązanie też jest proste w tym przypadku. Zamknąć centrum dla ruchu samochodowego bez wyjątków i pobudować 10 piętrowy (4 nad i 6 pod ziemią) parking dla samochodów. Np. koło Batorego.

Tylko szkoda, że nikt nie zapytał mieszkańców o zdanie w sprawie parkometrów (np.: w referendum). A moich obserwacji wynika, że nie załatwiły one problemu zatłoczenia samochodowego w centrum. Moim skromnym zdaniem nabijają tylko sakiewkę miasta.
Może "oparkometrujmy" wszystkie dzielnice Gdyni. Ciekawe co powiedziałby potencjalny mieszkaniec osiedla np.: Pogórze czy Chylonia, gdyby pewnego dnia kazano mu płacić za miejsce do parkowania przed jego domem.
Co z tego, że mieszkaniec zameldowany w Centrum płaci niższy abonament, jak i tak 3 ulice, na których może parkować są cały czas oblegane przez innych uczestników ruchu.
Pamiętajmy, że Centrum Gdyni to nie tylko miejsce wypadów turystycznych i kulturalnych, ale także miejsce codziennej agzystencji.
Co do parkingu podziemnego na placu przy Batorym to jestem za, ale kiedy to się uda......

przynajmniej z moskalami w kosza właśnie wygraliście. z prawdziwymi, jedynymi i najlepszymi miszczami z trefla sopot też wygraliście zdobywając nasza piękną ergo arenę w imponujący sposób. i, co ważniejsze, w przeciwieństwie do nas nie musicie do tej hali dopłacać 600 baniek rocznie. a budyń z jackiem k. (pseudonim "prezydent") zadecydowali, że my będziemy dopłacać. do hali, do której się dojechać za bardzo nie da :))))
no i te papierowe torebki na psie kupy są u was za darmo. a u nas stoi automat, do którego trzeba wrzucić 50 gr. nie polecam. wrzuciłem raz na próbę. zeżarł kasę a torebki nie wydał. mam nadzieję, że budyń kiedyś wdepnie w kupę mojej jamajki. przyjdę do niego z kwiatami wtedy ;)
komunikacja między poszczególnymi dzielnicami tez u was lepsza niż w gdańsku.
nie podoba mi się też, że jakieś cwaniaki stawiają sobie u nas wille w samym środku parku krajobrazowego. w sumie to wiele rzeczy mi się tu nie podoba. właściwie to podoba mi się tylko to co niemcy zrobili a ruskie nie zdążyły zniszczyć. i te tam masońskie symbole na gmachu pg bardzo mi się podobają. biblioteka i wns ug też mogą być. no i ogród zoologiczny jest fajny

i wodociąg ;))))))))))))

http://www.youtube.com/watch?v=jkOaJfrFJhM

Inne tematy z forum

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Trójmiasto do bani (385 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

Firma Stocznia Rybacka Spawmet lata 95 (3 odpowiedzi)

Szukam pracowników firmy Spawmet z Gdańska z lat 94-97. Potrzebuje informacji gdzie przechowywane...